02 / 05 / 2024

anadolu inşaat sektörü

anadolu inşaat sektörü

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, Anadolu’da hizmet veren, inşaat ile ilgili dernek, birlik ve İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ile yakından bilgi alışverişi yapılmadan ortaya konulacak çözüm önerilerinin beklenen olumlu etkiyi oluşturamayacağını belirtti. 

AYİDER açıkladı, inşaat sektöründe 2 bin Türk Lirası'na günlük çalışacak kalifiye eleman yok

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER), inşaat sektörünün çok önemli bir sıkıntı haline gelen kalifiye eleman açığını azaltmak için amacı ile  meslek liseleri ile işbirliği yapacağını açıkladı. Sektöre nefes aldırmak adına yapılacak bu uygulamanın detayları haberimizde...

İnşaat sektöründen arsa maliyetlerinde ve vergilerde indirim talebi!

Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın, inşaat sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Girdi maliyetlerindeki fahiş zamların altını çizen Aydın, arsa maliyetlerinin, vergilerin ve konut kredisi faizlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

İnşaat sektöründe istihdam arttı! 

İş gücü istatistikleriyle ilgili konuşan Anadolu Ajansı Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, inşaat sektöründe istihdamın arttığını dile getirdi. 

İnşaat sektörü temsilcileri AYİDER'in davetinde buluştu!

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) tarafından Büyük Kulüp’te, yerel yönetimlerin, inşaat sektöründeki diğer kurum ve kuruluşların bir araya geldiği iftar daveti verildi.

İnşaat sektöründe uzlaşma zamanı!

Anadolu'da Bugün Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Ekmekcioğlu bugünkü yazısında inşaat sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Ekmekcioğlu'nun o yazısı...

İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi olmaya devam edecek!

İnşaat sektöründe yaşanan değişmeler ve inşaat sektörünün geleceği hakkındaki soruları İnşaat Mühendisi Muhammed HAMİDİ, Güçlü Anadolu Gazetesi için cevapladı.

Anadolu Yakası'nda inşaat sektörü hız kazandı!

Kentsel dönüşümle beraber Anadolu yakasında inşaat sektörü hız kazanmaya devam ediyor. Fikirtepe’de markalı büyük konut projeleri, Bağdat Caddesi’nde ise kentsel dönüşüm projeleri ön plana çıkıyor.

Halil Aytemir: 2016'da inşaat sektörünün önü açılmalı!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Konya Şubesi İnşaat Komisyonu Başkanı Halil Aytemir, 2016 yılı inşaat sektörünü değerlendirdi. Aytemir, 2016 yılında inşaat sektörünün önünün açılması gerektiğini söyledi.

İnşaat sektörü, AYİD iftar yemeğinde buluştu!

Kısa adı AYİD olan Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği, geleneksel iftar yemeği tüm inşaat sektörünü, sektör temsilcilerini Büyük Kulüp'te düzenlenen Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği, geleneksel iftar yemeğinde buluşturdu.

AYİD inşaat sektörü temsilcileriyle biraraya geldi!

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİD) inşaat sektörünün bir araya geldiği bir iftar daveti verdi. Davet 08 Temmuz Çarşamba günü Büyük Kulüp’te gerçekleşti.

Necip Nasır'a inşaat sektörüne yaptığı katkılardan dolayı ödül verildi!

İZMİRLİ işadamı Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve Türkiye Müteahhitler Konfederasyonu Başkan Vekili Necip Nasır inşaat sektörüne yaptığı katkılardan dolayı ödüllendirildi. "Anadolu'da Konuta Yön Verenler" toplantısında ödül verildi...

Eser Oteller Grubu inşaat sektörüne giriyor!

İstanbul'da 1997 yılından bu yana otelcilik alanında adımlar atan Eser Oteller Grubu, tecrübesini inşaat sektöründe devam ettirme kararı aldı

Hüseyin Bilmaç: İnşaat sektörünün büyümeme lüksü yok!

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç, "2012 yılında inşaat sektörü; cari açığa net pozitif katkısı ile katma değeri yüksek, stratejik bir sektör olarak değerlendirilmeli" diye konuştu

anadolu inşaat sektörü Haberi

anadolu inşaat sektörü

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un sektör dinamizmlerini mutlaka dinlemesi ve dikkate alması gerektiğini dile getiren Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, “Önceki gün Çevre ve Şehircilik Bakanımızın Anadolu’daki inşaat sektör temsilcileriyle bilgi alışverişi gerçekleştirmeden, sadece İstanbul ağırlıklı yaptığı toplantı, hem Anadolu’daki dernekler, hem de inşaat sektörü ile iç içe olan tüm çatı oluşumlarını üzdüğünü düşünmekteyiz. Sadece bir gruba göre kararların alındığı bu toplantı, inşaat sektörünün çözüm bekleyen konularına merhem olmayacağı, aksine sorunların daha da çok artmasına ve çözüm aranan kısımlarda tıkanmalara neden olacağı muhtemeldir” diye açıklama yaptı. 

Karataş, “Yapılan toplantı da sadece demir çelikçilerin çağrılması, karşılıklı çözüm arayışında yetersiz kaldığını düşünmekteyiz. Yeni hükümet sisteminin yürürlüğe girmesiyle birlikte, İnşaat...