20 / 05 / 2024

Alyavuz Denet Yapı Ve Mimarlık nerede

Alyavuz Denet Yapı Ve Mimarlık nerede

Alyavuz Denet Yapı Ve Mimarlık Limited Şirketi bugün Şişli'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Sadi Savaş Alyavuz tarafından kuruldu. 

Kat malikleri kurulu denetçi raporu olmadan yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde denetçi raporu olmadan kat malikleri kurulunun yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı.

Kaçak yapı avı hızlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı denetçiler imar barışı fırsatçılarını yakalamak amacıyla şehir şehir dolaşıyor. Bakanlık 81 ile yollanan genelge ile bütün kaçak yapılara ilişkin sürece hız kazandırdı. 

Apartmanlarda denetçi seçimi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, Kat Mülkiyeti Kanunu’na tabi binada yönetim planındaki maddelerin, kanuna aykırı olup olmayacağını soran okuyucu, dışardan seçilen denetçinin rapor vermeye mecbur olup olmadığını sordu.

Apartmanlardaki denetçi yöneticilik de yapabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda okuyucu, apartman yöneticisinin defterleri denetçi olarak kendisine bıraktığını ve gittiğini belirtti. Okuyucu, bir kişinin hem denetçilik hem yöneticilik yapıp yapamayacağını sordu.

Çevre denetçilerine mimar ve mühendis şartı!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Çevre Denetimi Yönetmeliği" kapsamında çevre denetçilerinin üniversitelerin mühendislik, mimarlık, fen fakültelerinden mezun olmasıyla ilgili düzenleme yapıldı.

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile jeoloji mühendisinin proje ve uygulama denetçisi göreviyle çekirdek personel olarak istihdam edilmesi zorunlu olacak. 

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'tan konut kredisi kampanyasında fırsatçılığa tepki!

Kamu bankalarının uygun koşullu konut kredisi kampanyasını başlatması ile beraber konut fiyatları bir anda arttı. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç "Fırsatçılık yapan, karaborsacılık yapan veya açgözlülük yapanların eninde sonunda hukuk yakasına yapışır" dedi.

Malatya ve Elazığ depreminde usulüne uygun yapılmış binalarda hasar yok! 

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Elazığ depremiyle ilgili olarak, usulüne göre yapılmış ve sağlam olan yapılarda hasar olmadığını belirtti ve "Türkiye geçmişte yaşadığı sıkıntılardan tecrübe ve deneyim edindi" dedi...

Eşe vekaletname vererek denetçilik sağlanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eşe vekaletname vererek ya da dairede hissedar yapılarak denetçilik sağlanabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Kaçak yapı tespitine denetçi drone çözümü!

Kısa sürede hayatımızın her alanında kullanıma giren drone, kaçak yapı tespitinde de kullanılabileceğini söyleyen Mimar Nihat Şen, ilçe belediyelerinin 6 ayda bir drone ile çekim yapıp karşılaştırmada kaçağı yakalayabileceğini söyledi...

İmar denetçisi sayısı artıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çarpık kentleşme ve kaçak yapılaşmayla mücadele amacıyla ülke genelinde görev yapan 2 bin 100 imar denetçisine yenileri eklenecek.

Kaçak yapıya taviz yok!

Bakanlık bünyesinde görev alacak bin yeni imar denetçisiyle imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadelede daha kararlı bir sürece girildiğini aktaran Bakan Murat Kurum, kaçak yapıya göz yumanlara da cezai işlem uygulanacağını söyledi...

Kaçak yapılarla mücadele timi kuruluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Bodrum'da kaçak yapı ile alakalı kararlılığımız, mücadelemiz devam ediyor. Şu an bin 100 imar denetçimiz var, bu imar denetçi sayısını 2 bin 100'e çıkarıyoruz" dedi.

Alyavuz Denet Yapı Ve Mimarlık nerede Haberi

Alyavuz Denet Yapı Ve Mimarlık nerede

Alyavuz Denet Yapı Ve Mimarlık Limited Şirketi bugün Şişli'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Sadi Savaş Alyavuz tarafından kuruldu. 

Alyavuz Denet Yapı Ve Mimarlık Limited Şirketi konusu:
a. Her türlü inşaat taahhüt işleri; konut, işyeri, ticarethane inşaatlarını yapmak, satmak, kendi hesabına arazive arsalar almak bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa vearaziler üzerinde kat karşılığı binalar yapmak. b. Yurt içinde ve yurt dışında her türlü resmi ve özel sektöre ait inşaat taahhüt ve montaj işleri yapmak ve müstakil konut, iş hanları, fabrikalar, yollar, baraj ve göletler, park ve bahçe düzenlemeleri ve turistik tesisler, tatil köyleri inşa etmek ve kiraya vermek. c. Türkiye sınırları içinde veya yabancı ülkelerde, resmi ve özel kurum ve kuruluşları tarafından kapalı zarf, açık arttırma, eksiltme, teklif...