29 / 04 / 2024

ankara eskişehir hızlı tren ne zaman açılacak

ankara eskişehir hızlı tren ne zaman açılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmaray ile muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkıldığını, Pekin ile Londra’ nın birbirine bağlandığını, yüksek hızlı trenle de Ankara’nın İstanbul’a bağlanacağını söyledi....

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara- İstanbul arası yüksek hızlı tren müjdesi verdi ve iki büyük şehir arası mesafenin 80 dakika olacağını açıkladı.

Arsaların değerleneceği bölge belli oldu: İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren projesi fiyatları katlayacak!

İstanbul-Ankara arasında hayata geçirilmesi planlanan Süper Hızlı Tren Projesi ile arsa fiyatlarının katlanması bekleniyor. Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine son bir yılda yüzde 300 zam! İstanbul - Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kocaeli, Sakarya Bilecik hattında seyahat edenler, bilet fiyatlarının artmasıyla pahalı bir deneyimle karşı karşıya kalacak.

52 şehir hızlı trene kavuşacak!

Türkiye'de 8 bin 554 kilometrelik demir yolu hattının 2053 yılına kadar tamamlanması ve hızlı trenlerle bağlı il sayısı 8'den 52'ye yükselmesi hedefleniyor!

Kayseri-Ankara hızlı tren hattı projesi için kredi görüşmeleri tamamlanıyor!

Kayseri Ankara arasında hızlı tren hattı projesine yönelik açıklamaya yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, projeye yönelik açıklamalarda bulundu.

Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi ne zaman açılacak?

Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin ne zaman faaliyete geçeceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren inşaatı meclis gündeminde!

Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren inşaatı 2019 yılı ödeneğine ve Yozgat ilindeki bazı inşaat yapım işleri meclis gündemine taşındı. CHPli Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren projesinin akıbeti TBMM'de!

Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, projenin akıbetini sordu...

Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren projesi meclis gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren projesini meclis gündemine taşıdı..

Ankara-Yozgat arası hızlı tren ile 50 dakikaya inecek!

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, hızlı tren yatırımının sonucunda Ankara-Yozgat arası seyahat süresinin 50 dakikaya düşeceğini, bunun yatırımcılar başta olmak üzere tüm paydaşlara önemli avantajlar sunacağını vurguladı...

Ankara-İzmir yüksek hızlı tren projesinde çalışmalar sürüyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çalışmaları hızla devam eden İzmir - Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Banaz - Eşme Hattı şantiye sahasını ziyaret etti..

Ankara, yüksek hızlı demir ağlarla örülüyor!

Yüksek Hızlı Tren (YHT) yavaş yavaş kara tren imajının geride kalmasını sağlıyor. Bugünlerde ise hızlı trenin merkezi olan Ankara yeni YHT Garı ile birlikte “YHT Başkenti" olma yolunda hızla ilerliyor.

İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi TBMM'de konu oldu!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'ne ilişkin Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 4 soru sordu..

ankara eskişehir hızlı tren ne zaman açılacak Haberi

ankara eskişehir hızlı tren ne zaman açılacak


Başbakan Erdoğan, Marmaray ile muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkıldığını, Pekin ile Londra’nın birbirine bağlandığını, yüksek hızlı trenle de Ankara’nın İstanbul’a bağlanacağını söyledi.


Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Konya-Eskişehir arasında yüksek hızlı trenlerin çalıştığını belirten Erdoğan, Marmaray’ın güneyinden araçların geçeceği yeni bir tüp geçidin ve üçüncü köprünün inşa çalışmalarının sürdüğünü hatırlattı.


Erdoğan, "Azmettik, inandık ve başardık ama hep beraber. Milletçe sizi arkamızda gördüğümüz sürece, siz bize bu desteği verdiğiniz sürece, biz daha nice eserler yapacağız" diye konuştu.


Hava alanı sayısını ikiye katladıklarını ve THY'nin dünyanın en saygın havayolları arasında ilk 7’de yer aldığını anlatan Erdoğan, THY ile birlikte 7 özel havayolu şirketinin de hizmet verdiğini belirtti.


Durup dururken, yan gelip yatarak buralara gelinmediğini ifade eden Erdoğan, otobüsle seyahat eder gibi artık rahatlıkla, uçakla seyahat edildiğini söyledi. Çorlu...