03 / 08 / 2024

ankaralı sanayiciler çin

ankaralı sanayiciler çin

Çin’e iş gezisi düzenleyen Başkentli sanayiciler, Çin’de yapılabilecek sanayi yatırımları ve ihraç edilecek ürünleri de araştırdı...

Soyak Holding, çimento şirketini Ankaralı Caba Grubu'na satıyor!

Türkiye’nin en önemli inşaat şirketleri arasında yer alan iki şirket, önemli bir satın almaya imza atıyor. Paylaşılan detaylara göre. Soyak Holding, çimento şirketini Ankaralı Caba’ya satıyor.

Sanayiciler teşhisi koydu: Gıdada talep değil maliyet enflasyonu yaşanıyor!

Gıda ve içecek sanayicileri gıda enflasyonunun düşürülmesi için bir araya gelerek önerilerde bulundu. Küresel piyasalardaki düşüşe rağmen fiyatların arttığına dikkat çeken sanayiciler, en önemli nedenin tarımsal girdi maliyetindeki yükseliş olduğunu belirtti.

Ankaralılar dikkat! Yüzde 25 zam geldi! 200 gram ekmeğin yeni fiyatı 5 TL oldu!

Ankara’da un, maya, doğalgaz, motorin, işçilik, su, elektrik, kira gibi tüm temel giderlerin fiyatlarının artmasından ötürü ekmek fiyatlarına zam yapılması kararı alındı. Alınan karar ile 4 lira olan 200 gramlık ekmeğin fiyatı yüzde 25 zamlanarak 5 TL oldu.

Fiyatı açıklanmadı ama 26 adet TOGG almak için sıraya girdi

Mart ayında yollara çıkacağı belirtilen TOGG için fiyat konusu hala gizemini korurken, iş dünyası yerli otomobil markasına destek vermek için sıraya girdi. Eskişehirli sanayiciler 26 adet TOGG alacaklarını açıkladı.

İnşaat sektörü 4 yılda yüzde 20 geriledi

İnşaat malzemesi sektörünün çatısı İnşaat Malzemesi Sanayiciler Derneği’nin eylül ayı verilerine göre, yılın ikinci çeyreğinde inşaat malzemeleri üretimi yüzde 2.1 oranında arttı ancak sektör 2018 yılından bu yana yüzde 20 geriledi. 

TOKİ Ankara projesi için beklenen tarih belli oldu! Ankaralılara 503 yeni ve ucuz konut müjdesi!

Dar ve orta gelirli aileleri düşük taksitler ve düşük peşinatlarla ev sahibi yapmayı sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projeler için start verdi. TOKİ yeni projeleri kapsamında başkent Ankara'da da yeni konutlar inşa edecek.

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi için son başvuru tarihi yarın! TOKİ'den konut almak isteyen Ankaralılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kuzey Ankara Kent Girişi Konutları için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi. İşte TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi detayları...

Ankara Bisiklet Yolu projesi için ilk adım atıldı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Ankaralılara  söz verdiği Bisiklet Yolu Projesi'nin inşaat çalışmaları başladı. 

Aygen Erkal: İnşaat sektörü en fazla ihracat gerçekleştiren 3'ncü sektör!

Uluslararası Standardizasyon Zirvesi'nde konuşan Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayiciler Derneği (İMSAD) Genel Sekreteri Aygen Erkal, TÜİK'in inşaat sektörüyle ilgili raporu için, "İnşaat malzemeleri sektörü, otomotiv ve hazır giyimden sonra en fazla ihracat gerçekleştiren 3. sektör." dedi..

Ankaralılar 4+1 daireleri tercih ediyor!

Son dönemde stüdyo tipi konut inşaatları artış gösterse de, Ankaralılar çok odalı, geniş ve rahat konuttan vazgeçmiyor. 

Faik Yılmaz: 2018 yılında inşaat sektörü desteklenmeli!

MiaVita Beytepe Yatırımcısı Faik Yılmaz,yeni nesil konut projelerine Ankaralılar'ın ilgili olduğundan bahsetti. Yılmaz, 2018 yılında inşaat sektörünün de teşvik beklediğini ileri sürdü...

Ankaralılar konut alırken konfora önem veriyor!

Ankaralıların konut alırken genellikle rahat nefes alabilecekleri yerleri tercih ettiğini söyleyen Wind Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Gelgeç, “Ev, Ankaralılar için sadece ihtiyaç değil onlar için bir yaşam alanıdır” dedi.

Akay İnşaat 'tan Mozambik'e 1 milyar dolarlık 5 bin konut!

Ankaralı Akay İnşaat Mozambik’in başkenti Maputo’da 1 milyar dolarlık yatırımla 5 bin konut yapmaya hazırlanıyor. Projed inşaat çalışmaları Eylül'de başlayacak.

ankaralı sanayiciler çin Haberi

ankaralı sanayiciler çin

OSTİM merkezli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği, düzenlediği iş gezisiyle Çin’e çıkarma yaptı. Aktif Başkanı Tolga Bülent Erdoğan ve beraberindeki heyet, Şangay’a yaptıkları gezi programı kapsamında, İnşaat Vasıtaları ve Yapı Aletleri sektörünün en büyük buluşma noktası olan Bauma fuarını da ziyaret etti. Heyet, Çin'e yapılabilecek sanayi yatırımları, ihraç edilebilecek nihai ürünler ve ithal edilebilecek ara ürünler hakkında araştırma yaptı.

Münih’te 30 yılı aşkın bir süredir düzenlenen ve inşaat sektörünün buluşma noktası olan Bauma fuarı ve Şangay gezisi hakkında bilgi veren Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:


“Bauma fuarı, bu yıl 7’ci kez Çin’de düzenlendi. Her yıl takip ettiğimiz fuarda, bu yıl sektörün önde gelen bir çok markasının katılım göstermediği dikkatimizi çekti. Ürün gamı itibariyle dünya klasmanında rekabet edecek düzeyde birçok Çin markasının fuarda...