06 / 07 / 2024

ankarada konut açığımı var

ankarada konut açığımı var

Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Yazıcı: "Önümüzdeki yıllarda Ankara'da, sabit ve alt gelir grubuna yönelik ciddi bir konut açığı olacağını öngörmekteyiz" dedi.

Konut açığı sorununa çözüm: İnşaat sektörünün öncüleri sosyal konut yapmalı!

Konut fiyatlarının artış hızının düşmemesi ve kirada yüzde 25 zam sınırının kalkması konut açığı sorununu yeniden gündeme getirdi. ATEM Başkanı Hakan Akçam konut açığının önüne geçebilmek için inşaat sektörünün öncülerinin sosyal konut yapması gerektiğini söyledi. 

Konut alımı karşılığı verilen vatandaşlık fahiş fiyatları tetikledi!

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, fahiş fiyatlara ve enflasyona değinerek, konut alımı karşılığı verilen vatandaşlığın fahiş fiyatlara neden olduğuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün!

Türk Yapısal Çelik Derneği’nin “24. Yapısal Çelik Günü”nde önemli açıklamalar yapan Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, "3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün" dedi. 

Afşin'de afetzedeler için yapılan 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde afetzedeler için inşa edilen 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek.

Konut almak mı? Kiracı almak mı? Hangisi daha avantajlı?

TÜİK'in açıkladığı verilere göre Türkiye'de konut sahibi olan hanehalkı oranı yüzde 60,5, kiracıların oranı ise 27,6. Aradaki fark ise bir yakınına ait evde oturanları gösteriyor. Peki finansal açıdan konut almak mı kiracı olmak mı daha avantajlı? İşte yanıtı...

Çimento ve Hazır Beton Fiyatlarının Konut Yapım Maliyetine Etkisi raporu 11 Mart'ta açıklanacak!

Ülke ve bölge olarak İçinde yer aldığımız ekonomik şartların, çimento ve inşaat sektörlerine etkisinin ele alındığı Çimento ve Hazır Beton Fiyatlarının Konut Yapım Maliyetine Etkisi raporu 11 Mart tarihinde açıklanacak.

Metal Yapı Konut A.Ş.'nin 170 mülkü icradan satılıyor!

İnşaat sektörünün önemli isimlerinden Metal Yapı Konut A.Ş.'nin bünyesinde yer alan gayrimenkuller için satış kararı çıktı. 

Memurlardan konut yardımı çağrısı!

Yapılan araştırmalara göre; Türkiye genelindeki işçilerin yarısından fazlası kiralık konutlarda oturuyor. Bu durumdan şikayetçi olan memurlar da konut yardımı için talepte bulunuyor. 

Konut alımında trendler değişti!

Artık konutların her bir köşesi için ‘nasıl daha işlevsel hale getirilebilir diye düşünüyoruz. Açıkçası estetik kaygılar ikinci planda kaldı. Konut alımında trendler değişti. Peki artık konut alınırken nelere dikkat ediliyor?

Erhan Coşan Kent Konut A.Ş Genel Müdürü oldu!

Erhan Coşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

Alt ve orta gelirli vatandaşa müjde: Yılda 150 bin konut!

Türkiye 2023 Zirvesi’nden vatandaşa müjde çıktı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte alt ve orta gelirliye özel proje hazırladıklarını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Yılda 150 bin konut yapacağız" diye konuştu...

Döviz getiren konut alımına yeni teşvik!

Yabancılar ve yurt dışında gurbetçiler Türkiye'den KDV ödemeden konut alma imkanı sağlandı. Tebliğ ile Türkiye’ye konut alımı için döviz girişinin yapılmasının önü açıldı.

ankarada konut açığımı var Haberi

ankarada konut açığımı var

Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANİMDER) Başkanı Ömer Baki Yazıcı, başkentte yeni yapılan konut projelerinin üst gelir grubuna hitap ettiğini belirterek, "Önümüzdeki yıllarda Ankara'da sabit ve alt gelir grubuna yönelik ciddi bir konut açığı olacağını öngörmekteyiz" ifadelerini kullandı. 


Yazıcı, yazılı açıklamasında, son yıllarda Ankara'da yeni yapılan konut projelerinin üst gelir grubuna yönelik olduğunu ve ilerleyen yıllarda kentte sabit ve alt gelir grubu açısından ciddi konut açığı olacağını öngördüklerini kaydetti.


Bunun nedenini, arsa maliyetlerinin yüksek olmasına bağlayan Yazıcı, "Bu yüzden yüklenici firmalar, maliyet esaslarını dikkate alarak, lüks konut üretmek zorunda kalmaktadır. Bunun, önümüzdeki yıllarda bir takım sosyo-ekonomik sorunlara yol açacağını tahmin ediyoruz. Bunlardan en önemlisi, eski konutların, yüksek kira bedelleri olacaktır. Sabit ve alt gelir gurubu olan vatandaşlarımız, uygun fiyatlı konut kiralamada zorlanacaktır"...