07 / 05 / 2024

anagayrimenkulün ortak yerleri nelerdir

anagayrimenkulün ortak yerleri nelerdir

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince; Kat malikleri anagayrimenkulün bütün ortak yerlerine, arsa payları oranında, ortak mülkiyet hükümlerine göre malik olurlar. Anagayrimenkulün ortak yerleri nelerdir? Anagayrimenkulün ortak yerleri nasıl yönetilir?

Sosyal medyada 'Gaspçı kiracı' krizi: Ev sahipleri gaspçı kiracıların ortak özelliklerini yazdı! 

Ev sahipleri sosyal medyada gaspçı kiracıların ortak özelliklerine değindi. İşte konu ile ilgili yapılan o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Yüksek faiz oranı ve artan fiyatlar ev sahipliği oranını düşürdü!

Milyonlarca vatandaşın ortak sorunu konut fiyatları ve kiralar olmaya devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları sebebiyle ihtiyacı olan kesim konuta ulaşamıyor, konut sahipliği oranı düşüyor. 

Memur-Sen'den son dakika Temmuz zammı açıklaması: Ortak çalışma yapılmalı!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur maaşlarına Temmuz ayında yapılması planlanan zam ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Ali Yalçın, ortak çalışma yapılması gerektiğini gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...

Doların 6 gün sonra geleceği seviye ortaya çıktı! Doları olanlar uyanık olun! Bu rakam bir ilk olacak!

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala döviz tazrafındanki gelişmeler yakından takip ediliyor. Yatırımcıların ortak konusu olan doların ne olacağı ise araştırılıyor. Bu kapsamda uzmanlardan dolar yorumları da gelmeye devam ediyor. Doların 6 gün sonraki seviyesi ortaya çıktı! Doları olanlar  uyanık

EUR/USD paritesi yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesinde!

Avrupa'nın ortak para birimi olan euro, risk algısındaki iyileşme ve Almanya'da beklenenden daha yüksek enflasyon rakamlarıyla birlikte faiz artış beklentilerinin desteklenmesiyle dolar karşısında yaklaşık 2 ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Av yasağının başlamasına 15 gün kala balıkçılar isyan etti: Balık bitti, deniz kurudu!

Kötü bir av sezonu geçiren balıkçıların çoğu yasağın başlamasını beklemeden paydos etti. Balık azaldığı için fiyatlar da yüksek. Balıkçıların ortak görüşü kıtlığın üzerine koyarak devam edeceği şeklinde.

Altus 4 gözü gazlı solo fırın en ucuza nereden alınır, özellikleri neler? İşte Altus 12 Mart 2023 fiyat listesi

Hem fırın hemde ocak arayışında olup bütçesi kısıtlı olanlar, Altus dört gözü gazlı solo fırını en ucuza alacağınız yerleri ve fiyat listesini sizin için listeledik. İşte Altus 12 Mart 2023 fiyat listesi

Arnica Köpüklü Türk Kahve Makinesi 1.590 TL! Peki en ucuza nereden alınır? İşte Arnica 11  Mart 2023 fiyat listesi

Kahve makinesini değiştirmek isteyen kahve severler, sizin için Arnica IH32059 Eko Otomatik Köpüklü Türk Kahve Makinesi'ni en ucuza alacağınız yerleri, fiyatlarıyla birlikte araştırdık ve listeledik. İşte o fiyat listesi..

Arzum Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici en uygun fiyata nerede satılıyor, özellikleri neler? 9 Mart 2023 fiyat listesi

Mutfağında çok amaçlı bir pişirici olsun isteyenler sizin için Arzum Çok Amaçlı Basınçlı Pişirici ürününü araştırdık ve en ucuza alacağınız yerleri listeledik. İşte fiyat listesi..

TEB’ten depoyu full’letecek efsane kampanya! TEB müşterileri benzin istasyonlarında kuyruk oluşturuyor! Acilen göz atın!

TEB ve BP istasyonlarının ortak projesi aracı olanların yüzünü güldürüyor. Akaryakıtta indirim bekleyen milyonlarca insan bu haberle akaryakıt istasyonlarının yolunu tutacak. İşte TEB’in indirim kampanyasının detayları…

Mağazaların elektrik maliyeti ikinci kira parası oldu!

BMD Başkanı Sinan Öncel "Elektrik maliyetleri bazı AVM'lerdeki mağazalar için ikinci bir kira giderine dönüştü. Mağazalarında enerji fiyatının ortak sayaç üzerinden faturalandırılması yerine bireysel abonelik koşullarında ve ulusal tarifeye dönüştürülerek fiyatlandırılmasını öneriyoruz" ifadelerini

Tam 3 ay boyunca bedava verilecek! Başvurmayan kalmasın

Vodafone ve Akbank’ın ortak hazırladığı kampanya kapsamında, Vodafone faturalı hat müşterisi olan ve Akbank Mobil üzerinden ilk kez Akbanklı olanlar 3 ay boyunca her ay aylık 10 GB hediyesini alacak.

İslam Memiş Doların 18 lirayı aşacağı tarihi açıkladı! Çok yakında...

Dolar kuru dengeli bir seyir izliyor. Ancak mevcut ekonomik koşulları değerlendiren uzmanların ortak görüşü doların yeniden büyük bir yükselişe geçeceği yönünde. Yorumlar bu yönde olunca nabzın düşmediği dolar kurunda yatırımcılar son durumu yakından takip ediyor.  İşte detaylar...

anagayrimenkulün ortak yerleri nelerdir Haberi

anagayrimenkulün ortak yerleri nelerdir

Anagayrimenkulün ortak yerleri nelerdir?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince; Kat malikleri anagayrimenkulün bütün ortak yerlerine, arsa payları oranında, ortak mülkiyet hükümlerine göre malik olurlar. 


Kat malikleri ortak yerlerde kullanma hakkına sahiptirler; bu hakkın genel kömürlük, garaj, teras, çamaşırhane ve çamaşır kurutma alanları gibi yerlerdeki ölçüsü, aksine sözleşme olmadıkça, her kat malikine ait arsa payı ile oranlı oluyor.


Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler. 


Ortak alanlar kapsamında yer alan yerler şu şekilde sıralanıyor:

Binaların giriş ve kat holleri, 

Işıklıklar, 

Hava bacaları, 

Saçaklar, 

Tesisat şaftları, alanları veya katları, 

Açık ve kapalı merpenler, 

Yangın merpenleri, 

Asansörler, 

Kalorifer dairesi, 

Kapıcı dairesi, 

Kömürlük, 

Sığınak ve 

Otopark gibi..



Anagayrimenkul...