29 / 04 / 2024

Ankara Balada deprem hasarlı binalar yıkılacak

Ankara Balada deprem hasarlı binalar yıkılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bala Kaymakamlığı’nın ve Belediyesi’nin talebi üzerine, ilçede 2007’de meydana gelen depremde hasar gören 900 konutun yıkımına başladı.

Deprem sonrası Ankara'da konut fiyatları fırladı! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Uluslararası Emlak Danışmanlığı firması Knight Frank’in Türkiye’deki konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haritalarda yer almayan aktif fay keşfedildi: 7.3'lük deprem üretebilir!

Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından Bursa’daki aktif fay hatları üzerine yapılan çalışmada daha önce haritalarda yer almayan yeni bir fay keşfedildi. Söz konusu bu fayın, 7.3 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği  belirtiliyor. 

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! 7 ve üzerinde bir deprem olması işten değil...

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen konferansta konuşan Prof. Dr. Naci Görür, "Türkiye’nin hemen hemen her bir tarafı ileriki zamanlarda deprem üretecek nitelikte bulunmaktadır. Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir gece uyandığımız zaman 7 veya üzerinde bir deprem olması işten d

Ankara’da deprem mi oldu? Az önce Ankara’da nerede deprem oldu? 21 Nisan 2023 deprem nerede oldu?

Deprem mi oldu? Az önce nerede oldu? Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan yıkıcı depremlerden sonra günlük deprem listesi sorgulanıyor. İşte 21 Nisan 2023 deprem listesi!

Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi!

Türkiye'nin dört bir yanından deprem haberleri geliyor. Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi!

İstanbul'da resmen deprem göçü başladı: Rota sahil şeridinden kuzeye!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremler sonrasında İstanbul’dan il dışına deprem göçü başladı. Taşınmalarda en yoğun talep ise Ankara ve İzmir’de yaşandı.

Deprem bölgesindeki yeni konutların inşası için en az 3 ay beklenmeli! 

Ankara Üniversitesi Jeofizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Bülent Kaypak, deprem bölgesinde artçı depremler sürerken yapılan konutlar ile ilgili konuştu. İşte ayrıntılar...

Ankara Ticaret Odası 100’üncü yılında depremzedelere 100 konut inşa edecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO), 100. yıl kutlamalarını iptal ederek, kaynaklarını depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacının giderilmesi amacıyla kullanacak. Bu sene kuruluşunun 100. yılı olan ATO, ilk etapta 100 milyon TL'lik kaynakla deprem bölgesinde toplamda 100 kalıcı konut inşa edecek.

Deprem riskine karşı yapı denetimi şart!

Başkent Ankara'da korku ve paniğe sebep olan Kalecik’teki 4.5 büyüklüğündeki deprem, riskli yapı bölgelerini de yeniden akıllara getirdi.

Ankara için korkutan deprem uyarısı!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen, Ankara'daki deprem tehlikesinin sanılandan büyük olduğunu söyledi.

En çok DASK yaptıranlar Ankara'dan!

Ankara'nın sigortacılık haritası açıklandı. Açıklanan verilere göre başkentliler en çok deprem sigortası yaptırdı.

Ahmet Ercan: Ankara için olağan bir depremdir!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün gece Ankara'da yaşanan 4.7 büyüklüğündeki deprem için, "Ankara için olağan bir depremdir. Ardından daha büyük bir depremin gelmesi şaşırtıcı olur" diye konuştu.

Uzmanlardan Ankara depremi açıklamaları!

Dün akşam 22:53'te Ankara Kalecik ilçesi merkezli bir deprem meydana geldi. Deprem uzmanları, Ankara depremine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankara Balada deprem hasarlı binalar yıkılacak Haberi

Ankara Balada deprem hasarlı binalar yıkılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bala Kaymakamlığı’nın ve Belediyesi’nin talebi üzerine, ilçede 2007’de meydana gelen depremde hasar gören 900 konutun yıkımına başladı. 2007 yılında Bala’da meydana gelen deprem sonrası İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce “tespit” yapılıp “ağır hasarlı” raporu düzenlenmiş olan toplam 1138 yapıdan öncelikle 238’i, Bala Belediyesi, çevre bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce yıkılmıştı. Yıkılan konutların yerine vatandaşlara yeni toplu konutlar yapılmış, ancak çiftçilikle uğraşan vatandaşlardan bir bölümü hasara uğrayan evlerini terk etmeyerek bu evlerde oturmalarını sürdürüyordu.


KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE, BÜYÜKŞEHİR’DEN TALEPTE BULUNDU

Bunun üzerine hasarlı konutları kamulaştıran Bala Kaymakamlığı, Bala Belediyesi’nin teknik imkanlarının yetersiz oluşu nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yıkım ekibi talebinde bulundu. Kaymakamlığın talebi üzerine, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı Tahliye ve Yıkım Şubesi uzman personelince vatandaşların...