24 / 07 / 2024

Ankara yeni kurulacak osbler

Ankara yeni kurulacak osbler

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın ana girişimcisi olduğu Kazan’daki 860 hektarlık havacılık ve uzay sanayii ihtisas OSB’nin izin süreçleri devam ederken, Kırıkkale’de kurulan ilk silah ihtisas OSB altyapı yatırımları için temel atıldı.

Havalimanı çevresindeki ormanlık alanlara imar affı geliyor!

Mecliste görüşmeleri halen süren yasa teklifine göre havalimanı çevresindeki ormanlık alanlara inşa edilmiş olan tesislere af getirilirken, yeni kurulacak olan tesislere de izin verilecek ve herhangi bir bedel alınmayacak.

Halk GYO'nun Ankara Yenişehir ve İzmir Konak 1 binasının 2023 yıl sonu değeri ne kadar?

Halk GYO'nun Ankara Yenişehir ve İzmir Konak 1 binasının 2023 yılsonu değeri belli oldu. İşte Halk GYO'nun Ankara Yenişehir ve İzmir Konak 1 binasının değeri...

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Hükümet maaşlar için düğmeye bastı

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından yeni kurulacak Meclis ve hükümet milyonların gelirini artıracak yasal düzenlemeler başta olmak üzere yoğun bir ekonomi ajandasıyla mesaiye girecek. İşte tüm detaylar...

Yabancı analistler seçimi nasıl değerlendirdi? Dolar, altın ve faiz tahminleri ne oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanmasının ardından yabancı yatırımcılar dikkatlerini yeni kurulacak olan hükümete çevirirken geleceğe dönük tahminlerini de açıkladılar. Bu haberi okumadan sakın yatırım yapmayın.

Borsa İstanbul'da neler bekleniyor? Seçim sonrası hangi sektör ve hisseler öne çıkacak? Tek tek açıklandı! 

Türkiye bugün ikinci defa sandığa giderken, piyasaların gözü kulağı da sandıktan çıkan sonuçta ve yeni kurulacak olan hükümetin ekonomi politikalarına ilişkin vereceği mesajlarda olacak. Uzmanların değerlendirmesine göre sandıktan alınacak sonuç ise borsanın izleyeceği yönü belirleyecek.

Gençlere sevindirici haber Cumhurbaşkanı'ndan geldi! Bu yaş aralığında olanlara faizsiz kredi verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gençler için yeni bir kredi duyurusu yaptı. Gençlere faizsiz şekilde kredi verilecek. Yeni kurulacak Aile ve Gençlik Bankası gençlere destek sunacak. İşte tüm detaylar…

Halk GYO Ankara Yenişehir binasının değeri ne kadar?

Halk GYO Ankara Yenişehir binasının değeri belli oldu. İşte Halk GYO Ankara Yenişehir binasının piyasa değeri...

Mimar Başak Cengiz Ankara'da defnedildi!

Mimar Başak Cengiz, İstanbul Ataşehir'de sokakta yürürken, 27 yaşındaki Can Göktuğ Boz tarafından uğradığı kılıçlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Başak Cengiz, Ankara Yeni Mahalle'de defnedildi.

Sitelerde Tesis Yönetim ve Tedarikçileri Federasyonu kuruluyor!

Sitelerdeki yönetimlerin fatura ve aidatlar ile haksız kazanç sağlayan şebekelere yönelik federasyonu kuruluyor. Yeni kurulacak federasyonun adı ise Tesis Yönetim ve Tedarikçileri Federasyonu' olacak.

OSB'lere yeşil bayrak hedefi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar bugünkü köşesinde, yeni kurulacak OSB'lerde yeşil bayrak hedefini kaleme aldı. 

Kızılbük GYO kuruluyor!

Sinpaş GYO tarafından yeni kurulacak Kızılbük GYO'ya 9 milyon 501 bin 830,68 TL tutarında da nakit sermaye konmasına ve Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. unvanlı bir gayrimenkul yatırım ortaklığı kurulmasına oybirliği ile karar verildi.

Sinpaş GYO'nun Marmaris'teki taşınmazları Kızılbük GYO'ya devrediliyor!

Sinpaş GYO'nun Muğla İli, Marmaris İlçesi'ndeki taşınmazlarının yeni kurulacak Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye devredilmesine karar verildi ve bu amaçla Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan başvurusu onaylandı.

Sinpaş GYO'nun Marmaris'teki taşınmazları Kızılbük GYO'ya devredilecek!

Sinpaş GYO'nun Marmaris ilçesindeki taşınmazları yeni kurulacak Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye devredilecek. 

Ankara yeni kurulacak osbler Haberi

Ankara yeni kurulacak osbler


Ankara ve yakın çevresi savunma sanayii alanında yoğun yatırımlara sahne oluyor. Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın ana girişimcisi olduğu Kazan’daki 860 hektarlık havacılık ve uzay sanayii ihtisas OSB’nin izin süreçleri devam ederken, Kırıkkale’de kurulan ilk silah ihtisas OSB altyapı yatırımları için temel atıldı. OSTİM bünyesindeki Savunma ve Havacılık Kümesi de girişimlerini yoğunlaştırdı. ASELSAN’ın, radar teknolojilerine bağlı ürünlerine yönelik Gölbaşı yatırımı son aşamaya gelirken şirket, Ankara yakınlarında bir başka OSB’de füze teknolojileri için büyük bir arsa daha satın aldığını duyurmuştu. 


Savunma sanayiinde üretim ve araştırma-geliştirme alanında büyük tesislerin yer aldığı Ankara ve çevresinde yatırımlar sürüyor. Son dönemde, iki büyük OSB yatırımının ardından bu alandaki doğal kümelenme hızlandı. Kırıkkale’de, arazisi Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından sağlanan ve valiliğin, MKEK, ticaret ve sanayi odası,...