03 / 05 / 2024

ankaranın sembolü binalar

ankaranın sembolü binalar

Ankara’nın tarihi ve simgesel binalarının gece aydınlatmaları kapsamında geçtiğimiz yıl AŞTİ, Anayasa Mahkemesi, Dışişleri Bakanlığı Binası, Milli Kütüphane, Büyükşehir Belediye Binası, TOBB ve Ümitköy Köprüsü özel sistemlerle ışıklandırıldı...

Rize Hemşin TOKİ projesinde son dakika: Kentsel dönüşümde binalar çürük zemine yapıldı iddiası! 

Rize'nin Hemşin ilçesinde inşa edilen binaların çürük zemine yapıldığı, kentsel dönüşüm adı altında bölgenin doğal güzelliğine zarar verildiği ileri sürüldü. İşte ayrıntılar....

Londra'nın sembol yapılarından biriydi... 347 milyon dolara satıldı, otel olacak!

Londra'nın sembol yapılarından biri olan BT Tower'ın 347 milyon dolara satılarak otele dönüştürüleceği belirtildi.

Sismik izolatörler deprem enerjisini sönümleyerek binaların hasar görmesini engelliyor!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesi Yapı Bilgisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Şule Yılmaz Erten, deprem sonrası mevcut deprem bölgelerinde hastanelerin sismik izolasyon cihazları kullanılarak yapıldığını söyledi.  

Altında fırın olan binalar büyük risk altında! İstanbul'da tam 4 bin binayı fırınlar eritiyor!

Mega kent İstanbul’da altında fırın olan binalar büyük risk altında. Bilim insanları fırınların ısısıyla beton ve demirin yapısının bozulduğunu belirtirken, İstanbul’da binaların altındaki toplamda 4 bin fırının yönetmeliğe uygun yapılmadığı belirtildi.

Kentsel dönüşümde binalar nasıl yıkılmalı?

Kentsel dönüşüm kapsamında çürük binaların yıkımında yönetmeliklere uyulmaması birçok sorun yaratıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları kentsel dönüşüm kapsamında binaların nasıl yıkılması gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

KİPTAŞ İstanbul'da riskli binaları maliyetine yeniliyor!

İBB iştiraki KİPTAŞ İstanbul genelinde ömrünü tamamlamış binaları yenilemek için seferberlik başlattı. Kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklama yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, binaların maliyetine yenilendiğini dile getirdi. 

Londra’nın en ince evi 1.07 milyon dolara satılıyor!

Londra'nın sembolik binalarından biri olan ve şehrin en ince konutlarından biri olması sebebiyle The Thin House şeklinde isimlendirilen ev, 2016 yılındaki satışının ardından yeniden ilanlarda görüldü. The Thin House, 1.07 milyon dolara satışa çıkarıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın hizmet binaları TBMM'de!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının hizmet binaları ve personeline dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Oğuz Gündoğdu :Yıkımın sebebi eski binalar!

İzmir'de meydana gelen deprem  çok sayıda binanın yıkılmasına neden oldu. Jeofizik Uzmanı Oğuz Gündoğdu'na göre; bu binaların yıkılmasının nedeni, binaların yaşlı olması.

Fransa'nın sembolü 'Notre Dame'ın inşaatı yeniden başladı! 

Fransa'nın sembolü 'Notre Dame'da 15 Nisan 2019'da yangın çıkmıştı. Bir süre sonra katedralin eski haline getirilmesi için inşaat çalışmaları başlatıldı. Fakat koronavirüs sebebiyle inşaat çalışmalarına ara verilmek zorunda kalındı. Şimdi inşaat çalışmaları tekrar başladı...

Sancaktepe'deki salgın hastanesinin inşaatı havadan görüntülendi!

Sancaktepe'de yapılan salgın hastanesinde, binaların bir kısmının duvar ve çatıları yerleştirildi. Hastanede süren inşaat çalışmaları havadan görüntülendi...

Fransa'nın sembolü 'Notre Dame' onarılmayı bekliyor!

Fransa'nın başkenti Paris'te bir yıl önce çıkan yangında ciddi zarar gören Notre Dame Katedrali onarılmayı bekliyor.

Çevreci kentsel dönüşümle binalar reenkarne olacak!

Çevreci kentsel dönüşümle şehirde  AVM, tütün deposu, fabrika, hangar ve binalar Heavenly dDF ile hayat bulacağını belirten Heavenly dDF girişiminin kurucularından mimar Arhan Kayar, "Bir binanın temeli 10 milyon canlının hayatına mal oluyor. Bu çabamızla binalar reenkarne olacak" dedi...

ankaranın sembolü binalar Haberi

ankaranın sembolü binalar


Ankara’nın tarihi ve simgesel özelliği bulunan binalarının cepheleri özel sistemlerle aydınlatılarak, Başkentin gece manzarası estetik hale getiriliyor.


Ankara’nın tarihi ve simgesel binalarının gece aydınlatmaları kapsamında geçtiğimiz yıl AŞTİ, Anayasa Mahkemesi, Dışişleri Bakanlığı Binası, Milli Kütüphane, Büyükşehir Belediye Binası, TOBB ve Ümitköy Köprüsü özel sistemlerle ışıklandırıldı.


Çalışmalar Adalet Sarayı, Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kocatepe Camii, Kuzey Ankara Anfi Tiyatro, Kuzey Ankara Tip-5 Camii, Milli Piyango Binası, Pursaklar Merkez Camii, Saray Süleymaniye Camii ve SGK İl Müdürlüğü’yle devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, özel sistemlerle yaptığı aydınlatma çalışmalarını Başkent’teki 34 ayrı tarihi ve simgesel özelliği bulunan binalarda sürdürecek.


Toki...