02 / 08 / 2024

Ankaralı sanayiciler Çin'de yatırımları inceledi!

Ankaralı sanayiciler Çin'de yatırımları inceledi!

Çin’e iş gezisi düzenleyen Başkentli sanayiciler, Çin’de yapılabilecek sanayi yatırımları ve ihraç edilecek ürünleri de araştırdı...



OSTİM merkezli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği, düzenlediği iş gezisiyle Çin’e çıkarma yaptı. Aktif Başkanı Tolga Bülent Erdoğan ve beraberindeki heyet, Şangay’a yaptıkları gezi programı kapsamında, İnşaat Vasıtaları ve Yapı Aletleri sektörünün en büyük buluşma noktası olan Bauma fuarını da ziyaret etti. Heyet, Çin'e yapılabilecek sanayi yatırımları, ihraç edilebilecek nihai ürünler ve ithal edilebilecek ara ürünler hakkında araştırma yaptı.

Münih’te 30 yılı aşkın bir süredir düzenlenen ve inşaat sektörünün buluşma noktası olan Bauma fuarı ve Şangay gezisi hakkında bilgi veren Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:


“Bauma fuarı, bu yıl 7’ci kez Çin’de düzenlendi. Her yıl takip ettiğimiz fuarda, bu yıl sektörün önde gelen bir çok markasının katılım göstermediği dikkatimizi çekti. Ürün gamı itibariyle dünya klasmanında rekabet edecek düzeyde birçok Çin markasının fuarda yer aldığını gördük. Çin pazarı kendi içinde de oldukça yoğun bir rekabet içerisinde. Durum böyle de olsa Çin pazarını önemli bir pazar olarak görmeli ve ihmal etmemeliyiz.”


Zor ama büyük bir pazar olan Çin'e ihracatlarını artırma yönünde üyelerini  teşvik ettiklerini belirten Erdoğan,  üye firmaları Pimmaksan’ın da Bauma fuarında stand açtığını belirtti.


Seda İnşaat, Aksan Kardan, Kozmaksan, Koyuncular Makine’nin de yer aldığı heyetin, Çin Türk İş Adamları Derneği ile akşam yemeğinde bir araya geldiğini ifade eden Erdoğan, programda Çin’de yatırım olanakları hakkında bilgi aldıklarını söyledi. 



Milliyet Ankara


Geri Dön