30 / 04 / 2024

Anadolu\'nun ilk kilisesi

Anadolu\'nun ilk kilisesi

Kayseri'deki tarihi Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nde bir yıldır süren restorasyon çalışmaları sona erdi

İzmirlilere müjde! Buca Metrosu'nun ilk etabı Haziran 2026’da açılacak!

İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Buca Metrosu ile ilgili bir müjde veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer Buca Metrosu'nun ilk etabının 2026 yılının Haziran ayında açılacağını söyledi.

Türkiye'nin ilk yaşam alanı projesi Konya Koru İnventum satışta! Yeni proje!

Aydın Yatırım Grup, Türkiye’de ilk olacak yaşam alanı projesini Konya'da hayata geçiriyor. Toplamda 200 bin metrekare üzerine inşa edilecek Anadolu’nun en büyük karma konut projesi Koru İnventum, satışa çıktı.

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Ata GYO'nun ilk 9 aydaki karı 51.9 milyon TL oldu! 

Ata GYO, ilk 9 aylık dönemde 293 milyon liraya ulaşan portföy değeri   ve 51.9 milyon TL karlılığı ile başarılı bir performans sergiledi. İşte ayrıntılar...

Xiaomi'den hayranlarına müjde! İşte 14 Pro'nun ilk görüntüleri

Xiaomi 13 serisi, cihazın performansını, kamerasını ve pil ömrünü öven birçok yorumcu ile büyük beğeni topladı. Bu cihazlar nispeten yeni olmasına rağmen, teknoloji dünyası her zaman sırada ne olduğunu görmek için heyecanlı. Telefonun ilk görüntüleri, ekranın tasarımında önemli değişiklikler getirec

Katlanabilen telefon piyasası büyüyor! Tecno’nun ilk katlanabilir telefonu Phantom V Fold'u tanıttı!

MWC 2023`ün ilk gününde Tecno, ilk katlanabilir akıllı telefonu Phantom V Fold modelini tanıttı! İşte detaylar..

Anadolu'nun en büyük 500 şirketi açıklandı! Zirve yine çok sağlam

Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi sıralamasında zirve bu yıl da aynı kaldı. Önceki altı yılın birincisi şirket, 2021 yılı araştırmasında da zirvedeki yerini korumuş oldu. İşte Ekonomist dergisinin hazırladığı o şirketler...

POCO'nun ilk yerli üretim telefonu Xiaomi POCO C40 indirimli fiyatı ile CarrefourSA’da! İşte 5 Eylül 2022 fiyat listesi

Türkiye’de üretilen ilk POCO telefon olan Xiaomi POCO C40 modeli CarrefourSA marketlerde indirimli fiyatı ile alıcısıyla buluşuyor. Peki, POCO C40 fiyatları kaç lira? İşte 5 Eylül 2022 fiyat listesi...

Peker GYO'nun ilk 6 aylık hasılat değeri belli oldu!

Peker GYO, 1 Ocak 2022 ile 30 Haziran 2022 dönemine ait sorumluluk beyanını, faaliyet raporunu ve finansal raporlarını yayınladı. Peki Peker GYO ilk 6 ayda ne kadar hasılat elde etti? 

Panora GYO'nun ilk 6 aylık hasılat değeri açıklandı!

Panora GYO, 1 Ocak 2022 ile 30 Haziran 2022 dönemine ait sorumluluk beyanını, faaliyet raporunu ve finansal raporlarını yayınladı. Peki Panora GYO ilk 6 ayda ne kadar hasılat elde etti? 

Avrasya GYO'nun ilk 6 aylık hasılat değeri açıklandı mı?

Avrasya GYO, 1 Ocak 2022 ile 30 Haziran 2022 dönemine ait sorumluluk beyanını, faaliyet raporunu ve finansal raporlarını yayınladı. Peki Avrasya GYO ilk 6 ayda ne kadar hasılat elde etti? 

POCO'nun ilk yerli üretim telefonu POCO C40 satışta! 7 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Genç teknoloji tutkunları arasında popüler bir teknoloji markası olan POCO, hareket halindeyken dahi kaliteli eğlence deneyimi sunan ve Türkiye’de üretilen ilk POCO telefon olan POCO C40 modelini satışa çıkardı! Peki, POCO C40 fiyatları ne kadar? İşte 7 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Dudullu-Bostancı Metro Hattı'nda ilk test sürüşü yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 ilçeden geçecek 13 istasyona sahip Dudullu-Bostancı Metrosu'nun ilk test sürüşünü gerçekleştirdi.

Anadolu\'nun ilk kilisesi Haberi

Anadolu\'nun ilk kilisesi

Kayseri'nin Caferbey Mahallesi'nde bulunan ve 1191'de yaptırılan, Ermeniler için Anadolu'nun ilk kilisesi kabul edilen Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nde yaklaşık bir yıldan beri süren restoran çalışmaları tamamlandı.

İstanbul'da restorasyon işleri yapan Erhan Tanyıldız ve ekibi, kilisenin kubbesinde ve diğer bölümlerin tavanında su sızması sonucu bozulan motifler ve tarihi freskler, aslına uygun olarak kök boya kullanılarak onardı.

Yonu taşından yapılan kilisenin çatı bölümündeki derzler de özel bir çimento kullanılarak su sızdırmaz hale getirildi. Kilisenin horon bölümünde bulunan altın varak işlemeli oymalar da elden geçirildi.

Surp Krikor Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Zadik Toker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açılış törenine tüm Kayseri halkını ve protokolü davet ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Kilisemiz, Ermenilerin Anadolu'da bilinen ilk kilisesi olması dolayısıyla bizim için çok önemli. Bazı bölümlerini 1996'da restore...