03 / 05 / 2024

amortisman ayırma nedir

amortisman ayırma nedir

Amortisman duran binalarda aşınma ve eskime nedeniyle oluşan değer düşüşü olarak tanımlanıyor. Amortisman oranı ise,yıpranma payı olarak biliniyor. İşte, amortisman sınırı 2015!

Mirastan mal kaçırma nedir, davası kaç yıl sürer? 

Mal bırakan hak sahibi, mirasçısını mirasından yoksun bırakmak isterse mirastan mal kaçırma yoluna gidebiliyor. Bu durumda mirasçıların hukuk yoluna başvurması gerekiyor. Peki, Mirastan mal kaçırma nedir, davası kaç yıl sürer? İşte detaylar...

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Yakıt tasarrufu sağlayan Kia Niro serisi Mayıs ayı fiyatı nedir?

Uygun Fiyatı ile Kia Niro, diğer hibrit crossover SUV'lara göre daha uygun bir fiyat etiketine sahiptir. Bu nedenle, bu tür bir araç arayanlar için uygun bir seçenek olabilir. İşte 05 Mayıs 2023 fiyat listesi

BMW 520İ Mart ayı zammı nedir?  İşte BMW 520İ 17 Mart fiyat listesi

BMW 5.20i Sedan, BMW'nin 5 Serisi ailesinin bir üyesidir ve lüks bir orta sınıf sedan araçtır. BMW 5 Serisi, genellikle sürüş dinamikleri, konfor ve teknoloji açısından yüksek bir standartta tanınmaktadır. İşte BMW 520İ 17 Mart fiyat listesi

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

BMW 1 serisi Mart ayında zamlandı mı?  BMW 1 serisi 04 Mart 2023 fiyat listesi nedir?

Alman devi BMW'nin performans, teknoloji ve tasarım açısından yüksek bir kalite suna BMW 1-Serisinin Mart ayı fiyatları merak ediliyor.  Peki BMW 1 serisi 03 Mart 2023 fiyat listesi nedir?

Carrefour'dan Şubat ayına kampanyalı veda! Oppo A16 telefonlarda büyük avantajı kaçırma!

Carrefour, Şubat ayını kampanyalarla bitiriyor. Oppo A16 modeline CarrefourSA Kart'a Özel  %24 indirim yaparken vatandaşlarda fiyat perfrmans ürünü olan telefona sahip olmak istiyor. Peki Oppo A16 19 Şubat 2023 fiyatları nedir?

Profilo Toz Torbasız Elektrikli Süpürge Kaç TL? Özellikleri neler? İşte 5 Şubat 2023 fiyat listesi

Profilo PSP5U530 700 W toz torbasız süpürge, yüksek performansa sahip toz ayırma sistemi ve 3 farklı başlığı ile yüksek emiş gücüne sahip olmasıyla tüm ilgileri üzerine çekiyor. İşte ürün hakkında merak edilenler.

Tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Tapu ayırma işlemleri, hisseli tapuya sahip kişilerin çok sık sorduğu sorulardan biridir. İşte b konuda merak edilenler!

Borç yapılandırma 2023! Hangi borçlar yapılandırma kapsamında? Borç yapılandırma nedir?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alan konulardan biri haline geldi. Vatandaşlar hangi borçların yapılandırma kapsamında olduğunu araştırmaya başladı. İşte detaylar!

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Hisseli tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu müstakil tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu sahipleri ellerindeki tapuya dair bilgi edinmek için pek çok soru sorarlar. İşte o soruların yanıtları…

Hisseli tapu daire tapusuna nasıl çevrilir? Kendi hissemi nasıl satabilirim?

Hisseli tapuya sahip kişiler bu konuda pek çok konunun aydınlatılmasını istiyor. Özellikle hisseli tapuyu ayırma sorusuna dair sorular ön plana çıkıyor. İşte detaylar!

amortisman ayırma nedir Haberi

amortisman ayırma nedir

Amortisman sınırı 2015!

Amortisman duran binalarda aşınma ve eskime nedeniyle oluşan değer düşüşü olarak tanımlanıyor. Amortisman oranı ise,yıpranma payı olarak biliniyor. Devlet tarafından her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin amortisman hesaplamalarına dahil edilecek tutarlar belirleniyor. 


Amortisman sınırı, genel olarak fatura düzenleme sınırıyla aynı sınırlarda olarak karşımıza çıkıyor. Amortisman oran hesaplamalarında KDV tutarı hariç tutuluyor. Bu tutar her yılın sonun VUK Tebliğleri ile ilan ediliyor. 


Amortisman mükelleflerinin amortismana tabi iktisadi kıymetler için Maliye Bakanlığınca iktisadi kıymetlerin faydalı ömürleri dikkate alınarak tespit ve ilan edeceği oranlar üzerinden amortisman hesaplaması yapmaları gerekiyor.


Amortisman hesaplama yöntemleri olarak, normal amortisman yöntemi ve azalan bakiyeler yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. 


Normal (Sabit) Amortisman: Binanın ekonomik ömrüne göre belirlenecek sürede her yıl eşit miktarda aşınma payı gider olarak düşülüyor. 


Azalan Bakiyeler ile...