28 / 04 / 2024

ankara Demir Kafes arazisi

ankara Demir Kafes arazisi

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin “Demir Kafes” arazisinde daha önce yapılan plan değişikliklerinin iptal edilmesine karşın 6. kez plan yaptığını ve bu planı da yargıya taşıyacaklarını belirtti.

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Deniz Demir: Türkiye'de konut sahipliği 10 yıldır düşüyor! Eskiden memur ve emekli ikramiyeyle ev alırdı! 

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Türkiye'de konut sahipliğinin 10 yıldır düzenli olarak düştüğünü belirtti ve memurun da emeklinin de işçinin de konut alamadığını belirtti. İşte Deniz'in o açıklamaları...

Milletvekili Deniz Demir: Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor!

CHP Ankara milletvekili Deniz Demir, konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ülkede konut krizi olduğuna dikkati çeken Demir, "Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor" dedi.

İnşaat sektörünün gözü demir fiyatlarında! İstanbul, Ankara, İzmir ve Payas güncel inşaat demir fiyatları belli oldu! 

İnşaat sektöründeki malzeme fiyatlarına yönelik Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları devam ediyor. Bakanlık fahiş fiyatların önüne geçebilmek için yaptırım uygulamaya başladı. İnşaat sektörünün gözü şimdi de demir fiyatlarında. Demir fiyatlarına zam geldi mi?

Demirören Medya Grubu yüksek kira sebebiyle Söğütözü'ndeki binadan taşınıyor!

Demirören Medya Grubu, Ankara'da Hürriyet, Milliyet, CNN Türk, Kanal D, Demirören Haber Ajansı ve Posta Gazetesi’nin yer aldığı binadan taşınmaya karar verdi.

Gebze-Halkalı demir yolu hattı yarın açılıyor!

Gebze-Halkalı demir yolu hattı, yarın itibariyle hizmete açılıyor. Açılacak 63 kilometrelik hatla yolculuk 185 dakikadan 115 dakikaya inecek. Hat, İstanbul-Ankara arasındaki yüksek hızlı trenle de entegre olacak.

19 Mayıs Stadyumu'nun demir blokları yıkıldı!

Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda yıkım işlemleri başladı. Stadyumun çatısındaki yıkım işlemlerinde sona gelinirken, demir bloklar yıkıldı. 

Ankara'da alt gelir grubuna yönelik konut ihtiyacı var!

Network Gayrimenkul Yatırım Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Demir, Ankara'daki lüks konut üretiminden bahsetti. Ümit Demir, üst gelire inşa edilen konutların ciddi sorunlara yol açacağını vurguladı.

Ankara, yüksek hızlı demir ağlarla örülüyor!

Yüksek Hızlı Tren (YHT) yavaş yavaş kara tren imajının geride kalmasını sağlıyor. Bugünlerde ise hızlı trenin merkezi olan Ankara yeni YHT Garı ile birlikte “YHT Başkenti" olma yolunda hızla ilerliyor.

Ankara demir kafes imar planı değişikliğine altıncı dava!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi demir kafeste yapılan üst üste plan değişikliklerini yargıya taşıyarak iptal ettiriyor.

Mimarlar Odası'ndan Demir Kafes arazisi plan değişikliğine itiraz!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin “Demir Kafes” arazisinde daha önce yapılan plan değişikliklerinin iptal edilmesine karşın 6. kez plan yaptığını ve bu planı da yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Ankara Belpa Buz Sarayı çatısında çökme tehlikesi!

Ankara Belpa Buz Sarayı çatısının çökme tehlikesi ve 'metal Yorgunluğu' olduğu, ayrıca mevcut demir sisteminde de eğilmeler başladığını fark eden Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın bu dikkati büyük bir faciayı önledi.

Şişli'de yaya üst geçidi demir kafes ile kapatıldı!

Şişli'de, sürücüler tarafından 'seyyar tuvalet' olarak kullanılan yaya üst geçidin alt bölümü, temizlenerek demir kafes ile kapatıldı.

ankara Demir Kafes arazisi Haberi

ankara Demir Kafes arazisi

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin “Demir Kafes” arazisinde daha önce yapılan plan değişikliklerinin iptal edilmesine karşın 6. kez plan yaptığını ve bu planı da yargıya taşıyacaklarını belirten Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Demir Kafes plana doymuyor, amaç mahkeme kararlarını dolanmak” dedi.


Belediye Meclisi’nde yapılan plan değişikliğine ilişkin açıklama yapan Candan, şunları söyledi: “Demir Kafes planı bir kentin ihtiyacından değil, ranttan kaynaklı sürekli plan değişikliği yapılıyor. Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Çankaya İlçesi Karakusunlar 29096 ada 10 parselde 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar plan değişikliği oy çokluğu ile 6. kez yapıldı .Üst üste mahkeme tarafından iptal edilen plan değişikliğinden vazgeçin. Söz konusu alana ilişkin olarak Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 13.09.2012, 14.12.2012, 15.03.2013, 21.10.2013 ve 17.01.2014 tarihlerinde 5 plan değişikliğine gitti. Yapılan...