16 / 05 / 2024

Ankara Çamkoru Tabiat Parkı

Ankara Çamkoru Tabiat Parkı

Ankara'daki Çamkoru Tabiat Parkı'nı Türkiye'nin ilk engelsiz tabiat parkı haline getirmek için DKMP tarafından çalışmalara başlandı.

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Ankara’daki Roma Tiyatrosu restore ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Projesi hayata geçiriliyor. Projenin 2021’de tamamlanması planlanıyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankara Çamkoru Tabiat Parkı Türkiye'nin ilk engelsiz parkı olacak!

Ankara'daki Çamkoru Tabiat Parkı'nı Türkiye'nin ilk engelsiz tabiat parkı haline getirmek için DKMP tarafından çalışmalara başlandı.

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'na ilk iptal davası Ankara'dan!

Bolu Gölcük Tabiat Parkı ihalesinin iptali için ilk dava Ankara'dan açıldı. Dava dilekçesinde ihalenin iptali istendi.

Ankara'ya Kur’an Mucizeleri Müzesi geliyor!

Ankara Hacı Bayram'da yapılması planlanan “Kur’an Mucizeleri Müzesi”nin uygulamaları, Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı’nca yapılacak.

Ankara Karagöl Tabiat Parkı'na büyükşehir eli değiyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan geçtiğimiz aylarda devraldığı ve yıllardır atıl durumda olan Çubuk Karagöl Tabiat Parkı'nda, doğaya zarar vermeden rekreasyon çalışmaları yapmaya başladı.

Ankara'ya 2 yeni mesire alanı geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Büyükşehir'e devredilen Çubuk Karagöl ve Çamlıdere Çamkoru Tabiat Parkı’nda incelemelerde bulundu.

Ankara Kalesi'nde çalışmaların yüzde 50'si tamamlandı!

Büyükşehir Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi, kayıp tarihi ortaya çıkarıyor. Hacı Bayram projesi bitmek üzere. Ankara kalesi de yüzde 50 tamam. Sıra Ulus’ta...

Ankara Kalesi'nde 88 tarihi yapının onarımı yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı'nca yürütülen "Ankara Kalesi Dış Kale Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında 88 tarihi yapının çatıları, pencere ve kapıları ahşap malzemeleri yenilendi.

Çamkoru Tabiat Parkı imar planı askıya çıktı!

Ankara Çamlıdere İlçesi, Çamkoru Tabiat Parkı Günübirlik Kullanım Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı bugün askıya çıktı...

FTSO imar sorununu Ankara'ya taşıdı!

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan başkanlığındaki heyet 1/1000 Ölçekli İmar Plan Notlarından kaynaklanan sorunları Ankara’ya taşıdı. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel M...

Ankara'daki YapıDecoor, krizi fırsata çevirdi

Yapı sektörünün Anadolu'daki en büyük fuarı olan YapıDecoor, Ankara'da büyük ilgi görüyor. Yurtdışından da ilgi gören fuar, her geçen yıl biraz daha büyüyor

TOKİ, Ankara Altındağ'da 664 konut yaptıracak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Ankara'nın Altındağ ilçesinde 664 adet konut yaptırmak üzere ihale açtı

Ankara Çamkoru Tabiat Parkı Haberi

Ankara Çamkoru Tabiat Parkı

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP),engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışmaları kapsamında Ankarada'daki Çamkoru Tabiat Parkı'nı Türkiye'nin ilk engelsiz tabiat parkı getirmeyi planlıyor. Parkı engelsiz park haline getirmek için çalışmalar başladı.

Habertürk'te yer alan habere göre, DKMP planlama yaparken, görme, işitme ve fiziki engelli vatandaşların hayatın bütün alanlarındaki hak ve hizmetlere ulaşabilmesi için bu alanların herkes tarafından erişilebilir olmasına özen gösteriliyor. "Korunan Alanlarda Erişilebilirlik" adı altında başlatılan projelerle bu alanlarda inşa edilen yapı ve tesisler, engelli ve yaşlı vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarlanıyor.

Parka konulacak tabelalar, hediyelik eşya stantları, oluşturulacak flora ve fauna tanıtım alanları, çocuk oyun alanları, gözlem platformu, iskele ve piknik alanları gibi pek çok yapı engelli dostu olacak şekilde inşa edilecek.

Ayrıca, geçen...