08 / 05 / 2024

ankara yassıhöyükte kazı çalışmaları

ankara yassıhöyükte kazı çalışmaları

Ankara'nın Polatlı ilçesine bağlı Yassıhöyük köyünde bulunan antik kentte yapılan kazı ve restorasyon çalışmaları tamamlandı. Bu yıl yapılan çalışmalarda 50 parça eser gün yüzüne çıkarıldı...

Bakan Uraloğlu, Ankara - İzmir Hızlı Tren Hattı için tarih verdi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin bir bölümünü 2026 yılında, tamamının ise 2027 yılında bitirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı 2027'de açılıyor! Bakandan son dakika müjdesi: 1 yıl erken tamamlanacak! 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın açılışı 2027'de gerçekleştirilecek. Bakan Uraloğlu, hattın 1 sene erken tamamlanacağını belirtti. Peki Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda hangi duraklar var? 

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı 2023'te tamam! Seyahat süresi 2 saat olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas hızlı tren hattının altyapı çalışmalarında yüzde 99,67 fiziki ilerleme sağladıklarına dikkat çekerek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Ankara-Sivas hızlı tren hattındaki son durum...

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda altyapıları çalışmaları tamamlanıyor!

2022 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ankara-İzmir YHT projesi hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi'nin son durumu hakkında bilgi verdi. 

Ankara-İstanbul hızlı tren hattı mesafesi 14 dakika kısalıyor!

Adil Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi kapsamında yapımı devam eden Demirköy mevkisindeki T26 Tüneli'nin şantiyesinde inceleme yaptı. Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul YHT hattında Bozüyük-Bilecik arasında bulunan tünel bittiğinde 14 dakikalık bir zaman kazanılacağını belirtti...

Ankara-İstanbul hızlı tren hattında müteahhit firmaya fazla para mı ödendi?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma Bakanlığı'na yönelttiği soru önergesinde, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı Projesi'nde, müteahhit firmaya fazladan ödenen 6 milyon 398 bin liranın akıbetini sordu. 

TOKİ Konya Hüyük 88 konut ihalesi bugün!

Konya İli Hüyük İlçesi Hüyük Mahallesi, 9399 No'lu Parselde Yapılacak Olan 88 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleşecek.

Mersin Yumuktepe Höyüğü Ziyaretçi Merkezi açıldı!

Mersin'de Toroslar Belediyesi ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mimarlık Fakültesince ortaklaşa yürütülen "Yumuktepe ve Çevresini Koruma, Sunum ve Turizm Altyapısını Geliştirme Projesi" kapsamında Yumuktepe Höyüğü Ziyaretçi Merkezi açıldı.

Ankara-Sivas Hızlı Tren projesi için acele kamulaştırma!

Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi Kapsamındaki Sivas Gar Sahası kesiminin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

TOKİ Konya Hüyük başvuruları bugün sona eriyor!

33 adet konutun kurasız olarak açık satışa sunulduğu TOKİ Konya Hüyük başvuruları bugün sona eriyor.

TOKİ Konya Hüyük Evleri başvurusu!

TOKİ Konya Hüyük Evleri başvurusu devam ediyor. Projede toplamda 33 adet daire satışta.

2016 TOKİ Konya Hüyük başvuru!

Ödemelere göre 240 aya kadar vade sağlanan projede daireler 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı. İşte 2016 TOKİ Konya Hüyük başvuru...

Konya Hüyük TOKİ son başvuru tarihi!

Konya Hüyük TOKİ son başvuru tarihi 30 Eylül olarak belirlendi. Projede ödemelere göre 240 aya kadar vade sağlanıyor.

ankara yassıhöyükte kazı çalışmaları Haberi

ankara yassıhöyükte kazı çalışmaları


Ankara'nın Polatlı ilçesine bağlı Yassıhöyük köyünde bulunan antik kentte yapılan kazı ve restorasyon çalışmaları tamamlandı. Bu yıl yapılan çalışmalarda 50 parça eser gün yüzüne çıkarıldı. Orta Anadolu'nun en büyük şehri Gordion'da yapılan kazı çalışmalarında ikinci büyük kapıya da rastlandı. İstinat duvarı bulunan kapının olup olmadığı önümüzdeki yıl yapılacak çalışmalarda netlik kazanacak. 




Anadolu'daki en büyük tümülüs 


Gordion’daki çalışmalar haklında bilgi Pennsylvania Üniversitesi Müzesi Uzmanı ve Kazı

Başkanı Prof. Dr. C Brain Rose, şehrin giriş kapısında büyük bir restorasyon çalışmamız oldu. Bu binalar erken Frig dönemine, yani bin sene öncesine ait. Bu nedenle büyük bir restorasyon çalışması lazım. Ayrıca şehrin arka kısmında yapdan çalışmalarla, ikinci bir kapıya ulaşılabilir” ifadelerini kullanan Rose, ayrıca Anadolu’daki en büyük tümülüsün Midas'ın tümülüsü olduğunu sözlerine ekledi.


Milat...