28 / 04 / 2024

ankara inşaat sektörü

ankara inşaat sektörü

Türkiye 2017 yılında, coğrafi konumundan kaynaklı ekonomik risklerin dışında küresel ekonominin de yarattığı risklere rağmen büyümeye devam etti. Dövizdeki dalgalanmalara karşın ekonomisi yılın 3. çeyreğinde yüzde 11.1 büyüyen Türkiye’nin, yürütücü gücü bu sene de inşaat sektörü oldu. 

Murat Altuntaş: İnşaatta büyümenin çaresi başkanlık!

Ekonomisinin yüzde 60’ı inşaat sektöründen oluşan Ankara’da olumlu-olumsuz her gelişmeden doğrudan etkilenen sektörün temsilcileri, başkanlık sistemi ile önlenemez bir yükselişe geçileceğini vurguluyor.

Konut yatırımcısı Ankara'ya dışarıdan geliyor!

Kentteki bu gelişim yatırımcının Ankara’ya olan ilgisini de artırırken,inşaat sektörü temsilcilerine göre Başkent’teki önlenemez yükselişi kazanca dönüştürmek isteyenleri ise kent dışından gelen yatırımcılar oluşturuyor…

Ankara inşaat sektörüyle ivme kazandı!

Yatırımcının tercihi başkent Ankara'nın sanayi, eğitim ve sağlıkta yakaladığı ivme konut piyasasına da yaradı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen yatırımcılar konut almak için sıraya girdi.

Ankara inşaat sektörüyle ivme kazandı!

Ekonomisi günden güne güçlenen Başkent Ankara, ARGE ve inovasyon çalışmalarıyla büyüyen sanayi, eğitim ve sağlık gibi alanların yanı sıra inşaat sektörüyle de son yıllarda ciddi ivme kazandı.

Ankara'da konut arzı şehir dışı bölgelere kaydı!

Başkentlilerin şehir dışına taşan yerleşkeleri kendi segmentlerinde farklı alıcı gruplar ile alternatif yaşam alanları oluşturmaya devam ediyor. Geçmişte sadece az katlı konut imarına açık olan İncek’te çok katlı yapı izni ile markalı siteler yükseliyor.

Ankara'da çok daha dayanıklı yapılar inşa ediliyor!

Yaşanan acılar sonrası ülke çapında yerleşen deprem bilinci, deprem kuşağı üzerinde yer almamasına karşın Ankara'da da yapıların çok daha sağlam inşa edilmesini sağladı.

Ankara, inşaat sektöründeki projelere ihtiyaç duyuyor!

Ankara son zamanlarda büyük bir şantiye gibi. Adeta yeniden kurgulanan bir yeni şehir. Bütün billboardlarında inşaat reklamları, bütün avmlerinde bir inşaat maketi var. Sektörün bu yeni projelerine çok ihtiyaç duyan bir şehir Ankara.

Köksal Ünal: İstanbullu inşaat firmaları Ankara'ya yöneldi!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, İstanbullu inşaat firmalarının Ankara'da yatırım için yer aradığını bildirdi.

Ankara'nın kalkınma ivmesi inşaat sektörüne yansıdı!

TUGIAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, ferdi gelir düzeyi açısından Türkiye'nin en zengin ili çıkan Ankara'nın son yıllardaki kalkınma ivmesinin inşaat sektörüne de yansıdığını bildirdi.

Ankara inşaat sektöründe cazibe merkezi!

Kişi başına gelire göre Türkiye'nin en zengin ili olduğu TÜİK araştırması ile ortaya konulan Ankara'daki hızlı kalkınmanın önemli göstergesi son yıllarda inşaat sektöründe yaptığı hamledir.

Ankara'nın refah artışı inşaat sektörüne de yansıyor!

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, TÜİK'in yaptığı araştırmada ferdi gelir düzeyi açısından Türkiye'nin en zengin ili çıkan Ankara'nın son yıllarda yakaladığı kalkınma ivmesinin inşaat sektörüne de yansıdığını bildirdi.

Harun Acar: Ankara inşaat sektöründe değişim sürecine girdi!

HY Gayrimenkulun Yönetim Kurulu Başkanı Harun Acar, inşaat sektörünün son yıllardaki dönüşümüne dikkat çekerek İstanbul'un önemli bir aşama kaydettiğini, Ankara da bu yönde önemli bir değişim sürecine girmiş bulunduğunu söyledi.

İnşaat sektörüne kadın eli değdi!

Ankara inşaat sektörü, Evren Acar ve Filiz Kemahlı'nın ismini son dönemde çok sık duymaya başladı. İki başarılı iş kadını, danışmanlık sistemiyle inşaat sektöründe yeni bir iş kolunun gelişmesinin önünü açtıklarını söylüyor.

Ankara inşaat sektöründe sıçrama yaşayacak!

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, son yıllarda inşaat yatırımlarındaki hızlı gelişim süreci ile dikkat çeken Ankara’nın, bu alanda asıl sıçramayı önümüzdeki yıllarda yaşayacağını söyledi.

Konut satışları arttı: İnşaat sektörü hareketleniyor!

Ankara inşaat sektöründe bahar ayında olması beklenen gelişmelere yönelik konuşan Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, TÜİK Türkiye geneli konut satış istatistiklerine dair de açıklama yaptı.

Yıldırım Kaya: Kur artışlarından en çok inşaat sektörü etkilendi!

Bütçenin enflasyon ve kur farkı nedeniyle anlamsız hale geldiğini iddia eden CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, enflasyon ve kur artışlarından en çok inşaat sektörünün etkilendiğini söyledi.

Kazakistan'da konut ve inşaat sektörü yüzde 6 büyüdü!

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Kazakistan'da toplamda 15 şehir hastanesi yapılacağını ve bu yılın ilk 6 ayında konut ve inşaat sektörünün yüzde 6 büyüdüğünü söyledi.

Fatih Erdoğan: İnşaat sektörüne sahip çıkılmalı!

Ankara'da hayata geçirilen Merkez Ankara projesindeki ofisler bugün gerçekleştirilen toplantıyla satışa sunuldu. Yapılan toplantıda konuşan Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, yaptığı açıklamada inşaat sektörüne sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

İnşaat sektörü için çanlar çalıyor!

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Gündoğan, bugünkü yazısında inşaat sektöründe oluşan sorunlara değindi.

Türkiye'nin inşaat sektörü Afrika'da inanılmaz imkanlar yakalayabilir!

Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Joseph Chilengi, Türkiye'nin özellikle inşaat sektöründe Afrika'da inanılmaz imkanlar yakalayabileceğini söyledi...

Gürsel Baran: İnşaat sektöründeki daralma uzun sürmeyecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, TÜİK verilerine göre, inşaat sektörünün 2019'un ilk çeyreğinde yüzde 10,9 daraldığını belirterek, "İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi ve yaklaşık 200 sektörü etkiliyor. Sektördeki bu daralma uzun sürmeyecektir" dedi

Etimesgut'ta inşaat sektörü göze çarpıyor!

İzciler Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Aslan, Ankara'nın gözde ilçesi olan Etimesgut'ta inşaat sektörünü kaleme aldı...

Türk inşaat sektörü Kuveyt'te milyarlarca dolarlık anlaşmalar yapıyor!

Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Gassan Yusuf Abdulbari ez-Zevavi, Türk inşaat sektöründen 3 büyük firmanın Kuveyt'te milyarlarca dolar değerinde iş anlaşmaları yaptığını söyledi.

Barış Aydın: İnşaat sektörünün önü açılacak!

AK Parti Ankara Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Barış Aydın inşaat sektörünün önünün açılacağını söyledi.

Mustafa Tuna'dan inşaat sektörüne yüzde 50 indirim müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna inşaat sektörüne yüzde 50 indirim müjdesi verdi.

Türkiye inşaat sektöründe önemli bir yere sahip!

Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon, basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar programında, "Türkiye inşaat sektöründe de önemli bir yere sahip." dedi.

İnşaat sektörünün Ankara devleri 2018'den umutlu!

Türkiye 2017 yılında, coğrafi konumundan kaynaklı ekonomik risklerin dışında küresel ekonominin de yarattığı risklere rağmen büyümeye devam etti. Dövizdeki dalgalanmalara karşın ekonomisi yılın 3. çeyreğinde yüzde 11.1 büyüyen Türkiye’nin, yürütücü gücü bu sene de inşaat sektörü oldu. 

ankara inşaat sektörü Haberi

ankara inşaat sektörü

2017 senesini başarıyla kapatan inşaat sektörünün Ankara devleri, 2018 yılına dair hem temkinli hem de umut içerisinde olduklarını belirtti.



Efe Bezci

Geçen yılın olumsuzluklarının yerini, 2017 yılında huzurun aldığını dile getiren BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, 2018 yılında da huzur ortamının korunacağını kaydetti. Yeni yatırımlarla hareketlenen sektöre katkı sağlamaya devam edeceklerini söyleyen Bezci, ‘’Kent İncek, Galleria AVM ve Bodrum’daki The Bo Viera villa ve otel projemiz devam ediyor. Gelecek yıl için en önemli sorunlardan biri enflasyon olacak. Fakat ülkemiz büyüme trendini sürdürecek. Dövizdeki hareketlenme 2018’de de sürecek gibi görünse de, biz yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz’’ diye konuştu.



Osman Cem Çankaya

 


-“Türkiye ekonomisinin kazandıranı inşaat sektörü olacak”

20 yılı aşkın süredir inşaat sektöründe...