02 / 05 / 2024

ankara ulaşım çalışmaları

ankara ulaşım çalışmaları

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent yollarında yaşanan buzlanma olaylarına ilişkin ilginç bir açıklamada bulundu. 2014'te yapılan ve 2015'te yapılacak ulaşım projelerinden de bahsetti...

Bakan Abdulkadir Uraloğlu: 4 ekolojik köprü yapım çalışmaları devam ediyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 ekolojik köprünün de yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. İlçe genelinde 5 mahallede çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Ankara'nın Altındağ ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkımlar başladı. Çalışmalar dahilinde 200 metruk binanın yıkımı gerçekleşti. 

Başkentte kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Atatürk Kültür Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 14 ilçede dönüşüm çalışmalarının olduğunu, pandemiye rağmen inşaat çalışmalarının hız kesmediğini dile getirdi. 

Keçiören'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Ankara Keçiören'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanacağının müjdesini verdi...

Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı!

Ankara Mamak Müteahhitler Derneği’nde gerçekleşen toplantıda ilçede yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. 

2038 Ankara Ulaşım Ana Planı neleri içeriyor?

Ankara ulaşım Ana Planı 2038 yapım süreci ne zaman başladı? Ankara ulaşım Ana Planı 2038 ile Ankara çevre yolunun  içi ve dışı diye kentin ikiye bölündüğü ve iki Ankara yaratılmaya çalışıldığı anlaşılıyor.

2038 Ankara Ulaşım Ana Planı hazırlanıyor!

2013’te başlanan “2038 Ankara Ulaşım Ana Planı” üzerine çalışmalar tamamlanıyor. Mansur Yavaş 15 Mayıs’ta attığı tweette ''4 Haziran’daki metro proje ihalesi için kolları sıvadık'' ifadelerini kullandı.

Ankara-Niğde otoyolu yapım çalışmaları meclis gündeminde!

Ankara-Niğde otoyolu yapım çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Kızılcahamam'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Ankara Kızılcahamam'da belediye tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli yapıların yıkımı devam ediyor. 

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Başkent Ankara'da en yoğun gecekondulaşmanın yaşandığı Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Kentsel dönüşüm çalışmalarını süratle tamamlayacağız!

Kentsel dönüşüm çalışmalarını süratle tamamlayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehirler başta olmak üzere toplu taşıma öncelikli olarak ulaşım sorunu çözülmemiş yer bırakmayacaklarını belirtti.

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması TBMM'de!

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

ankara ulaşım çalışmaları Haberi

ankara ulaşım çalışmaları



Başkan Gökçek, “Radyo Trafik Ankara”da Elvan Palaşoğlu’nun sunduğu “Başkanlar Konuşuyor” programında Ankaralıların ulaşımla ilgili sorularını yanıtladı. Başkan Gökçek Sunucu Palaşoğlu’nun,  “22 Aralık sabahı gizli buzlanmadan oluşan Ankara’da meydana gelen 100’ün üzerinde kazada belediyenin ihmali söz konusu mu?” şeklindeki sorusuna, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan 12 metre’nin üzerindeki cadde ve sokakların sayılarını vererek, Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda 130 adet bulvar olduğunu söyledi.



-BÜYÜKŞEHİR SORUMLULUĞUNDAKİ YOL UZUNLUĞU 22 BİN KİLOMETRE


130 Bulvarın toplam uzunluğunun 925 kilometre, 3 bin 826 tane caddenin toplam uzunluğunun 4 bin 120 metre, 8 bin 533 adet 12 metrenin üzerinde sokağın toplam uzunluğunun da 3 bin 387 kilometre olduğunu kaydeden Başkan Melih Gökçek, “Bunları topladığınızda 8 bin kilometre bulvar ve devamlı olarak tuzlamak zorunda olduğumuz yollar var. Eğer bütün Ankara’daki köy...