16 / 05 / 2024

ankara Sakarya Meydan Muharebesi milli parkı

ankara Sakarya Meydan Muharebesi milli parkı

Bakanlar Kurulu'nun Haymana ve Polatlıda 'Sakarya Meydan Muharebesi Milli Parkı' kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, iki ilçede de sevinç yarattı..

Ferce Bağlıca konutları ne kadar? Ferce Bağlıca konut projesinde kampanya var mı?

Ankara'da Meydan Yapı tarafından hayata geçecek projede satışlar devam ediyor. Peki, Ferce Bağlıca konutları ne kadar? Ferce Bağlıca konut projesinde kampanya var mı? İşte detaylar...

Meydan Göksu yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatıyla! 

Meydan Yapı tarafından Ankara Eryaman'da yükselen Meydan Göksu projesinde yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatıyla satışlar devam ediyor.

İstanbul'dan Ankara'ya ikinci otoyol: Orta Anadolu Otoyolu geliyor!

İstanbul-Ankara otoyolunda yaşanan yoğunluk nedeniyle ikinci otoyol için çalışmalara başlandı. “Orta Anadolu Otoyolu” olarak yapılması planlanan yeni otoyol Sakarya’nın Akyazı ilçesiyle Ankara arasında inşa edilecek.

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine son bir yılda yüzde 300 zam! İstanbul - Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kocaeli, Sakarya Bilecik hattında seyahat edenler, bilet fiyatlarının artmasıyla pahalı bir deneyimle karşı karşıya kalacak.

Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi!

Türkiye'nin dört bir yanından deprem haberleri geliyor. Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi!

Gamador Meydan ödeme planı Eylül 2022!

Gamador Meydan ödeme planı Eylül 2022 haberimizde yer alıyor. Başkent Ankara'da hayata geçirilen projede 180 konut yer alıyor.

Gamador Meydan Projesi 13 soruda tüm detaylarıyla!

Ankara’da yükselecek olan Gamador Meydan Projesi’nin ilgilileri büyük bir merak ile bekliyor. Peki Gamador Meyda Projesi’nde kaç konut olacak? Konut tipleri ne olacak? İşte Ankara Gamador Meydan Projesi 13 soruda tüm detaylarıyla…

Gamador Meydan peşin fiyatına 36 ay vadeyle satışta!

Başkent Ankara'da hayata geçirilecek olan Gamador Meydan projesiyle 180 yeni konut inşa edilecek. İşte satışların başladığı Gamador Meydan detayları...

Ankara'nın yeni gözdesi: AP İst Port - Residence & Shopping Center Üçlüsü!

Ankara’nın Yeni Gözdesi AP İst Port Avm, Meydan, Rezidans'ta toplam 750 Rezidans ve 100 adet işyeri satışı tam gaz devam ediyor. Peki AP İst Port Avm, Meydan, Rezidans nerede konumlanıyor? işte detaylar...

Velux Ankara’da cadde ve meydan mağazaları satışa çıktı!

Fırat Life Style, Ata Yıldız Grup, Acity ortaklığında hayata geçirilen Velux Ankara projesinde cadde ve meydan mağazaları satışa çıktı. 

Ankara Ulus Meydanı ve çevresi yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından, Ulus Anafartalar Caddesi, Posta Caddesi, Ulus İş Hanı, Çıkrıkçılar Yokuşu ve Sobacılar Çarşısı'nda yenileme çalışmalarına başlanacak.

Sakarya Unkapanı Meydanı projesinin temeli atıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Unkapanı Meydanı’nda başlattığı yenileme projesinin temeli atma töreni gerçekleşti. 

Sakarya Unkapanı Meydanı'nın temeli atılıyor!

Sakarya'ya yakın zamanda kazandırılacak Unkapı Meydanı için çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce meydan inşaatı için yakın zamanda temel atma töreni yapılacağını dile getirdi.

ankara Sakarya Meydan Muharebesi milli parkı Haberi

ankara Sakarya Meydan Muharebesi milli parkı

Bakanlar Kurulu'nun Haymana ve Polatlıda 'Sakarya Meydan Muharebesi Milli Parkı' kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, iki ilçede de sevinç yarattı Ankara'nın Polatlı ve Haymana ilçeleri sınırları içerisinde bulunan ve Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası sayılan Sakarya Meydan Muharebesi'ne sahne olan alan tarihi milli park ilan edildi. Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Sakarya Meydan Savaşı'nın Çanakkale'den daha önemli olduğunun ve Cumhuriyetin bu topraklarda kurulduğunun resmi olarak belgelendiğini dile getirirken, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, kararla bölgenin Çanakkale'ye bir alternatif oluşturacağını ifade etti. 


Ankara'nın Polatlı ve Haymana ilçeleri sınırları içerisinde bulunan ve koordinat sınırlarıyla belirlenen alanın "Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı" olduğuna ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Dünya savaş tarihi içerisinde hem süre hem de askeri savaş stratejileri kapsamında özel...