29 / 04 / 2024

Ankara konut temeli atıldı

Ankara konut temeli atıldı

Ankara'nın Mamak ilçesinde 870 konutun temel atma töreni, Başbakan Yardımcısı Yalçm Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce ve TOKİ Başkam Mehmet Ergün Turan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ne Londra ne Paris ne de Berlin! Ankara konut fiyat artışında dünya lideri oldu!

Dünyada konut fiyatlarının değişimlerini masaya yatıran çalışmaya göre 2023 yılının 3. çeyreğinde en hızlı artış yüzde 20 ile başkent Ankara'da görüldü. Ankara'da yıllık bazda fiyatlar yüzde 102 artış gösterdi.

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri'nde konut sayısını artırıyor! 3 bin 376 yeni konut geliyor!

Sınırlı Sorumlu Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifi tarafından Ankara ili Yenimahalle İlçesi, Işınlar Mahallesi sınırları içerisinde, 2 bin 486 adet konut ve 84 adet işyerinden oluşan Adres Ankara Evleri'nde kapasite artışına gidiliyor.

Ankara’nın yıllardır bitmeyen Cumhuriyet Kulesi için bugüne kadar 355 milyon 653 bin TL harcandı! Hala tamamlanamadı!

2003'te Ankara'da temeli atılan, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de gerilimlerine sahne olan Cumhuriyet Kulesi için, bugüne kadar toplam dört ihale gerçekleştirildi ve kamu kaynaklarından 355 milyon 653 bin lira para harcandı. 

Ankara TOKİ 2022 nerede yapılacak? İşte TOKİ Ankara konut projesi detayları!

TOKİ sosyal konut projelerinin ilk temelleri atıldı. Temeller Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara'nın Sincan ilçesinde düzenlenen toplu törenle atıldı. Peki Ankara TOKİ 2022 nerede yapılacak? İşte detaylar!

Ankara konut satışlarında ikinci sırada!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ankara, Türkiye genelinde 14 bin 218 konut satışı ve yüzde 9,7 pay ile ikinci sırada yer aldı.

Ankara'da temeli kayan 8 katlı bina tahliye edildi!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde inşaat çalışmaları nedeniyle temelinde boşluk oluşan ve istinat duvarının bir kısmı yıkılan 8 katlı bina, çökme tehlikesi nedeniyle boşaltıldı. 

TOKİ 2020'de 115 bin 581 sosyal konut temeli attı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TOKİ aracılığıyla 2020'de yatırım bedeli 44 milyar TL olan 115 bin 581 sosyal konutun daha temelini attıklarına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası 29 Ekim'de açılıyor!

Ankara'da temeli 1997'de dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından atılan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binası, tamamlanmak üzere. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda CSO binasının açılışını yapacaklarını dile getirdi.

Ankara konut satışında ikinci sırada!

Türkiye’de konut satışları, kamu bankalarının kredi faiz oranlarındaki önemli düşüşün ve kampanyaların etkisiyle Haziran ayında yıllık bazda yüzde 209,7 arttı ve 190 bin 12’ye ulaştı. Başkent Ankara, 21 bin 915 konut satışı ile İstanbul’dan sonra  ikinci sırada yer aldı.

Ankara konut piyasasına ilişkin 9 soru mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara konut piyasasına dair bazı verilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Yeşil, sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu..

Türkerler Mahall Ankara konut fiyatları!

Türkerler Mahall Ankara konut fiyatları 1 milyon TL'den başlıyor. Projede 36 ay ve 60 ay vade farksız ödeme imkanı sunuluyor...

Çukurambar Cubes Ankara konut fiyatları!

Çukurambar Cubes Ankara konut fiyatları 420 bin TL'den başlıyor. Proje Nuhoğlu İnşaat ve Dalgıç GY ortaklığıyla inşa ediliyor...

Cubes Ankara konut fiyatları ne kadar?

Projede peşin ödemelerde yüzde 15 indirim uygulanan Cubes Ankara projesinde  1+1, 2+1 ve 2,5 daireler yer alırken, isteğe bağlı daireler 3+1, 4+1 ve 5+1 şeklinde genişletilebiliyor...

Ankara konut temeli atıldı Haberi

Ankara konut temeli atıldı

Ankara'nın Mamak ilçesinde 870 konutun temel atma töreni, Başbakan Yardımcısı Yalçm Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce ve TOKİ Başkam Mehmet Ergün Turan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. 


TÜRKİYE KALKMIYOR, GELİŞİYOR 

Güllüce, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de 7 milyondan fada binanın iki sebepten dolayı değişmesi gerektiğini söyledi. Bu sebepleri ise ülke'ııin deprem kuşağı bölgesinde olması ve yeni Türkiye'ye uygun hale getirilmesi olarak açıkladı. Ülke'nin her tarafının şantiyeye çevrilmiş olmasını, refah seviyesinin yükseldiğini gösteren bir ölçüt olduğunu ifade eden Güllüce, beton makinelerinin çalışmasının da Türkiye'nin kalkındığı anlamına geldiğüıi belirtti. 


ŞEHRİN DOKUSU BOZULMAYACAK 

TOKİ Başkam Mehmet Ergün Turan ise 2023 yılma kadar 6,5 müyon konutun dönüştürülmesinin hedeflendiğini anlattı. Yapüacak TOKİ projelerinin şehirlerin tarihi, kültürel ve doğal çevresini titizlikle koruyacağım belirten Turan, "TOKİ'nin ürettiği konut sayısının, yeni kalkınma programı...