01 / 07 / 2024

ankaranın simge kulesi nedir

ankaranın simge kulesi nedir

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Avrupa' nın en büyük tema parkının "Ankapark" olacağını anlatarak, bu projenin Ankara turizmi için en büyük yatırım olacağını aktardı...

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Simge Sağın 7.5 milyon TL'lik evinin manzarasıyla büyüledi!

Şarkıcı Simge Sağın, Göksu Evleri’nde orman manzaralı çatı dubleksi evinden ayrılarak, Galata'da ilk görüşte aşık olduğu deniz manzaralı, dubleks daireye taşındı. 20 bin kira ödeyen Sağın'ın oturduğu evin fiyatı 7.5 milyon TL. 

Özbekistan’ın simge projesini Türk şirket inşa edecek!

Özbekistan'ın simge projeleri arasında yer alan tema park projesi Outdoor Factory tarafından inşa edilecek.

Çamlıca Kulesi bugün açılıyor!

İstanbul'un en yüksek yapısı Çamlıca Kulesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenler hizmete açılacak.

Çamlıca Kulesi yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada merakla beklenen Çamlıca Kulesi'nin yarın resmen açılacağını söyledi.

Mimarlar Odası'ndan Ankara Yahudi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara’nın simge mekanlarının bulunduğu Yahudi Mahellesi’nde kentsel dönüşümün başladığını açıkladı. Mahallenin tehdit altında olduğunu aktaran mimarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti. İnşası sona eren kayaklarının yüksekliği 318'er metreye ulaştı.

Hasan Akgün'den Büyükçekmece TV Kulesi açıklaması!

Büyükçekmece TV Kulesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan destek beklediklerini dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bu kuleyi hem Türk turizmine hem de Türk haberleşme ve yayın sistemine sokmak milli görevimizdir” dedi.

Çamlıca Kulesi açılış için gün sayıyor!

Anten kulelerini temizlemek için inşa edilen Çamlıca Kulesi’nde çalışmalar tamamlanıyor. 369 metre yüksekliğindeki yapının bu yıl içinde açılması planlanıyor.

Galata Kulesi'nde pazar günü ortak açıklama yapılacak!

Galata Kulesi restorasyonu ile ilgili kamuoyuna yansıyan görüntülerden sonra, kulenin pazar günü İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından birlikte gezilmesine ve sonrasında kamuoyunun bilgilendirilmesine karar verildi.

Ekrem İmamoğlu: 160 yıldır İBB'ye ait Galata Kulesi'nin alınma çabasına kızgınım!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haydarpaşa ve Sirkeci Garları ve Galata Kulesi tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "160 yıldır İBB'ye ait Galata Kulesi'nin ısrarla devletin başka bir kurumu tarafından alınma çabasına kızgınım" dedi...

BELTUR, Galata Kulesi'nin kirasını ödemedi mi?

Mehmet Ersoy, Galata Kulesi’nin 10 Eylül 2019 itibarıyla Kule-i Zemin Vakfı adına tescil edilmesi ve mülkiyetinin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne geçmesine ilişkin, BELTUR, Galata Kulesi'nin kirasını ödememesini sebep gösterdi...

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

ankaranın simge kulesi nedir Haberi

ankaranın simge kulesi nedir


Ankara'ya aşık olduğunu anlatan Gökçek, "Ankara benim hayatım, benim sevdam, benim toprağım, ben Ankara ile Ankaralı kardeşlerimle kader birliği yaptım. Ben bu şehri evim, ocağım, yuvam olarak gördüm. Sizleri de aynı çatı altında bir arada yaşadığımız kardeşlerim  olarak görüyor, öyle benimsiyor, öyle kabul ediyorum" ifadesini kullandı.


Gökçek, kendilerinden önce Ankara'ya birçok yönetimin geldiğini ancak hiçbirinin kendi dönemlerindeki kadar üretmediğini, eser meydana getirmediğini belirtti.


"Seçim sürecinde bol keseden atanlar var. Eser üretmekten, hizmet üretmekten, proje üretmekten bahseden yok. Seçim kampanyalarını proje anlatmak üzere değil karalama yapmak, çamur atmak, iftira atmak üzerine kurmuşlar" diyen Gökçek, en iyi bilinen işin bu olduğunu savundu.


Gökçek, "Onların ellerinde yıllardır tek bir proje var, yalan atmak, iftira atmak, milli birliğimizi, kardeşliğimizi, toplumsal barışımızı hedef almak" diye konuştu.


Ankara'yı 2023...