27 / 04 / 2024

Ankara-Sivas YHT hattı 2018

Ankara-Sivas YHT hattı 2018

Sivas Valisi Davut Gül, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren İnşaatı'nın, Yıldızeli ilçesi Köklüce köyü mevkisindeki şantiyesinde incelemelerde bulundu. Şantiyedeki işçilerle kahvaltı yapan Gül, daha sonra firma yetkilisinin proje hakkında hazırladığı sunumu izledi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Yeni YHT hattı devreye giriyor! 

Geçen yıl Ankara-Sivas hızlı tren hattını açtıklarını kaydeden Bakan Uraloğlu "Şimdi Kırıkkale'den Çorum'a olan kesimin ihalesini de yapıyoruz." dedi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-İstanbul arası hızlanıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin dört bir yanında ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlara daha konforlu bir yaşam sunmak için durmadan, yılmadan çalıştıklarını kaydederek, Ankara-İstanbul YHT Hattı'ndaki seyahat süresini 35 dakika daha kısaltacaklarını duyurdu.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Sorgun ve Akdağmadeni YHT gar binaları açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT hattına hizmet verecek olan Sorgun ve Akdağmadeni YHT garlarının tamamlanarak hizmete hazır hale getirildiğini ve 13 Mart 2024 Çarşamba günü hizmete alınacağını açıkladı.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda cuma, cumartesi ve pazar günleri ek sefer yapılacak! 

TCDD Taşımacılık AŞ, 11 Ağustos tarihinden itibaren Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda cuma, cumartesi ve pazar günleri ek sefer yapılacağını duyurdu. İşte o açıklama ve ayrıntılar...

Malatya, bölgesel tren seferleriyle Ankara-Sivas YHT'ye bağlanacak! 20 Haziran'dan itibaren yüzde 50 indirimli! 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, "20 Haziran tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız" dedi ve hızlı tren ile Malatya-Sivas parkurunu birlikte kullananlara yüzde 50 indirim yapılacağını belirtti. 

1 ay ücretsizdi: Ankara-Sivas YHT Hattı'nda bilet fiyatları açıklandı! İşte ücret tarifesi

Açılışa özel 1 ay ücretsiz seyahat imkanı sunulan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı yarından itibaren ücretli tarifeye geçecek. Peki bilet fiyatları ne kadar olacak? İşte Ankara-Sivas YHT Hattı ücret tarifesi...

Seyahat tutkunları 31 Mayıs’a kadar ücretsiz! Bu fırsatı kaçırırsanız çok üzülürsünüz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün herkesi heyecanlandıran bir açıklamada bulunmuştu ve Ankara-Sivas YHT seferlerinin 31 Mayıs’a kadar ücretsiz olduğunu açıklamıştı. Ancak ücretsiz seferler bitmek üzere! İşte detaylar!

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı 20 günde 70 bin yolcu taşıdı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini dile getirerek, 20 günde gerçekleştirilen 120 seferde 70 bin yolcunun seyahat ettiğini dile getirdi. 

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın mayıs sonuna kadar ücretsiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Hızlı Tren hattımız, mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz. Milletimize hayırlı olsun." açıklamasında bulundu.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti!

Merakla beklenen Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti. Gerçekleştirilen sefere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da katıldı.

Yerli ray kullanılarak yapılan Ankara-Sivas Hızlı tren hattı yarın açılıyor!

Yarın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun açıklamasına göre, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bir yolculuk gerçekleştirilecek.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda sona gelindi! Yarın açılıyor!

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın açılışında sona gelindi. İki il arasında demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate düşürerek olan hat yarın açılıyor.

Ankara-Sivas hızlı tren seferlerinin açılmasına son 5 gün kaldı!

Binlerce kişinin heyecanla beklediği Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın 26 Nisan'da açılması planlanıyor.

Ankara-Sivas YHT hattı 2018 Haberi

Ankara-Sivas YHT hattı 2018

Sivas Valisi Davut Gül, "Sivaslıların beklediği hızlı tren, inşallah 2018 yılı sonunda ilimize gelmiş olacak." dedi.


Gül, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren İnşaatı'nın, Yıldızeli ilçesi Köklüce köyü mevkisindeki şantiyesinde incelemelerde bulundu. Şantiyedeki işçilerle kahvaltı yapan Gül, daha sonra firma yetkilisinin proje hakkında hazırladığı sunumu izledi.


Tünel inşaatını da gezen Gül, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren inşaatı çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.


Gül, çok nitelikli bir iş yürütüldüğünü, çok büyük bir proje yapıldığını belirterek, "Ankara'dan Sivas'a kadar altyapı çalışmalarında 8 farklı müteahhit ve 8 farklı iş var. Bunlardan ikisi Sivas il sınırları içinde. Bunlar 2017 yılı içinde bitecek. Üst yapılar da bittiğinde 2018 sonlarına doğru Yüksek Hızlı Tren çalışmaya başlayacak. Sivaslıların beklediği hızlı tren, inşallah 2018 yılı sonunda ilimize gelmiş...