02 / 05 / 2024

anıtkabir imara açıldı mı

anıtkabir imara açıldı mı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'de bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı iddialarına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan yanıt geldi.

Kuşadası'nda 1.5 milyon metrekarelik alan imara açıldı! 

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası’nda 1.5 milyon metrekarelik alanın TOKİ tarafından imara açıldığını dile getirdi. İşte Günel'in o açıklamaları...

İstanbul'da 15 yılda 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanı imara açıldı! 

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı,  2004-2019 yılları arasında İstanbul’da 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanının imara açıldığının altını çizerek, depremi işaret etti. Balyalı, İBB binalarının da riskli olduğunu söyledi. 

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

İstanbul Finans Merkezi açıldı! Erdoğan: İFM yabancı sermaye açısından cazibe merkezi olacak

İstanbul Ataşehir’de inşa edilen İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı bugün törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu proje ile birkaç yıl içerisinde İstanbul’un dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi.

İstanbul Arnavutköy'de 67 dönümlük askeri alan resmen imara açıldı! Ticari işletmeler inşa edilebilecek!

İstanbul Arnavutköy’de 67 dönümlük askeri alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca ticaret alanı olarak imara açıldı. İşte ayrıntılar...

İş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait Beşiktaş Bebek'teki 11 bin 424 metrekarelik arazi imara açıldı!

Boğaziçi’nde iş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait olan oldukça değerlia arazi, İBB devre dışı bırakıldı ve Cumhurbaşkanı imzasıyla imara açıldı. İşte ayrıntılar...

1915 Çanakkale Köprüsü resmen açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan geçiş ücretini açıkladı!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği 1915 Çanakkale Köprüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Açılışını milyonların beklediği 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücretini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. İşte detaylar...

Marmara Üniversitesi'nin TOKİ'ye devrettiği Bahçelievler Kampüsü imara açıldı!

Marmara Üniversitesi’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devrettiği Bahçelievler Kampüsü imara açıldı.

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın gündemden düşmeyen Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı ‘tarla’ vasfındaki araziler de proje planlarının onaylanmasıyla tam olarak imara açılmış oldu. Arazilerin değeri katlandı.

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahındaki arazisi imara açıldı iddiası!

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahındaki ‘tarla’ vasfına sahip arazinin, proje planlarına onay verilmesiyle beraber kesin olarak imara açıldığı ileri sürüldü.

Tuzla'da askeri alan imara açıldı!

İstanbul Tuzla'daki 130 bin metrekarelik Jandarma Komando Tabur Komutanlığı arazisi imara açıldı.

Mehmet Ersoy'dan yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt verdi. İşte Ersoy'un o yanıtı...

Sinpaş Yapı Endüstrisi Anonim Şirketi Sultanbeyli Şubesi açıldı!

Sinpaş Yapı Endüstrisi Anonim Şirketi Sultanbeyli Şubesi Sultanbeyli’de  149 milyon 951  bin 943 TL sermaye bedeli Mehmet Doğan tarafından açıldı.

anıtkabir imara açıldı mı Haberi

anıtkabir imara açıldı mı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'de bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Işık, Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı iddialarına cevap verdi.


Işık, "Aklımızı peynir ekmekle mi yedik. Silahlı Kuvvetlere, Milli Savunma Bakanlığı'na tahsis edilen alan içerisinde hiçbir şekilde bir yapılaşma akla zarar bir iştir. Buna hiç kimse evet demez'' diye konuştu.


Fikri Işık, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Ama maalesef Mimarlar Odası bir algı operasyonuyla sanki Anıtkabir'in arazisi imara açılıyormuş gibi gerçekten uzaktan yakından alakası olmayan haberler yayıyor. Bunu biz de incelettik, nedir durum diye. Kesinlikle gerçekle uzaktan yakından alakalı değil. Orada muhtemelen Anakara Büyükşehir Belediye Başkanı ile Mimarlar Odası arasındaki çekişmeye maalesef Anıtkabir ve Atatürk alet edilmeye çalışılıyor. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu doğru bir şey değil. Orada hiçbir şekilde yapılaşmaya, Anıtkabir'in askeri sınırlar...