02 / 05 / 2024

Ankara Karapürçek mahallesi

Ankara Karapürçek mahallesi

Türkçe bilmediği için okula gidemeyen çocuklarının ana dillerinde eğitim görebileceği bir okul istiyor. İşte haberin ayrıntıları...

TOKİ Ankara Mamak Karaağaç Mahallesi 3. Etap başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Mamak Karaağaç Mahallesi 3. Etap projesi bugün itibariyle satışa çıktı.

TOKİ'den Ankara'ya 52 milyar TL'lik yatırım!

Ankara Altındağ Aktaş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'ne katılan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Ankara'ya 52 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını söyledi.

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi 4. Etap başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Mamak Gülseren Mahallesi 4. Etap projesi bugün itibariyle satışa çıktı.

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi 2. Etap başvuruları başladı!

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi 2. Etap projesinde yer alan konutlar için başvurular başladı.

Ankara Altındağ Aktaş Mahallesi'nde dönüşüm başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Altındağ Aktaş Mahallesi'ndeki dönüşüm projesinin ihalesini gerçekleştirdi...

Ankara Saraçoğlu Mahallesi projesi için 106 kuruluştan tepki!

Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için 106 kuruluşun imzasıyla "Rant hedefinden vazgeçin" çağrısında bulunuldu. 

Ankara Saraçoğlu Mahallesi ne olacak?

Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, ‘Prag’la Roma’yla yarışır’ dediği Saraçoğlu Mahallesi’yle ilgili yıllardır konuşan çok ama adım atan yok... Peki Ankara Saraçoğlu Mahallesi ne olacak?

Çankaya Belediyesi Spor ve Kültür Kompleksi’ni Aura Design Studio tasarladı!

Ankara Karapınar Mahallesi’nde inşa edilecek olan Çankaya Belediyesi Spor ve Kültür Kompleksi’ni AURA Design Studio tasarladı. Kompleks bölgenin sosyal konut ihtiyaçlarına yönelik birçok fonksiyonu içinde barındırıyor.

Bilkent ve Etlik şehir hastaneleri 14 Mart'ta açılacak!

Altındağ Karapürçek Köroğlu Parkı'da düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilkent ve Etlik şehir hastanelerinin 14 Mart'ta hizmete açılacağını söyledi.

Bayraklı Çiçek Mahallesi'ndeki dönüşüm hızlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İnşallah İzmir Bayraklı Çiçek Mahallesi'ndeki dönüşümü hızlı şekilde gerçekleştireceğiz." dedi.

Yıldırım Mahallesi heliport alanına ilişkin imar planı askıda!

Bayrampaşa İlçesi, Yıldırım Mahallesi'nde yapılacak Heliport Alanı için 1116 parselin bir kısmına ilişkin imar planı askıya çıkarıldı..

Ankara Sincan Gökçek imar planı değişikliği onaylandı!

Ankara İli Sincan İlçesi Gökçek Mahallesi sınırları içinde kalan 70 bin metrekare yüzölçümlü alanın imar değişikliği onaylandı..

Sakarya Karabürçek'e sosyal gelişim merkezi inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karapürçek'e dosyal gelişim merkezi müjdesi verdi.

Ankara Karapürçek mahallesi Haberi

Ankara Karapürçek mahallesi

Suriye Birleşik Türkmenler Derneği Ankara İl Temsilcisi Leyla Süleyman, Suriye'den yaklaşık 3 yıl önce Türkiye'ye geldiğini, Ankara'da 6 ay önce derneğin il temsilciliğini kurduğunu söyledi. Karapürçek mahallesinde, bir hayırsever tarafından kendilerine tahsis edilen dükkanda, çocuklara Kur'an-ı Kerim eğitimi verdiklerini aktaran Süleyman, Suriyeli gönüllü 5 öğretmen tarafından yaklaşık 70 Suriyeli çocuğa Kur'an-ı Kerim öğretildiğini belirtti. Çevresindeki Türkmen ve Suriyeli çocukların Türkçe bilmediği için okullarda eğitim alamadığına, bu nedenle kendilerinin eğitim vermeye başladıklarına dikkati çeken Süleyman, "Bayramdan sonra bir gönüllü öğretmenimiz Türkçe dersi verecek"...