02 / 10 / 2024

altınkum yabancı

altınkum yabancı

İngiliz The Sunday Mirror gazetesi Türkiye'nin yabancılar için emlakta popüler hale geldiğini yazdı. Gazete ‘Türkiye yabancıların emlak alımında İspanya'yı geride bırakıyor' ifadesini kullandı.

Mevduat faizleri altının tahtını salladı! Hem yerli hem yabancı talebi dip yaptı!

Mevduat faizlerinin yükselmesi altın talebini de etkiledi. Altına göre düşük kalsa da yatırımların faize yöneldiğini söyleyen İTO Kuyumculuk Meslek Komitesi Başkanı Ercan Özboyacı, yerlinin yanı sıra yabancı talebinin dip yaptığını dile getirdi.

Kıbrıs gayrimenkul piyasası mercek altında! Yerli ve yabancı yatırımcılar konut almak için birbiriyle yarışıyor

Kuzey Kıbrıs, stratejik konumunun getirdiği avantajlarla birlikte, yerli ve yabancı yatırımcılara avantajlı bir yatırım ortamı sunuyır. EVA Gayrimenkul Değerleme Personeli Eylül Helin Gül, Kıbrıs’taki gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı.

Yabancıya konut satışında yapılan hatanın faturası ağır oldu! Geçici olarak durdurulmalıydı!

Konut satışları düşüşe geçerken, satılık konut fiyatlarındaki artış enflasyonun altında kaldı. Yabancılar ise konut almak yerine satışa geçmeye başladı. Piyasa Analisti Selçuk Ergin (Selcoin) yabancıya konut satışında yapılan hatayı sosyal medya hesabından açıkladı. 

Müteahhitlerden yabancı yatırımcı uyarısı geldi! Oturum izni 100 bin dolara çekilsin!

Yabancılar için ikamet izni alabilmelerine imkan sağlayan taşınmazların alt sınırının 200 bin dolara yükseltilmesiyle özellikle yabancıların yoğun ilgi gösterdiği iller tek tek boşalmaya başladı.

Yabancılara sahte kira sözleşmesi şoku: İkamet izni olmayanlara ev kiralamaya çalışan 6 şüpheli gözaltında!

Yasal olarak ikamet izni bulunmayan yabancı uyruklulara sahte kira sözleşmeleri hazırlayarak Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne ibraz eden 6 şüphelinin göz altına alındığı belirtildi. İşte detaylar...

İspanya'da Altın Vize uygulaması kaldırılıyor!

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, yaptığı açıklamada İspanya'da 2013 yılından bu yana yürürlükte olan, konut satın almaları veya yatırım yapmaları durumunda yabancılara geçici ya da kalıcı oturma izni verilmesini öngören "Altın Vize" uygulamasının kaldırılacağını duyurdu.  İşte detaylar...

Yabancı kurumlar Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! Altın ve dolarda yön nasıl olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kararı yatırımcıların odağında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Altın ve dolar yükselecek mi, düşecek mi?

KKTC’de yabancıya konut satışları kontrol altına alınacak!

KKTC’de “işgal boyutuna” geldiği iddia edilen yabancılara konut ve arazi satışıyla ilgili yasal düzenlemeler yolda. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

Yabancıya vatandaşlık amaçlı konut satışında alt sınır yılbaşından itibaren, 400 bin dolardan 600 bin dolara çıkarılıyor.

Yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi! Artık altın vize konuşulmalı!

Sektör temsilcileri yabancıya konut satışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi geldi. İşte ayrıntılar...

Yabancıların ikamet izni için konut alımlarında alt sınır 200 bin dolara yükseldi!

Göç İdaresi tarafından yabancıya ikamet amaçlı konut satışında alt limit yükseltildi. Artık ikamet izni için 75 bin dolar değil, 200 bin dolar gerekiyor. İşte detaylar...

Uzmanlardan ‘altın’ tavsiye: Altındaki düşüşler alım fırsatı, kaçırmayın!

Piyasalarda borsadaki yükseliş trendinin kalıcılığının yabancı girişine bağlı olduğu görüşü ağır basarken, ABD’de yükselen faizler altını baskılamaya devam ediyor. Uzmanlar altındaki düşüşü yatırımcılar açısından ‘alım fırsatı’ olarak değerlendiriyor.

altınkum yabancı Haberi

altınkum yabancı

İNGİLİZ The Sunday Mirror, şimdiye kadar 17 bin İngiliz'in Türkiye'de emlak aldığına işaret ederek ‘Türkiye, yeni İspanya mi?' başlığını kullandı. Gazete ‘Bazı emlak uzmanları, Türkiye'nin, kısa bir süre içerisinde İngilizlerin tatil evleri için en favori mekan olarak İspanya'yı geride bırakabileceğini tahmin ediyorlar' diye yazdı. Türkiye'nin yurt dışında gayrı menkul alan İngilizlerin arasında giderek daha popüler hale geldiğini belirten gazete, bölgede dairelerin, 20 bin sterlinden ucuz olduğuna, güneşin de yılda 300 günden fazla parladığına dikkat çekti.

TÜRKİYE FAVORİ OLUYOR

Gazete, Türkiye'de gayrimenkul alma eğiliminde bir yavaşlamanın görünmediğini...