04 / 05 / 2024

Ani hava değişimlerinin binaya zararı var mı

Ani hava değişimlerinin binaya zararı var mı

ÇBS İzoguard Yalıtım Sistemleri Satış ve Pazarlama Müdürü Hakan YILMAZ yaşanabilecek yoğun yağışlar, fırtınalar, depremler gibi doğal afetlerin binaları yıpratabileceğini belirtti. Yılmaz, 'Ani hava değişimleri binanızı yıpratıyor' dedi...

THY açıkladı! 31 Mart için ücretsiz bilet değişikliği imkanı!

Türk Hava Yolları (THY) 31 Mart yerel seçimlerine dair açıklamalar da bulundu. Buna göre belirtilen şartlara uygun olan bu yolcuların da biletlerinde değişiklik ve hiç kullanılmayan biletler içinde ücretsiz iade hakkı tanındığını kaydedildi.

Fındık fiyatları sil baştan değişti! Güncel fındık fiyatları resmen belli oldu! 11 Mart 2023 fındık fiyat listesi

Fındık fiyatlarındaki son durum gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Üreticiler hava şartlarından dolayı fındık fiyatlarında yükseliş olduğunu belirtti.Fındık fiyatları sil baştan değişti! Güncel fındık fiyatları resmen belli oldu! 11 Mart 2023 fındık fiyat listesi.

İşletmelerin gayrimenkul seçimleri değişti! Gayrimenkulde e-ticaret etkisi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Emre Keltek, işletmelerin gayrimenkul seçimlerinin değiştiğini belirtti. İşte o açıklamalar...

THY'den herkesi şaşkına çeviren karar! Yaş sınırı değişti

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, herkesi şaşkına çeviren kararı açıkladı. THY'nin kabin memuru alımındaki yaş sınırında değişikliğe gidildiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Milyarderler listesinde ani değişim!

Tüm dünyayı ve her sektörü etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi, dünyanın en zengin insanları listesinde de değişikliklere neden oluyor. Son zamanlarda Bitcoin yatırımları ve kurduğu şirketlerle kazancını oldukça yükselten Elon Musk, "En zengin ikinci insan" koltuğunu yitirdi. 

39 milyon konut için değer takip sistemi kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 2021 Cumhurbaşkanlığı yıllık planı ile vergi adaletinin sağlanması ve tapudaki fiyatın değer değişimlerinin incelenmesi için 2 birim kuruluyor. Yeni sistem ile vergide adaletin pekiştirilmesi sağlandı.

Koronavirüs konut trendlerini değiştirdi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, yaşam alanlarında yapılan tercihleri değiştirdi. Uzmanlar, vatandaşların temiz hava alabilmek için yaşam alanına sahip projelere yöneldiğini belirtiyor.

Koronavirüs ile emlak seçimleri de değişti!

Emlakjet, kendi işlem hacmi ve veri tabanına dayandırdığı verilerle sektörün nabzını tutuyor. Emlakjet’in ağustos ayı verileri, koronavirüsten önce alışkanlıklarımızın ve gayrimenkul seçimlerinin nasıl değiştiğini göz önünde yer alıyor.

31 Mart seçimlerinin belediyecilikte değiştirdikleri!

Sosyolog Faruk Özcan, 31 Mart Yerel Seçimleri'nin belediyecilikte değiştirdiklerini kaleme aldı. Özcan'ın seçmenlere iyi, yeni(den) seçilen belediye başkanlarına kötü bir haberi var...

Akıncı Üssü'nün adı değiştirildi!

15 Temmuz darbe girişiminin ana üssü olan Ankara’da Kazan İlçesi sınırlarındaki 'Akıncı' 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın adı, Hava Kuvvetleri tarafından değiştirildi. Üs, 'meydan komutanlığı' seviyesine düşürülürken Akıncı adının yerini 1995’e kadar kullanılan 'Mürted' aldı.

İmardaki ani değişiklikler müteahhidin elini kolunu bağlıyor!

İmardaki ani değişiklikler müteahhidin elini kolunu bağlıyor. İnşaat şirketlerini kazanılmış 'müktesep' hakların yapılacak imar değişiklikleriyle yok olma ihtimali rahatsız ediyor.

Ankara, 20 yılda yaşanan kentsel değişimle fark yaratıyor!

90'lı yılların başında patlayan çöplükleri, gecekonduları, hava kirliliği ve su sorunları ile adeta bir kasabayı andıran Ankara, 20 yılda yaşanan değişimle "Başkent şimdi başkent oldu" dedirtiyor

İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu toplandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, “İklim değişikliğinin geri döndürülemez sonuçlarından kaçınabilmek için küresel bir işbirliği içerisinde hareket etmek bir zaruret teşkil etmektedir.” dedi.

Ani hava değişimlerinin binaya zararı var mı Haberi

Ani hava değişimlerinin binaya zararı var mı

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava durumunun ardından başlayan yoğun yağışlarla binalarımız zarar görüyor. Sıcak havalarla genleşen binaların iskeleti konumundaki donatı elemanları (demir, çimento, tuğla vb.) havaların soğumasıyla ve yağışlarla birlikte zedeleniyor. Yeterli koruma mekanizmalarının olmadığı binalarda gerçekleşen bu hasarlar, birçok kişinin sağlıksız koşullarda yaşamasına ve ölümle sonuçlanabilecek çürümelere, çökükler ve hatta yıkılmalara zemin hazırlıyor. 


Halk arasında sadece ısı kaybını engelleme niteliğiyle bilinen yalıtım ve mantolama sistemleri ise bizi bu tehditlerden korumak adına alınabilecek en mühim önlem. Donatı elemanlarına karşı koruyucu bir fonksiyonu bulunan yalıtım ögeleri, vücudumuzdaki iskeletimizi koruyan kas dokusu ve deri görevindedir.


ÇBS İzoguard Yalıtım Sistemleri Satış ve Pazarlama Müdürü Hakan YILMAZ ile yaşanabilecek yoğun yağışlar, fırtınalar, depremler gibi doğal afetlerin; çalıştığımız, alışveriş yaptığımız, yaşadığımız binalara verdiği hasarları, binaların koruması...