12 / 05 / 2024

Ankara kütüphaneye çevrilen düğün salonu

Ankara kütüphaneye çevrilen düğün salonu

Başkentte uzun yıllar düğün salonu olarak kullanılan alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Mamak Belediyesi iş birliğinde "akıllı kütüphane" olarak hizmet sağlayamak üzere yeniden düzenlendi...

Ankara-Ankara projesi tüketici davasıyla ilgili yeni gelişme!

Yapı Kredi Koray GYO, Ankara-Ankara projesiyle ilgili  T.C. Ankara 4. Tüketici Mahkemesi'nde açılan davayla ilgili şirket lehine davanın reddine karar verildi, karara karşı gerekçeli kararın tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi istinaf yolu açık bırakıldı.

Ankara Mamak'ta düğün salonu kütüphaneye çevrildi!

Başkentte uzun yıllar düğün salonu olarak kullanılan alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Mamak Belediyesi iş birliğinde "akıllı kütüphane" olarak hizmet sağlayamak üzere yeniden düzenlendi...

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi yarın açılacak!

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi yarın açılacak. "Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olma" niteliği taşıyan, 7 gün 24 saat hizmet verecek kütüphaneden yararlanmak isteyen yeni kimlik kartı sahibi TC vatandaşları, işlem yapmadan kütüphaneye giriş yapabilecek...

Akyurt'taki Uyanık Kütüphane açılış için gün sayıyor!

Ankara’da Akyurt Belediyesi’nin Uyanık Kütüphane projesi hayata geçiriliyor. Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık;“Tadilat işlemi inşallah en kısa süre içerisinde tamamlanacak.”dedi.

Kayseri Tarihi Meryem Ana Kilisesi binası kütüphane oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kiçikapı’da bulunan Tarihi Meryem Ana Kilisesi binasını restore ederek 50 bin kitaplık bir kütüphaneye dönüştürdü.

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oluyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kütüphaneye dönüştürülme çalışmalara devam eden Tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde incelemeler yaptı.

Ankara Kızılcahamam'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Ankara Kızılcahamam'da belediye tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli yapıların yıkımı devam ediyor. 

İBB binasına Avrupa'nın en büyük kütüphanesi kurulacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye'sinin Saraçhane'de bulunan binasının bir bölümü kütüphaneye dönüştürülecek. 

Ankara-Ankara projesi tüketici dava duruşması 26 Aralık'ta!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara-Ankara projesi tüketici davasının bir sonraki duruşma tarihin 26 Aralık 2019 olarak belirlendi...

Türkiye'nin ilk gar kütüphanesi Konya'da açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya’da Gar Evi’ni kütüphaneye çevirdi. Resmi açılışı yapıldıktan sonra gar kütüphanelerinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor. 

Ankara ve İstanbul’a 3 büyük kütüphane kuruluyor!

Kitap severleri sevindirecek projeler haberler gelmeye başladı. Ankara ve İstanbul’da üç büyük kütüphane için çalışmalar devam ederken kütüphanelere yenileri ekleniyor.

Rami Kışlası'nın kütüphaneye dönüşmesi bizi heyecanlandırdı!

Osmanlı tarihçisi, yazar Dursun Gürlek, Rami Kışlası'nın kütüphaneye dönüştürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Rami Kışlası kütüphaneye dönüşüyor!

Zeytinburnu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da, Rami Kışlası'nı 7 milyon cilt kitabın bulunduğu muhteşem bir kütüphaneye dönüştüreceklerini söyledi..

Ankara kütüphaneye çevrilen düğün salonu Haberi

Ankara kütüphaneye çevrilen düğün salonu

Ankara Mamak'ta uzun yıllar düğün salonu olarak kullanılan alan kütüphaneye çevrildi.

İlçedeki Şafaktepe Parkı sınırlarında bulunan, uzun yıllar özel işletmeye kiralanan düğün salonunun, sözleşmesinin bitmesinden sonra kütüphaneye dönüştürüldü. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığının da desteğiyle çalışmalara başlayan Mamak Belediyesi, 800 metrekare alana sahip merkezi; öğrenciler, yetişkinler, öğretmenler ve araştırma görevlilerinin 7 gün 24 saat esasına göre yararlanabileceği kütüphane haline getirdi.

Akıllı uygulamalara ev sahipliği yapan kütüphanede, sınavlara hazırlanmak isteyenler için ders çalışma disiplini sağlanması amaçlanıyor. 

Ziyaretçilere kafeterya bölümünde ücretsiz ikramlık ve içecek hizmeti de sağlanacak kütüphanede söyleşilerin, çeşitli sahne oyunlarının ve tiyatro etkinliklerinin gerçekleştirileceği alanlar da bulunuyor. 

Kütüphanede, kitapları planlı ve düzenli bir şekilde kayıt altına almak için, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce kullanıma açılan Kütüphane...