04 / 05 / 2024

ankara mineralli yol

ankara mineralli yol

Ankara'da yol yapımı ile ilgili altyapı çalışmalarında yeni bir sistem test edildi. NovoCrete isimli teknolojiyle, büyüme için gerekli olan ulaşım yatırımlarının daha uzun ömürlü olması hedefleniyor...

Ankara’daki kooperatif mağdurlarından eylem: 20 yılda bir arpa boyu bile yol alınmadı!

Başkent Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde 20 sene önce yapılan ihalede 6 bin 400 dönümlük arsaya ortak olan binlerce kişi kooperatifte herhangi bir ilerleme olmaması sebebiyle bir araya geldi ve bir protesto gösterisi gerçekleştirdi...

Kızılcahamam Tüneli inşaatında sona gelindi!

Yapımı devam eden Kızılcahamam Tüneli inşaatı ve Ankara-Kazan  yol yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara-Niğde Otoyolu paylaşımı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara-Niğde Otoyolu'nun birinci ve üçüncü kesimlerinin hizmete açıldığını söyledi ve "Yol medeniyettir anlayışıyla ülkemize ulaşımda çağ atlatmaya devam edeceğiz" dedi.

Kanal Ankara projesi için ilk adım atıldı!

Tartışmalara yol açan Kanal İstanbul ve Kanal Çeşme Projeleri ardından şimdi 'Kanal Ankara' projesi için adım atıldı...

Ankara’da Melih Gökçek dönemi imar tartışması!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı 16. oturumunda eski dönemde gerçekleşen imar izinleri tartışmalara yol açtı.

Ankara Etimesgut'ta kamulaştırma sonrası mutlu son!

Ankara Büyükşehir Belediyesi,Etimesgut Etiler Mahallesi'nde İstasyon Caddesi'ne alternatif yol projesi kapsamında gerçekleştirilen kamulaştırma sonrası yıkılan evler yerine yenilerini inşa ediyor.

TÇMB ve Vilayetler Birliği Ankara'da beton yolları anlattı!

TÇMB ve T.C. Vilayetler Birliği tarafından Ankara’da “İl Özel İdareleri Beton Yollar ve KÖYDES Eğitim Semineri’ düzenlendi. Seminerde, Beton Yol Maliyet Analizleri ve Uygulamaların faydaları değerlendirildi.

Ankara'nın yeni yol ve kavşakları tam gaz!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentteki yol ve kavşak çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara Polatlı'nın yol sorunu TBMM gündeminde!

Ankara Polatlı'nın mahalle içi yollarında yaşanan sorunlar TBMM gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ankara'da alt gelir grubuna yönelik konut ihtiyacı var!

Network Gayrimenkul Yatırım Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Demir, Ankara'daki lüks konut üretiminden bahsetti. Ümit Demir, üst gelire inşa edilen konutların ciddi sorunlara yol açacağını vurguladı.

Ankara-Sivas YHT projesi Sivaslıların gündeminde!

Sivas Eşmebaşı Köyü'nde Ankara- Sivas arası hızlı tren yolu çalışması vatandaşları ikiye böldü. Evlerinin yanında çalışma yapılan vatandaşlar alternatif yol istedi. TCDD yetkilileri ise yol yerine alt geçit yapıldığını açıkladı.

Bilkent Şehir Hastanesi'nde yol yapım çalışmaları tam gaz!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 3 bin 804 yataklı Bilkent Şehir Hastanesi’ne ulaşım başta olmak üzere bölge trafiğine büyük rahatlık kazandıracak olan ODTÜ Teknokent yol projesi, adım adım ilerliyor.

Ankara-Kahramankazan yolu ne zaman açılacak?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan "Yaklaşık 28,5 kilometrelik Ankara Çevre Yolu'nu, Kahramankazan çıkışındaki Keskinler'e kadar 3 gidiş 3 geliş haline getirecek yol kapsamında süreçler takip ediliyor." diye konuştu.

ankara mineralli yol Haberi

ankara mineralli yol
Ankara'da yol yapımı ile ilgili altyapı çalışmalarında yeni bir sistem test edildi. NovoCrete isimli teknolojiyle, büyüme için gerekli olan ulaşım yatırımlarının daha uzun ömürlü olması ve daha düşük maliyetli gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği ile Jags Innovative Products'm ArGe çalışmaları kapsamında, yol yapımı için pilot bölge olarak seçilen Gölbaşı- Kulu ayrımında NovoCrete teknolojisi ile altyapı çalışmaları yapıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü Ar-Ge Daire Başkanlıkları işbirliğiyle yürütülen çalışmada, 310 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki yol, iklim koşullarına, ağır tonajlı araç trafiğine dayanıklılığı gibi konularda test edildi.
Proje koordinatörü Adnan Aydıner, "Doğaya zarar verilmeden, doğayı kirletmeden, petrol bağımlılığını azaltararak, taş kaynaklarımıza zarar vermeden satıh kaplama yollann, zayıf zeminlerin yerinde İslahını gerçekleştirdik. Almanya'da üretilen NovoCrete'in...