05 / 08 / 2024

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran

Büyükşehir Belediye Meclisi Balgat’taki Adliye Ek Binası’yla ilgili çarpıcı bir karar aldı.Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi BBP’li Meclis Üyesi İbrahim Uyar kararı anlattı, önemli iddialarda bulundu..

ATEM Başkanı Akçam: Enflasyon düşerken kiralar yükseliyor!

TÜFE oranında bir önceki aya göre düşüş beklenirken yükseliş göstermesini Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, “Kira artış oranlarında yükseliş de devam edecektir” dedi. 

ATEM Başkanı Akçam'dan fahiş kiralara çözüm önerisi! Taban ve tavan uygulamasına geçilsin!

Kira fiyatlarındaki artışın devam edeceğine ilişkin açıklamalarda bulunan Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de kira fiyatlarında taban ve tavan düzenlemesine geçilmesi ile sorunun çözülebileceğini söyledi.

ATEM Başkanı Akçam: Site ve apartmanlarda şarj istasyonu zorunlu olmalı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam ise yeni binalarda şarj istasyonunun kurulmasının zorunlu olduğunu, eski binalarda da zorunlu kılınması gerektiğini söyledi.

Ev kiralayacaklar dikkat! Başkent Ankara'nın en ucuz semtleri ATEM Başkanı Hakan Akçam açıkladı!

Yaptığı açıklamada başkent Ankara’da konut açığından kaynaklı kira fiyatlarının yüksek olduğunu dile getiren Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara'nın en ucuz semtlerini açıkladı.

ATEM Başkanı Akçam: Zam sınırının kalkması ile kiralar yüzde 20 arttı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, 1 Temmuz itibarıyla kira fiyatlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırının kalkması ile kira fiyatlarında fahiş artışlar meydana geldiğini açıkladı.

ATEM Başkanı Akçam: İlan portalları emlak danışmanlarını mağdur ediyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, İlan portallarının emlak danışmanlarını mağdur ettiğini belirterek, tüm Türkiye’de ilan portallarına tepki gösterileceğini açıkladı.

ATEM Başkanı Hakan Akçam: Gayrimenkulde dengeler değişecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, yeni hazırlanan ve TBMM'ye Kurban Bayramı’ndan önce sunulması beklenen torba yasaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ATO Başkanı Gürsel Bayar: Gayrimenkul sektörü yılın ilk üç ayında yüzde 11 büyüdü!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri bugün Ankara'da tek çatı altında toplandı. GYODER 25. yılını I. Ankara Gayrimenkul Zirvesi'nde sektör ile ilgili ATO Başkanı Gürsel Bayar, sektörün 2024 yılının ilk üç ayında yüzde 11'e yakın büyüdüğünü açıkladı.

Ev fiyatları düşse de kredi oranları yüksek! ATEM Başkanı bankalara seslendi: Kredi politikaları gözden geçirilmeli!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, konut satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 11,8 azaldığını ifade etti. 2024 yılının Mart ayına göre konut satışında düşme olduğunu belirten Akçam, bankaların kredi politikalarını gözden geçirmeleri gerektiğine dikkat çekti.  

Yabancıların evlerini fahiş rakamlara satmasına ATEM Başkanı'ndan tepki! Döviz gelsin derken döviz gidiyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, yabancılara satılan evlere yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akçam,  yabancıların Türkiye’de aldığı evleri piyasada daha yüksek rakamlara satmaya çalıştıklarını açıklayarak tepki gösterdi. 

Tapu işlemleri vatandaşı çilenden çıkardı! ATEM Başkanı'ndan tapu dairelerindeki uzun işlemlere çözüm çağırısı!

Mesken, işyeri, arsa ve arazilerin alım satım işlemleri ilgili tapu müdürlüklerinde yapılıyorken tapu dairelerinde işlemlerin uzun sürmesinden vatandaşlar şikayetçi.  Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam çözüm çağrısında bulundu.

ATEM Başkanı Hakan Akçam açıkladı! İkinci el konut fiyatları yüzde 30 düştü!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam konut fiyatlarında yaşanan değişime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Akçam, ikinci el konut fiyatlarının yüzde 30 düştüğünü söyledi.

ATEM Başkanı'ndan konut krizi için net açıklama: Sorunlarımızı çözecek yer TBMM!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, konut krizinin aşılmasına yönelik; “TBMM çatısı altında konutla ilgili olan sorunların da görüşülmesini teklif ediyoruz” dedi.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran Haberi

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran

Oya Armutçu, Şehir Hukuku köşesinde geçtiğimiz günlerde Balgat’taki Ankara Adliyesi’yle ilgili Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran’ın açıklamalarına yer vermişti. 

Canduran, “Altında bir sucuk restoranı var. Üstelik o binaya aylık 370 bin lira kira ödüyorlar” demişti.

Canduran, geçmişte de binanın 13. katının kaçak olduğunu iddia etmişti.

Tam da bu gelişmelerin üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi Balgat’taki Adliye Ek Binası’yla ilgili çarpıcı bir karar aldı.

Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi BBP’li Meclis Üyesi İbrahim Uyar kararı anlattı, önemli iddialarda bulundu:

BİLİRKİŞİ RAPORU OLUMSUZ

“9 bin 5 metrekare inşaat alanına sahip olan bu parsel 2015 yılına Adliye Ek Binası olarak kiralandı ama 16 bin 40 metrekare olarak yapıldı.

O dönem kamu yararı gözetilerek Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1/5000’lik planın ardından Çankaya Belediyesi 1/1000’lik planı yapmadı.

Bu plana Ankara 15. İdare Mahkemesi’nde...