09 / 05 / 2024

anıtlar kurulu onayı

anıtlar kurulu onayı

Geçtiğimiz yıl belediyenin onay verdiği “kilise” kararını anıtlar kurulu da onayladı… Böylece cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleştirilerek, “sıfırdan” bir kilise yapılmış olacak.

Boğaz'daki Recaizade Ekrem Bey Yalısı'nda kaçak tadilat: Hem Anıtlar Kurulu'na hem Boğaziçi İmar'a şikayet edildi!

İstanbul’un en güzel yalılarından olan Recaizade Ekrem Bey Yalısı’nda yapılan kaçak tadilat için şikayetler yapıldı. Ancak henüz yetkililer tarafından bir adım atılmadı. Vatandaşlar durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin yıkılmasından sonra 17 dönümlük boğaz manzaralı arazisine villa, AVM, özel hastane inşaatı yapılmasına imkan veren ve İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen plan değişikliğine, koruma kurulu da onay verdi. İşte ayrıntılar...

Mart GYO bağımsız yönetim kurulu üye adaylarını seçiyor!

Mart GYO'nun Bağımsız Yönetim Kurulu Üye Adayları Ayşe Pınar Massena ve Mehmet Erdoğan'ın adaylıklarının Yönetim Kurulu tarafından da kabul edilerek Olağan Genel Kurul onayına sunulmasına oy birliğiyle karar verildi.

Martı GYO yönetim kurulu üye adaylarını seçiyor!

Martı GYO'nun Esas Sözleşme "İmtiyazlı Menkul Kıymetler " başlıklı 9. maddesi uyarınca imtiyaz hakkı bulunan ve bu hakkı kullanan A grubu pay sahiplerinin adaylıklarının, Yönetim Kurulu tarafından kabulü ve Olağan Genel Kurul onayına sunulmasına oy birliğiyle karar verildi. 

Mermerler Şirketler Grubu otel projesine 30 milyon Euro yatıracak!

Mermerler Şirketler Grubu, Beşiktaş’ta tarihi bir yapıyı otele dönüştürmek için harekete geçti. Anıtlar Kurulu’ndan onay bekleyen grup, proje için yaklaşık 30 milyon Euro yatırım yapmayı ve 385 kişiye istihdam yaratmayı planlıyor.

Mermerler Grup yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekliyor!

Yıllık 11 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Carousel AVM için COVID-19 sürecinde 200 bin dolarlık teknoloji yatırımı yapan Mermerler Grup, yeni projesi için çalışmalara başladı. Osmanlı döneminde stratejik roller üstlenen tarihi bir yapının yer aldığı yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekle

Kocaeli'nde tarihi bina iş makineleriyle yıkıldı!

Kartepe ilçesinde, Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilmiş tarihi bina kimliği belirsiz kişilerce iş makinesiyle yıkıldı. Polis, iş makinesi operatörlerini yakalarken, operatörlere talimat veren kişiler ise hala aranıyor.

Kartepe'de tarihi binayı yerle bir ettiler!

Kartepe'de Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilmiş tarihi bina kimliği belirsiz kişilerce iş makinesiyle yıkıldı. Polis, iş makinesi operatörlerini yakalarken, operatörlere talimat veren kişiler ise hala aranıyor...

Martı GYO yönetim kurulu üye adaylarını onaya sundu!

Martı GYO Mine Narin, Nurullah Emre Narin, Pakize Oya Narin, Hasan Emre Temelli ve Zekeriya Serhan Altınordu‘nun adaylıklarının Yönetim Kurulu kabulü ve Olağan Genel Kurul onayına sunulmasına karar verdi.

İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü inşaatlarda yerli malzeme kullanacak!

İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, yerli üretim malzeme ve ekipman kullanılmasına öncelik verilmesi ve ABD menşeli ürün kullanılmamasına karar verdi.

Peker GYO yönetim kurulu üyelerini genel kurula sunacak!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yönetim kurulu üyesi olarak seçilmesinin 2017 yılı dönem sonuçlarını görüşmek üzere toplanacak olağan genel kurulun onayına sunulmasına karar verdi...

Karşıyaka Stadı için yeni imar planı yapılacak!

İzmir'de inşa edilecek olan Karşıyaka Stadı için Anıtlar Kurulu kararı doğrultusunda yeni imar planı yapılacak.

Özak GYO'nun sermaye artırım talebine SPK'dan onay!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak GYO'nun sermaye artırımına Sermaye Piyasası Kurulu onay verdi. 

anıtlar kurulu onayı Haberi

anıtlar kurulu onayı

Geçtiğimiz yıl belediyenin onay verdiği “kilise” kararını anıtlar kurulu da onayladı… Böylece cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleştirilerek, “sıfırdan” bir kilise yapılmış olacak...


Yaklaşık iki yıl içerisinde tamamlanacak olan kilise için İstanbul Yeşilköy’de yer de belirlendi. Roma’daki prosedürlerin tamamlanmasıyla birlikte birkaç ay içerisinde inşaat faaliyetleri de başlamış olacak. Yeni yapılacak olan kilise Süryaniler için çok önemli olan Mardin’den izler taşıyacak. Kilise 700 kişi oturma kapasiteli olacak.


CUMHURİYET DÖNEMİNİN İLK KİLİSESİ İNŞA EDİLMİŞ OLACAK...


Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakfı’nın kilise yapmak üzere yer talebine karşılık verilmesi için 2009’dan bu yana sürdürülen çalışmalarda sona gelindi. Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sait Susin, “Anıtlar Kurulu’ndan da karar çıkmış oldu. Çok heyecanlıyız” diye konuştu. Kilisenin inşaatına birkaç ay içinde başlanması bekleniyor. Böylelikle,...