04 / 05 / 2024

ankara tapu çalınması

ankara tapu çalınması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bazı medya organlarında yer alan Ankara’da gerçekleştirilen tapu operasyonu ile ilgili bir açıklama yaptı.Halen inceleme devam ediliyor. Gözaltına alındığı belirtilen kişiler Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü görevlileri değil.

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

Tapu çalışanlarından 'maaş farkları giderilsin, tek unvan gelsin' talebi!

Asgari ücret ve memur zammının ardından maaş farklarının giderilmesini isteyen tapu çalışanları sosyal medyada #TapudaTekÜnvan hashtag'i ile gündem oldu. İşte ayrıntılar...

Kullanılmayan evden vergi alınması konut krizini nasıl etkiler? 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeme taşıdığı boş konutlardan ekstra vergi alınması önerisi sektörde tartışma konusu oldu. Peki boş konuttan vergi alınabilir mi? Boş evden vergi alınması konut krizini etkiler mi? Konutlarını dönemsel kullananlar mağduriyet yaşar mı? İşte ayrıntılar...

Tapu alırken notere gidilir mi?

Tapu devri herhangi bir mülk için yapılabilir. Bu işlemler tapu ve kadastro genel müdürlükleri vasıtası ile gerçekleşir. Peki Tapu alırken notere gidilir mi? İşte detaylar!

Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı?

Tapu işlemleri arasında gayrimenkul alım satımlar büyük yer kaplıyor. Bu işlemlerde bazı belgeler istenmektedir. Bu belgelere ilaveten bir de sağlık raporu isteniyor. Peki Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı? İşte merak edilen detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda alım satım işlemlerinin nasıl olduğu araştırılan konular arasındadır. Peki Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir?

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir? şeklindeki sorular hisseli tapuya sahip kişilerin sorduğu sorulardandır.

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31908 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

E devletten tapu randevusu nasıl alınır?

Tapu üzerinde gerçekleştirilecek olan gayrimenkul alım, satım gibi işlemler Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde yapılabiliyor. Tapu Kadastro Merkezlerine gitmeden öncelikli olarak randevu alınması gerekiyor. Peki, E devletten tapu randevusu nasıl alınır?

ankara tapu çalınması Haberi

ankara tapu çalınması

Bazı medya organlarında yer alan Ankara’da gerçekleştirilen tapu operasyonu; Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünce Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne 30 Ekim 2014 tarihli yazı üzerine başlatılmıştır.


Tapu bilgilerinin para karşılığı satıldığı iddiaları hakkında Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerine hukuki ve teknik destek vermek ve ayrıca inceleme yapmak üzere 19 Kasım 2014 tarihinde Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünce bir müfettiş görevlendirilmiştir.



Halen inceleme devam etmektedir. Gözaltına alındığı belirtilen kişiler Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü görevlileri değildir. 


Kamuoyuna saygıyla...