25 / 07 / 2024

Ankara Kapıkule hızlı tren

Ankara Kapıkule hızlı tren

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “İstanbul-Ankara arasındaki YHT hizmeti için çalışmalara başlayacağız. Projenin önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağımız yaklaşık 4 milyar dolarlık çok önemli bir proje” dedi.

Halkalı-Kapıkule arası 1,5 saat oluyor! Hızlı tren hattı haziranda bitecek!

Edirne-İstanbul arasında yapımı devam eden Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule hattında fiziki ilerleme yüzde 80'nin üzerinde tamamlandı ve haziran ayında bitmesi planlanıyor.

Ulaştırma Bakanı açıkladı! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı 2025'te tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule arasında bulunan 53 kilometrelik kesiminde çalışmaların devam ettiğini kaydedilerek, projenin ilk etabının ise 2025 yılı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

Arsaların değerleneceği bölge belli oldu: İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren projesi fiyatları katlayacak!

İstanbul-Ankara arasında hayata geçirilmesi planlanan Süper Hızlı Tren Projesi ile arsa fiyatlarının katlanması bekleniyor. Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesinin Halkalı-Ispartakule kısmında tünel açma çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin üçüncü fazı olan Halkalı-Ispartakule bölümündeki tünel açma çalışmalarını başlatarak çok önemli bir aşamayı daha hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 

Ankara-Sivas hızlı tren hattı 2023'te hizmete açılacak!

Bakan Karaismailoğlu,  önümüzdeki aylarda Ankara-Sivas Hızlı tren hattını hizmete açacaklarını duyurdu. Kapıkule-Halkalı arasında da hızlı tren çalışmalarının devam ettiğini ve şu anda arazide 4 bin 500 kilometre hızlı tren yatırımının olduğunu açıkladı.

Kayseri-Ankara hızlı tren hattı projesi için kredi görüşmeleri tamamlanıyor!

Kayseri Ankara arasında hızlı tren hattı projesine yönelik açıklamaya yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, projeye yönelik açıklamalarda bulundu.

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattının yüzde 50'si tamamlandı!

Merakla beklenen Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattının Çerkezköy-Kapıkule kısmındaki çalışmaların yüzde 50 'si tamamlandı.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın yapımında hafriyatlar meclis gündeminde!

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın yapımında ortaya çıkan hafriyatın çevredeki meralara dökülmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Aygun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi ile seyahat süresi 1 saat 20 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya, yük taşıma süresi ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 20 dakikaya inecek." dedi.

Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi ne zaman açılacak?

Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin ne zaman faaliyete geçeceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul-Edirne arası 1 saat 20 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'ni ise Kırkareli'nin İpekyolu güzergahının önemli merkezlerinden biri haline getiriyoruz. Bu proje kapsamında Kırklareli'de Babaeski, Lüleburgaz, Büyükkarıştıran istasyonlarımızı kuracağı<" dedi.

Bakü-Kapıkule hızlı demir yolunun projesinde sona gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Bakü-Kapıkule arasındaki hızlı demir yolunda proje çalışmaları sonlanma aşamasına geldi. İnşallah proje tamamlandıktan sonra da hızlı demir yolunun inşaatına başlayacağız" diye konuştu...

Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren inşaatı meclis gündeminde!

Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren inşaatı 2019 yılı ödeneğine ve Yozgat ilindeki bazı inşaat yapım işleri meclis gündemine taşındı. CHPli Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Kapıkule hızlı tren Haberi

Ankara Kapıkule hızlı tren

Daha çok insanın hızlı trenle tanıştığını, gelecek günlerde bu hızlı tren hizmetini daha da yaygınlaştırarak vatandaşların önemli bir kesimine sunacaklarını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 2020 yılında Sivas’a kadar hızlı tren hizmetini ulaştıracaklarını açıkladı. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere gçre; Bakan Turhan, “Ankara-Kapıkule hattını da, son finans anlaşmasını Çin hükümetinden sağlayacağımız krediyle yapacağız. Son aşamaya geldi. Önümüzdeki günlerde bu kredi anlaşması imzalanınca kazmayı inşallah vuracağız” şeklinde konuştu. 

Bakan Turhan, projeyle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “İstanbul-Ankara arasındaki YHT hizmetini, ikinci bir alternatifini de yaptığımız bir finans anlaşmasıyla Adapazarı’ndan Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçirerek Halkalı’ya oradan da Kapıkule’ye kadar ulaştırmak için çalışmalara başlayacağız. Söz konusu yatırım, önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağımız yaklaşık 4 milyar dolarlık çok önemli bir proje.”

Kuzey Marmara...