22 / 05 / 2024

Anayasa Mahkemesinin metro kararı

Anayasa Mahkemesinin metro kararı

Hükümet, gayrimenkulünün altından metro ve benzeri raylı sistem, üzerinden teleferik veya köprü geçen vatandaşlara kamulaştırma, tazminat ya da başka adlar altında ücret ödenmemesine ilişkin maddeyi torba yasaya ekledi.

Ek MTV'yi ödemeyenler dikkat! Şimdi belli oldu! Vergisini ödemeyenler için kritik tarih açıklandı

Ek MTV ödemeleri ile ilgili kritik düzenleme Anayasa Mahkemesinin gündeminde yer alıyor. Ek MTV'yi ödemeyenler içn kritik tarih açıklandı. 

Trafik cezaları hakkında Anayasa Mahkemesi'nden flaş karar!

Anayasa Mahkemesi emsal niteliğinde bir karar daha imza attı. Anayasa Mahkemesinin kararına göre, Türk plakalı araç kullanan yabancı sürücülerin trafik cezalarının, araç sahibinden tahsilini öngören kanun hükmünü Anayasaya aykırı bularak iptal etti.

Boğaziçi imar barışı düzenlemesinde son durum!

Anayasa Mahkemesinin, Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesindeki bazı alanların imar barışından faydalandırılmasına, bu bölgelerde önceden alınmış yıkım kararları ve tahsil edilemeyen para cezalarının iptal edilmesi imkanı sunan kanun hükmünün iptalinin gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bitlis'te Cumhurbaşkanlığı Köşkü inşaatı TBMM'de!

Bitlis Ahlat'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Köşkü inşaatına ve Anayasa Mahkemesinin iptal kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Veysel Eroğlu: 14 şeker fabrikasının özelleştirilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "14 şeker fabrikası özelleştirilecek. Anayasa Mahkemesinin kararlarını dikkate alarak çok güzel bir şartname hazırladık" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bireysel başvuruları reddedildi!

Anayasa Mahkemesinin, Atatürk Orman Çitfliği arazisine yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili bireysel başvuruları reddine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Fikri Işık: Sanayi bölgelerindeki kamulaştırmada engel yok!

Anayasa Mahkemesinin (AYM), kamulaştırma kararını iptal ettiğini açıklayan Fikri Işık, "Öyle olunca hemen bir düzenleme yaptık ve kamulaştırma OSB ya İl Özel İdaresinde yatırım koordinasyon izleme ajansı var. Kamu kuruluşları tarafından yapılabilecek."

Kentsel dönüşüm mağduru vatandaşlara yeni haklar!

KENTSEL Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkam Prof. Dr. Gürsel Öngören, Anayasa Mahkemesinin Kentsel Dönüşüm Yasası olarak bilinen 6306 sayılı 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkında kanunun bazı maddelerini iptal etmesini yorumladı.

Kentsel dönüşüm AYM iptali ne getiriyor?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, Anayasa Mahkemesinin idari yargıda açılacak olan davalarda yürütmenin durdurulması kararı verilemeyeceğine yönelik yasa hükmünü iptal etmesinin büyük destek sağladığını söyledi...

Kentsel dönüşümde vatandaşın zaferi!

İşte 27.02.2014 tarihinde Anayasa Mahkemesinin verdiği bir kararla Kentsel Dönüşüm yasasının bir kısım maddesinin iptal etti ve Resmi Gazete ilan edilene kadar yürürlüğü durduruldu. Yeni iptal kararları ne getiriyor?

Prof. Dr. Gürsel Öngören : Kentsel dönüşümde bundan sonra ne olacak?

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören ; Anayasa Mahkemesinin Kentsel Dönüşüm Yasası olarak bilinen 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un bazı maddelerini iptal etmesini yorumladı.

Ali Güvenç Kiraz: Kentsel dönüşümde vatandaşın zaferi!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, Anayasa Mahkemesinin idari yargıda açılacak olan davalarda yürütmenin durdurulması kararı verilemeyeceğine yönelik yasa hükmünü iptal etmesinin büyük destek sağladığını söyledi...

Mustafa Türker: OSB'lere kamulaştırma hakkı yeniden verilmeli!

Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mustafa Türker, Anayasa Mahkemesinin Organize Sanayi Bölgelerindeki kamulaştırmaya dair aldığı kararı değerlendirdi. Mustafa Türker 'OSB'lere kamulaştırma hakkı yeniden verilmeli' dedi...

Anayasa Mahkemesinin metro kararı Haberi

Anayasa Mahkemesinin metro kararı

Hükümet bu düzenlemenin gerekçesinde, gayrimenkul sahiplerinin bu alanları kullanmadığı, hatta bu yatırımların evlerinin değerinin artırdığını belirtti. Ancak Anayasa Mahkemesi, böyle bir düzenlemenin hak sahiplerinin olası mağduriyetlerinin giderilemeyeceği ve külfetin sadece gayrimenkul sahiplerine yüklenmesi anlamına geldiğini belirterek maddeyi iptal etti. Yeni kararla evinin altından metro geçenlerin hem evleri değerlenecek hem de üstüne tazminat veya kamulaştırma bedeli alacak. 



MAHKEMEDEN SENDİKALARA MÜJDE 

Anayasa Mahkemesi, uygulamaların önünü açan torba yasa maddesini de iptal etti. Mahkeme ayrıca yeni kurulan bir sendikanın toplu sözleşme masasma oturabilmesi için gerekli olan iş kolu barajı yüzde 3'ten yüzde 1 'e...