05 / 05 / 2024

Altyapı bitmeden üstyapıya izin verilmeli mi

Altyapı bitmeden üstyapıya izin verilmeli mi

ATSO Başkanı Budak, meclis toplantısı sonrasında yapılan konuşmaları değerlendirdi. Bir meclis üyesinin, yeni imara açılacak olan yerlerde alt yapı hazırlanmadan üst yapının da başlayacağını belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşımdan altyapıya her alanda yatırımlarına son gaz devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Beldiyesi, Bursa'nın 17 ilçesi ile daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için ilçelerde de ulaşımdan altyapıya, çevreden sosyal tesislere kadar her alanda yatırımlarına devam ediyor.

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ordu'da 351 iş yeri, 32 konut ve 35 araç yağıştan etkilendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada "Ordu'da yağmurlar sonucunda, toplam 351 iş yeri sudan etkilendi. 32 konut ve 35 araç etkilendi." diye konuştu.

Afet Yeniden İmar Fonu'nun ayrıntıları resmen belli oldu! İşte çok konuşulacak detaylar...

Depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla hazırlanan Afet Yeniden İmar Fonu ile afet bölgesinin altyapı ve üstyapı çalışmaları karşılanacak. Bağış, yadım ve hibeler bu fonda toplanarak depremin etkilediği 11 kent için ihyası için kaynak aktarılacak.

Skoda Octavia’ya kasım ayı bitmeden zam geldi! İşte 25 Kasım 2022 fiyat listesi…

Skoda Octavia’nın fiyatı kasım ayı bitmeden değişti. Kasım ayının ilk iki haftasında eylül ayı fiyatlarıyla satışa sunulan Octavia’ya kasım ayı ortasında zam geldi. İşte Skoda Octavia 25 Kasım 2022 fiyat listesi…

Dorçe Prefabrik'in depremzedeler için inşa ettiği projeler tam gaz!

Dorçe Prefabrik, halihazırda TOKİ, AFAD Köy Evi ve Ahır Projesi'ni 3 il 74 sahada eş zamanlı yaparak altyapı ve üstyapı dahil anahtar teslim müteahhitliğini devam ettiriyor.

Ağrı'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Ağrı'daki yatırımlarla ilgili bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Bugüne kadar sosyal konuttan kentsel dönüşüme, millet bahçelerinden altyapı ve üstyapı çalışmalarına kadar 19 yılda 20 milyar lirayı aşkın eseri Ağrılı kardeşlerimize armağan ettik" dedi.

Çukurova Havalimanı Mart 2022'de açılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı açıklamada "Altyapı yatırımları bitti, üstyapıya yönelik ihalesi yapıldı. 2022 yılı mart ayında Allah'ın izniyle Çukurova Havalimanı'nın açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

Miraç-Yol Altyapı Üstyapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Miraç-Yol Altyapı Üstyapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 45 milyon TL sermaye bedeli ile Sadık Okçu tarafından kuruldu.

Murat Kurum: 2023'e kadar 576 altyapı-üstyapı projesi yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2023 yılına kadar 576 altyapı-üstyapı projesini hayata geçireceklerine dikkat çekerek, bu çalışmalar için 10 milyar TL'ye yakın bütçe ayrıldığını belirtti. Kurum, tamamlanan projelerle ilgili konuştu...

Ebru Özdemir: 2020 başarılı bir yıl olacak!

Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, 2020 yılının ülke ve inşaat sektöründe başarılı bir yıl olacağına işaret ederek, "Yurt içi ve yurt dışında büyük ölçekli enerji altyapı ve üstyapı inşaat projelerini üstlenmeyi hedefliyoruz." dedi...

Kalyon Holding tecrübesini gayrimenkule taşıyor!

Kalyon Holding gayrimenkul sektöründe ilk yatırımını Üsküdar’da hayata geçirecek. Holding, altyapı ve üstyapı inşaat çalışmalarındaki deneyimini gayrimenkule uygulayacak…

Bitlis'te dönüşüm talebi!

Bitlis'te incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm projeleri, millet bahçeleri, parklar, altyapı ve üstyapı anlamında Bakanlığı ilgilendiren konularla ilgili istişare yaptıklarını söyledi.

Altyapı bitmeden üstyapıya izin verilmeli mi Haberi

Altyapı bitmeden üstyapıya izin verilmeli mi

ATSO Başkanı Budak, meclis toplantısı sonrasında yapılan konuşmaları değerlendirdi. Bir meclis üyesinin, yeni imara açılacak olan yerlerde altyapı hazırlanmadan üst yapının başlayacağını, Antalya'da bu yanlışın hep yapıldığını, yine yakında tapuların verilmeye başlayacağını ve altyapı ile ilgili hiç bir çalışma olmadan binaların yapılacağını eleştirisini yanıtladı. 


Yine meclis üyesi Nafiz Tanır; çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev yaptığını, ancak Başkanın konuşmasında yeni alanların imara açılması konusunda söylemlerini netleştirmesini bunun Kırcamiyi kapsayıp kapsamadığını sordu. 

Budak, meclis üyelerinin sorularını yanıtlarken, imara açılacak olan alanlar konusunda açıklamasının net olduğunu vurguladı. 


Budak, şunları söyledi : "Antalya'da sadece Korkuteli'de arazi toplulaştırma çalışması var. 

Başka şehirlerde bu daha kolay olabilir. Ama toplulaştırma girişimleri başarılı olmadı. 

Antalya'da 2010'dan beri bir köyde arazi toplulaştırılmaya çalışılıyor. 

2'şer dönümlük tarım alanları var. 

Vatandaş bir yere bir ürün dikiyor, gidiyor...