24 / 05 / 2024

amasra Çapak Koyu termik santral

amasra Çapak Koyu termik santral

Daha önce defalarca durdurulan, Gömü ve Tarlaağzı köylerindeki Çapak Koyu’nda kurulacak termik santrala görüş ve önerileri alma dönemi işlemeye başladı. CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya ‘soru işaretleri’ni Meclis’e taşıdı.

Doğapak Turizm Otelcilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğapak Turizm Otelcilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Sertaç Erdoğan tarafından kuruldu.

Bozcaada Habbele Koyu'ndaki kıyı düzenlemesine tepki!

Bozcaada'nın Habbele Koyu'na iş makineleri girdi. Müdahalenin koya zarar verdiğine dikkat çeken Bozcaada Forum üyeleri olaya tepki gösterdi.

Sezen Aksu Manal Koyu'ndaki villasına kaçak boru mu döşedi?

Sezen Aksu'nun Manal Koyu'ndaki denize sıfır villasında bulunan havuzdan, denize 50 metre boru döşediği, bu borudan denize atık bırakıldığı tespit edildi. 

Anzak Koyu'nda toprak kayması!

Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'ndaki Anzak Koyu bölgesinde toprak kayması yaşandı

Muğla'da Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kontrol belgesi iptal edilmesinden sonra Milas Belediyesi tarafından mühürlenen Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak bina yıkıldı.

Martı GYO Ayın Koyu 9 parsel değerleme raporu!

Martı GYO'nun portföyünde yer alan Ayın Koyu 9 Adet Parsel'e ait Değerleme Raporu kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Kekova Koyu'nda yapılan kaçak villa 12 gündür yıkılamadı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda 48 saat içerisinde inşa edilen kaçak villa 12 gün boyunca devam eden söküm işleminden sonra hafriyat alandan kaldırılacak.

Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak yapı hakkında karar verildi!

Muğla'nın Milas İlçesi'nde yer alan Mazı Köyü'ndeki Molla İbrahim Koyu'nda kaçak olarak inşa edilen binanın 3 Haziran'da yıkılmasına karar verildi.

Antalya Kekova Koyu’nda 48 saatte yapılan villa söküldü!

Antalya Demre'de bulunan Kekova Koyu'nda, koruma altında yer alan birinci derece doğal sit alanında, koronavirüs salgını kapsamında 48 saat içerisinde inşa edilen kaçak villa, sahibi tarafından söküldü.

Muğla Molla İbrahim Koyu’ndaki kaçak yapılaşma pes dedirtti!

Muğla Milas'ta bulunan Mazı Köyü’nün eşsiz koyu Molla İbrahim Koyu’nda beton yapılaşma bu kadarına pes dedirtti.

Corona fırsatçıları Antalya Kekova Koyu’na 48 saatte villa yaptı!

Korona fırsatçıları Antalya'da Kekova Koyu’nda yolu olmayan koruma altındaki Üçağız'a 48 saatte villa yapmış...

Muğla Alavara Koyu yapılaşmaya mı açılıyor?

Muğla’da Alavara Koyu’nun sit derecesi düşürüldü. Alınan karar, bölgedeki doğal hayatı olumsuz etkileyecek, yapılaşmanın önü açılacak. Çevreciler imza kampanyası başlattı.

Okluk Koyu'na inşa edilen kaçak yapı meclis gündeminde!

Muğla ilindeki Okluk Koyu'na inşa edilen yapı meclis gündemine taşındı. CHP'li Alban, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

amasra Çapak Koyu termik santral Haberi

amasra Çapak Koyu termik santral


Doğaya, turizme büyük darbe vuracağı gerekçesiyle daha önce defalarca durdurulan, Amasralıların ve çevrecilerin büyük tepki gösterdiği termik santralda yeniden düğmeğe basıldı.


ÇED raporu 10 günlüğüne yeniden ilana çıkarıldı, Gömü ve Tarlaağzı köylerindeki Çapak Koyu’nda kurulacak termik santrala görüş ve önerileri alma dönemi işlemeye başladı. CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya ‘soru işaretleri’ni Meclis’e taşıdı.


UNESCO’nun Dünya Mirası geçici listesinde adaylık dosyasına kabul edilen Bartın’ın Amasra ilçesinde termik santral mücadelesi yeni bir aşamaya girdi. CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, daha önce defalarca durdurulan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin tekrar başlatılarak raporun ilana çıkmasıyla ilgili soru işaretlerini Meclis gündemine taşıdı. Fatih Sultan Mehmed’in, “Lala Çeşm-i Cihan bu mu ola” sözleri nedeniyle turistik olarak ‘Çeşmi Cihan Amasra’ adıyla bilinen ilçede, çevreciler 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde...