01 / 05 / 2024

ankara sorunları

ankara sorunları

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, "Ankara'da yoğun betonlaşma, su sıkıntısına yol açıyor. Yağan yağmur, beton üzerinden kanalizasyona gidiyor; kullanamıyoruz" dedi. Baran Bozoğlu susuzluk sorunun olacağını belirtti.

Mağdur kiracılar Ankara'ya yürüyor: Meclis'e 36 maddelik öneri sunulacak!

Fahiş oranlarda yükselen kira bedelleri sebebiyle  mağdur olanlarca kurulan Kiracılar Dayanışması Platformu, sorunlarını Meclise iletmek için Antalya'dan Ankara'ya gidiyor. Kiracılar, 36 maddelik önerilerini Meclis'e sunacak. İşte o öneriler...

'Yetki belgesi olmayanlar sitelerde cirit atıyor' diyen ATEM Başkanı isyan etti! Konut piyasasında ciddi sorunlar var!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, geçtiğimiz hafta sarı ilan portalı ile yapılan görüşmenin detaylarını paylaşan ATEM Başkanı Hakan Akçam, bu konudan önce çözülmesi gereken daha acil sorunların olduğunu ifade etti.

Ev sahibi ve kiracı sorunlarında gelinen son nokta! Ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti! 

Ev sahibi ve kiracı sorunları artmaya devam ediyor. Ülke genelinde kiracı ve ev sahipleri sorunları her geçen gün başka boyut almaya başladı. Şimdi de Ankara'da bir ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti. 

Ankara Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri 15 yıllık konut sorunlarının çözülmesini istiyor!

Ankara Yenimahalle ilçesi Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri, başlatılması için karar alınan ancak hayata geçirilemeyen Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan konutlarının yerine yeni konutların yapılmasını ve senelerdir çözülemeyen altyapı sıkıntılarının da çözülmesini istiyor.

Ankara’dan Bergama projelerine onay çıktı!

Bergama Belediye Başkanı Koştu, ilçenin yıllardır çözülmeyi bekleyen sorunları için Ankara'da düğmeye basıldığını söyledi.

Balçova arsa mağdurları Ankara'ya gitti!

İzmir'de kendilerini "Balçova arsa mağdurları" olarak adlandıran arazi sahipleri, sorunlarına dikkat çekmek için trenle Ankara'ya gitti.

Ankara Polatlı'nın yol sorunu TBMM gündeminde!

Ankara Polatlı'nın mahalle içi yollarında yaşanan sorunlar TBMM gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ankara'daki Çıkrıkçılar yokuşunun 4 sorunu TBMM'de!

Ankara'daki Çıkrıkçılar yokuşunun sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti..

Ankara Sincan metro hattına ilişkin 5 sorun mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Sincan'a metro ile ulaşımda yaşanan sorunlar hakkında soru önergesi hazırladı..

Ankara'da bozuk yolları yenilenmeyen köyler meclis gündeminde!

Ankara'da asfalt yolu olmayan veya bozuk yolları yenilenmeyen köylerde yaşayan vatandaşların sorunları meclis gündemine taşındı..

Ankara'daki OSB'ler için Meclis Araştırması açılması önergesi verildi!

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka başta olmak üzere 23 milletvekili, Ankara'da bulunan organize sanayi bölgelerinin sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge verdi.

Adana’daki müteahhitlik sorunları konuşuldu!

Ankara’da düzenlenen ve inşaat sektörünün problemlerinin ele alındığı çalıştaya katılan AKAMDER, Adana’daki müteahhitlik sorunlarını dile getirdi. Çözüm odaklı çalışmalar yapıldı.

İzmir'in kent sorunları Ankara'ya taşındı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan başkanlığında Ankara'ya giden kurum temsilcileri Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile üç saatlik toplantı yaptı...

ankara sorunları Haberi

ankara sorunları

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, "Ankara'da yoğun betonlaşma, su sıkıntısına yol açıyor. Yağan yağmur, beton üzerinden kanalizasyona gidiyor; kullanamıyoruz" dedi TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, son dönemde başkentte yağışlar artmasına rağmen "susuzluk" sıkıntısının kapıda olduğu yönündeki iddialara ilişkin, "Ankara'da yoğun betonlaşma var. Bu bölgenin tamamına yağan yağmur, beton üzerinden kanalizasyona gidiyor, kirleniyor. Bu suyu kullanamıyoruz. Halbuki çözümü var. Incek gibi yeni yapılaşmaya açılan alanlara ayrı toplama sistemleri kurulabilir; mesela doğalgaz boruları döşenirken bu sistemlerle ilgili topyekün bir çalışma yapılabilir. Bu, ilk başta bir maliyet yaratabilir ama uzun vadede, arıtma tesislerinden temiz su elde etmekten ya da Kızılırmak'tan su taşımaktan daha az maliyetli olacağı bir gerçek" dedi. 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Milliyet'e konuşan Bozoğlu,...