02 / 05 / 2024

Ankara deprem toplanma alanları

Ankara deprem toplanma alanları

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da bulunan deprem toplanma alanları ile riskli yapılarını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu..

Deprem sonrası Ankara'da konut fiyatları fırladı! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Uluslararası Emlak Danışmanlığı firması Knight Frank’in Türkiye’deki konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haritalarda yer almayan aktif fay keşfedildi: 7.3'lük deprem üretebilir!

Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından Bursa’daki aktif fay hatları üzerine yapılan çalışmada daha önce haritalarda yer almayan yeni bir fay keşfedildi. Söz konusu bu fayın, 7.3 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği  belirtiliyor. 

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! 7 ve üzerinde bir deprem olması işten değil...

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen konferansta konuşan Prof. Dr. Naci Görür, "Türkiye’nin hemen hemen her bir tarafı ileriki zamanlarda deprem üretecek nitelikte bulunmaktadır. Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir gece uyandığımız zaman 7 veya üzerinde bir deprem olması işten d

Ankara’da deprem mi oldu? Az önce Ankara’da nerede deprem oldu? 21 Nisan 2023 deprem nerede oldu?

Deprem mi oldu? Az önce nerede oldu? Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan yıkıcı depremlerden sonra günlük deprem listesi sorgulanıyor. İşte 21 Nisan 2023 deprem listesi!

Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi!

Türkiye'nin dört bir yanından deprem haberleri geliyor. Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi!

İstanbul'da resmen deprem göçü başladı: Rota sahil şeridinden kuzeye!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremler sonrasında İstanbul’dan il dışına deprem göçü başladı. Taşınmalarda en yoğun talep ise Ankara ve İzmir’de yaşandı.

Deprem bölgesindeki yeni konutların inşası için en az 3 ay beklenmeli! 

Ankara Üniversitesi Jeofizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Bülent Kaypak, deprem bölgesinde artçı depremler sürerken yapılan konutlar ile ilgili konuştu. İşte ayrıntılar...

İstanbul Göktürk'teki 300 dönümlük deprem toplanma alanında inşaat tam gaz! 

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden sonra toplanma alanları sık sık gündeme geldi. Kemer Country'de AFAD’ın acil durum toplanma alanı şeklinde belirlediği yerlerden. Bu alanda lüks konut inşaatı sürüyor. İşte ayrıntılar...

Ankara Ticaret Odası 100’üncü yılında depremzedelere 100 konut inşa edecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO), 100. yıl kutlamalarını iptal ederek, kaynaklarını depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacının giderilmesi amacıyla kullanacak. Bu sene kuruluşunun 100. yılı olan ATO, ilk etapta 100 milyon TL'lik kaynakla deprem bölgesinde toplamda 100 kalıcı konut inşa edecek.

Evinize en yakın deprem toplanma alanını tek tıkla öğrenin!

Türkiye genelindeki deprem bölgeleri AFAD tarafından tespit edilerek e-devlet'te yayınlandı. İşte, 81 il için deprem toplanma alanı sorgulama ekranı...

Bakırköy Belediyesi deprem toplanma alanlarını satışa çıkardı!

İstanbul Bakırköy Belediyesi, üyelerin kararları doğrultusunda Koru Florya’nın yanında alan yer alan deprem toplanma alanlarının satışı için karar aldı.

Murat Kurum: Millet Bahçeleri depremde toplanma alanı vazifesi görecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Şu an tüm Türkiye'de 292 Millet Bahçesi projemiz var. Bu 292 Millet Bahçesi'nin yatırım değeri 7 milyar lira. Aynı zamanda bu alanlar, deprem esnasında toplanma alanı vazifesi görecek." dedi.

Deprem riskine karşı yapı denetimi şart!

Başkent Ankara'da korku ve paniğe sebep olan Kalecik’teki 4.5 büyüklüğündeki deprem, riskli yapı bölgelerini de yeniden akıllara getirdi.

Ankara deprem toplanma alanları Haberi

Ankara deprem toplanma alanları


CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da bulunan deprem toplanma alanlarına ve riskli yapılara ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.


Emir önergesinde "Ülkemizin büyük bir kısmı, 1. derece deprem kuşağında yer almaktadır. Bu gerçek depremle yaşamayı, dolayısıyla da depreme karşı en üst düzeyde önlemlerin alınmasını zorunlu kılmaktadır. Depreme karşı yapılacaklar konusunda toplumsal farkındalığın artırılması, depreme karşı dayanaklı yapıların inşa edilmesi, deprem anında ve sonrasında acil yapılacakların zaman geçirilmeksizin uygulanması karşı karşıya kalınacak olası bir felaketin faturasını en aza indirgemeyi sağlayacaktır. Deprem sonrası yapılacakların başında, yerleşim yerlerinin içinde ya da yakınlarında belirlenmiş olan güvenli alanlarda vatandaşların toplanmasını sağlamaktır. Deprem toplanma alanları bu açıdan, deprem sonrası yaşanan paniğin önüne geçilmesi ve toplumsal psikolojinin yönetilmesi açısından...