27 / 04 / 2024

altyapı neden yapılır

altyapı neden yapılır

Bir yapı için gerekli olan yol, kanalizasyon, su, elektrik gibi döşemelerin tümü altyapı nedir? sorusuna cevap olarak verilebilir. Altyapı hizmetleri, maddi veya ekonomik altyapı olarak adlandırılan hizmetleri kapsıyor...

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

Neden altına yatırım yapılır? Neden dolara yatırım yapılmaz?

Tebernüş Kireçci bugün saat 16.00'da doların tarih süreci ışığında dolara neden yatırım yapılmaz? Altına neden yatırım yapılır?" konusunu anlatacak.

Kamulaştırma neden yapılır?

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yolu olarak tanımlanıyor. Peki, kamulaştırma neden yapılır?

Şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları aynı olmuyor bu değer farkına neden olan hesaba şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Vasiyet nedir neden yapılır?

Miras aktarmanın başlıca biçimlerinden olan vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra malvarlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, vasiyet nedir neden yapılır?

Yangın sigortası nasıl yapılır?

Yapıda kendiliğinden meydana gelen yangın, yıldırım, infilak ile bunlardan kaynaklanan buhar, hararet, duman gibi tehlikelerin neden olduğu fiziki hasarlara karşı teminat altına alan yangın sigortası nasıl yapılır?

İstimlak işlemi neden yapılır?

İstimlak ile özel kişilere ait gayrimenkuller, kamu yararı gözetilerek kanun esaslarına göre karşılığı ödenmek kaydıyla alınıyor. Peki istimlak işlemi neden yapılır? İstimlak işlemi nasıl yapılır?

Zemin etüdü neden yapılır?

Zemin etüdü, üzerinde yerleşim kurulacak arazinin yer altı tabakaları ile ilgili tüm bilgilerin tespit edildiği araştırmalar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, zemin etüdü neden yapılır?

Mevzii imar planı nasıl yapılır?

Mevzii imar planı; çevre düzeni planı sınırları içerisinde yer almayan alanlar için sosyal ve teknik altyapı ihtiyaçlarını kendi bünyesinde sağlayan, raporuyla bir bütün olarak hazırlanan plana deniyor. Peki, Mevzii imar planı nasıl yapılır?

İmar revizyonu neden yapılır?

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu işlenmiş plana imar planı deniyor. Peki, imar revizyonu neden yapılır?

Çatılı işyeri tahliyesi nasıl yapılır?

Çatılı işyerinin kiraya verilmesi durumunda, mal sahibi kiracısını haklı bir neden olmadığı sürece çıkaramıyor. Örneğin, Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremiyor. Peki, çatılı işyeri tahliyesi nasıl yapılır?

İfraz neden yapılır?

Bir taşınmaz malın, birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi işlemi, ifraz işlemi olarak ifade ediliyor. İfraz neden yapılır? Peki ifraz neden yapılır? İfraz işlemleri nelerdir?

Arazi yeri tespiti nasıl yapılır?

Bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde taşınmazların fotoğrafları çekilen ya da gösterilen araziler, alıcının aldanmasına neden olabiliyor. Bunların yaşanmaması için arazi yeri tespiti nasıl yapılır? İşte yanıtı..

altyapı neden yapılır Haberi

altyapı neden yapılır


Altyapı nedir?

Bir yapı için gerekli olan yol, kanalizasyon, su, elektrik gibi döşemelerin tümü altyapı nedir? sorusuna cevap olarak verilebilir. 


Altyapı hizmetleri, maddi veya ekonomik altyapı olarak adlandırılan hizmetleri kapsıyor. Buna göre ekonomik altyapı; enerji, gaz boru hattı, telekomünikasyon, su ve kanalizasyon, katı atık toplama ve imhası alanlarındaki hizmetleri; barajlar, sulama kanalları veya yollara yönelik bayındırlık hizmetlerini ve demiryolları, kent içi ulaşım, limanlar ve suyolları ile havaalanları gibi ulaşım hizmetlerini içeriyor.


Altyapı hizmetleri sunulan hizmetin türüne göre bazı farklılıklar gösterebiliyor. Ancak altyapı hizmetlerinin başında telekomünikasyon, elektrik ve su hizmetleri geliyor. 


Enerji sektörü genel olarak elektrik ve doğal gaz sektörlerinden oluşuyor. Elektrik sektörü; elektrik üretimi, iletimi, dağıtımı ve arzının gerçekleştirildiği sektördür. Günümüzde kentleşme, sanayileşme, nüfus artışı vb. faktörler önemli bir girdi durumundaki elektriğe olan...