04 / 05 / 2024

ankara çankayada sıkışık yapılaşma

ankara çankayada sıkışık yapılaşma

Başkent’te gayrimenkul yatırımlarına yön veren uzmanlardan Akça Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akça, Ankara’nın birçok bölgesinde inşaatların sürdüğünü ifade ederek, bu durumun kentte sıkışık yapılaşmaya neden olabildiğini belirtti.

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi bu yıl ihaleye çıkıyor! İki büyükşehir arası 80 dakikaya iniyor!

Büyük İstanbul Mitingi'nde önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi'nin bu yıl ihaleye çıkacağını müjdeledi. İşte Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi ile ilgili detaylar...

Ankara Büyükşehir, özel halk otobüslerine gelir desteği verecek! Ücretsiz yolcular için 4, abonman yolcular için 2 TL! 

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, kasım ayı birinci toplantısında, özel halk otobüsü (ÖHO) işletmecilerine gelir desteği verilmesine oy birliği ile karar verdi. İşte detaylar...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 11 gayrimenkulü kiraya verecek! 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, başkentte yer alan 11 adet gayrimenkul için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu gayrimenkullerin kira süreleri 3 yıl, 5 yıl ve 10 yıl olarak belirtildi.

Ankara Büyükşehir Çankaya'da 9 konut satacak! Başkentte konut arayanlar bu tarihi sakın kaçırmayın!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ankara Çankaya'da yer alan 9 adet konut için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 4 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

Ankara Büyükşehirden büyük fırsat! Bu ilçelerde 10 konut ve 1 dükkan satacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya, Mamak ve Keçiören'de 10 konut ve 1 dükkan satacak. Söz konusu ihale 19 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

Ankara Büyükşehir ticaret ve konut imarlı 5 arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ankara Mamak ve Etimesgut'ta yer alan 5 adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu ihale 8 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'i tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'sinin tamamlandığını söyledi.

Ankara Büyükşehir 10 arsayı icradan satıyor! 1.8 milyon TL'den başlayan fiyatlarla...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından, Ankara ili, Gölbaşı ilçesinde yer alan 10 arsa satışa sunuldu. Söz konusu satış ihalesi 8 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 207 dükkanı kiraya veriyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Anafartalar Çarşısı ve Ulus semtindeki toplam 207 dükkanı ihale usulü ile 3 yıl kiralayacak. İhaleye ilişkin bilgiler haberimiz de..

Ankapark kamulaştı! Sembol yatırım artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin!

Ankapark, sonunda kamulaştı. Yükümlülüklerini yerine getiremeyen işletmeci şirkete tanınan yasal süre tamamlandı. Batık haldeki 750 milyon dolarlık tematik eğlence merkezi Ankapark, içindeki kırık dökük oyuncaklarla artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin malı.

TOKİ'den Mamak'taki konutlarda yaşanan su sıkıntısıyla ilgili açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Ankara Mamak'ta bulunan toplu konut projesi kapsamındaki bazı konutlarda meydana gelen su sıkıntısıyla ilgili açıklama yaptı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Evi’ni onardı!

Atatürk’ün talimatıyla 1936’da hizmete alınan Çubuk Barajı ve Atatürk Evi’nin eski görüntüsünden eser kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mirasa sahip çıktı, 26 yılın çöpünü temizledi ve onardı.

Ankara Büyükşehir'den 81.5 milyon TL'ye satılık 21 gayrimenkul!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Yenimahalle, Altındağ, Keçiören, Sincan ve Çankaya'da bulunan gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 81 milyon 560 bin 114 TL olarak belirlendi.

ankara çankayada sıkışık yapılaşma Haberi

ankara çankayada sıkışık yapılaşma

Başkent’te gayrimenkul yatırımlarına yön veren uzmanlardan Akça Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akça, Ankara’nın birçok bölgesinde inşaatların sürdüğünü ifade ederek, bu durumun kentte sıkışık yapılaşmaya neden olabildiğini belirtti. Özellikle Çankaya bölgesinde yoğunluk bulunduğunu belirten Akça, “Çankaya, Ankara için en önemli merkezlerden, marka kimliği olan bir ilçe. Bölge halkı da bu lokasyondan uzağa gitmek istemiyor. Ancak yoğun yapılaşma Çankaya’nın da sıkışmasına neden olduğu için bölgeden vazgeçemeyen Çankayalılar bile bölgedeki durumdan şikayetçi. Bu noktada yine Çankaya’da bulunan, değerlenmeyi bekleyen bölgeler öne çıkıyor” dedi. Akça, Karataş, Yakup Abdal ve Dodurga gibi bölgelerin bu noktada yeni gelişim noktaları olarak dikkate alınması gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:

“Şehrin merkezi kabul edilen Kızılay’a maksimum 30 kilometre uzaklıkta bulunan Karataş, Yakup Abdal ve Dodurga gibi bölgelerin Çankaya’dan vazgeçemeyenler...