30 / 04 / 2024

Anlaşmalı boşanmada mal rejimi dava örneği

Anlaşmalı boşanmada mal rejimi dava örneği

Evlilik sırasında ve evlilik öncesinde edinilen mallar üzerinde eşler, birtakım rejimler kurabiliyor. Peki, anlaşmalı boşanmada mal paylaşımı nasıl olur? İşte Anlaşmalı boşanmada mal rejimi dava örneği...

Cem Hakko’dan boşanan Ronit Gülcan Etiler'de 200 bin TL'ye daire kiraladı!

İş insanı Cem Hakko’dan anlaşmalı bir şekilde olarak boşanan sosyetik Ronit Gülcan, Etiler'de 200 bin TL'ye boğaz manzaralı bir daire kiraladı.

Boşanmada mal paylaşımı 2021!

Eşler arasındaki mal paylaşımı rejim esasları, Medeni Kanun kapsamında belirtiliyor. Peki Eşlerin boşanmada mallar üzerindeki hak ve sorumlulukları nelerdir? Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur? İşte boşanmada mal paylaşımı 2021...

Rusya'da ipotekli konut almak için yapılan anlaşmalı evlilikler rekor kırdı!

Rusya Noterler Odası, pandeminin gölgesinde geçen 2020'de anlaşmalı evlilik yapanların sayısının bir önceki yıla kıyasla yüzde 26 arttığını belirtti. Ülkede en çok ipotekle konut almayı planlayan çiftler anlaşmalı evlilik yapıyor.

Boşanmada mal paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Eşimle boşanıp altı yaşındaki çocuğumuzu kendisine bırakmaya dahi razı oldum. Ancak kendisi boşanmaya yanaşmıyor, nedeni tahminim evlilik birliği içinde satın aldığımız daire. Eşimin bu koşullarda boşanma halinde mal paylaşımında hakkı var mı?' sorusunu cevapladı.

Boşanmada gayrimenkul paylaşımı nasıl yapılır?

Boşanan çiftler arasında mal paylaşımı kimi zaman önemli sorun haline geliyor. Peki, boşanma davasında mal ve gayrimenkul paylaşımı nasıl yapılmalı? İşte detaylar…

Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Geçen yıl Türkiye’de 541 bin 424 çift evlendi, buna karşılık boşanmaların oranı yüzde 8 arttı ve 155 bini geçti. Peki boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Etel-Robert Baler çiftinin mal paylaşımı davasında son durum!

Etel-Rober Baler çifti anlaşmayla boşandı. İsviçre Cenevre'deki evi ve İsviçre Locarno'daki yazlığı bile isteyen Etel Hanım'ın evleri aldığı ileri sürüldü...

Mal paylaşım davası ne zaman açılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun '3 yıl önce anlaşmalı boşandım. Eski eşim daha sonra bir gerekçe göstererek veya göstermeyerek yeniden mal paylaşım davası açabilir mi? Boşandıktan sonra bu davayı hak edemeyeceği bir süre var mı?' sorusunu yanıtladı.

Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

2018'de bir önceki yıla göre boşanmaların oranı yüzde 10.9 arttı. Senede 130-150 bin civarında çift boşanıyor. Arzu edilmeyen bu durumun sonucunda en çok mal paylaşımıyla ilgili sorun yaşanıyor. Peki boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Hittown'da 0,98 vade farkıyla son daireler!

Vatandaşın ev sahibi olması adına Ziraat Bankası’nın konut kredisi faizlerinde yaptığı indirim açıklamasının ardından; Hityapı’nın Hittown Projesi de bankanın anlaşmalı konut projeleri arasında yerini aldı. 

Garanti Mortgage'dan Aliağa'da uygun faizli kredi imkanı!

Garanti Mortgage, İzmir'in Aliağa ilçesinde anlaşmalı firmalardan konut alacak müşterilere uygun faiz oranlarıyla kredi sağlayacak..

VakıfBank konut kredisi kampanyaları 2019!

VakıfBank konut kredisi ürünleri kapsamında anlaşmalı konut projelerinde yüzde 0.98 faiz oranlarıyla konut kredisi kullandırdığı gibi anlaşma olmayan konutlar için de kampanyalı konut kredisi dahilinde yüzde 1.79 faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor...

Kuveyt Türk konut kredi faiz oranı 2019!

Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı seçenekleri ile anlaşmalı konutlarda yüzde 0.98 faiz oranı kullandırırken anlaşma olmayan konut projeleri için ise yüzde 1.89’dan başlayan faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor...

Anlaşmalı boşanmada mal rejimi dava örneği Haberi

Anlaşmalı boşanmada mal rejimi dava örneği

Anlaşmalı boşanmada mal rejimi!

Evlilik sırasında ve evlilik öncesinde edinilen mallar üzerinde eşler, birtakım rejimler kurabiliyor. Örneğin, edinilmiş mallara katılma rejimi ve paylaşmalı mal ayrılığı rejimi gibi.


Edinilmiş mallara katılma rejimi, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsıyor. Paylaşmalı mal ayrılığı rejiminde ise eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını koruyor. Peki anlaşmalı boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?


Anlaşmalı boşanmada, eşlerin mal paylaşımının nasıl yapılacağı, aralarında yaptıkları rejime bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Anlaşmalı boşanmada mal rejimi dava örneği aşağıda yer alıyor:


T.C. YARGITAY

8.Hukuk Dairesi

Esas:  2011/3104

Karar: 2011/5254

Karar Tarihi: 20.10.2011


KATKI PAYI DAVASI – MAL AYRILIĞI REJİMİNİN GEÇERLİ OLDUĞU DÖNEMDE EDİNİLEN TAŞINMAZLAR BAKIMINDAN ON YILLIK ZAMANAŞIMI SÜRESİNİN UYGULANMASI GEREĞİ – KATKI MİKTARININ DAVACIYA SAĞLAYACAĞI ARTIŞ GÖZETİLEREK DAVACININ...