06 / 05 / 2024

annemin evini almak için kredi çekebilir miyim

annemin evini almak için kredi çekebilir miyim

Konut kredisi ile bankalar, mesken sahibi olmak isteyen kimselerin uzun vadede düşük faiz oranları ile nakit ihtiyacı karşılanıyor. Peki, kredi herkese verilir mi? Siz de "Annemin evini kredi ile alabilir miyim?" diyorsanız, işte yanıtı..

Konut kredisi faiz oranları zirveyi gördü! Yeni konut kampanyası ne zaman başlayacak?

İlk kez ev sahibi olacaklar için düşük faizli kredi başvurusu gündemde yerini aldı. Bu kapsamda ilk evini almak isteyenlere düşük faizli konut kredisi fırsatı sağlanacak.

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz müjdeyi verdi! İlk evini almak isteyenlere destek sağlanacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için ilk konut sahibi olma sürecini destekleyici çerçevede adımlar atacaklarını açıkladı.

Kendi evini almak isteyeneler! Vakıf Bank size imkan sunuyor! Bunu kimse yapmaz

Vakıf Bank'tan 'Sıfır Konutlara Özel Sarı Panjur Konut Kredisi' şartları ve detayları merak edilen kredinin detayları için İnsanlar araştırma yapıyor. Dilerseniz bu haberimizde Detaylara göz  atalım.

Evini yenilemek isteyenlere Bellona’dan büyük kampanya! 2023 tasarımlarını alın 2022’nin fiyatlarını ödeyin!

Evini yenilemek isteyenler, ihtiyaçlarını almak için uygun zamanı bekleyenler… Bu fırsat kaçmaz. Evinizi Bellona’nın 2023’ün tasarımlarıyla donatın, 2022’nin fiyatlarını ödeyin. Üstelik kampanya bununla da sınırlı değil. 24 parça porselen yemek takımı hediyenizi de istemeyi unutmayın. Kampanyada siz

TOKİ’den 36 taksitle satılık konut! 27 ilde başlıyor!

TOKİ’den hayallerinin evini almak veya yaptırmak isteyenlere müjde! 36 aya varan taksitlerle ev ya da arsa sahibi olabilirsiniz. İşte detaylar!

2. evini almak isteyenler dikkat!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen prefabrik ev satışları yüzde 300 artış gösterdi. İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar...

Gazeteci Boran, villasını satın almak isteyen 159 kişiye verdiği mücadeleyi kazandı!

Büyükçekmece'de  Alkent 2000 Mahallesi'nde yaşayan Dursun Boran, imza toplayarak evini satın almak isteyen 159 kişiye karşı verdiği hukuk mücadelesinde mutlu sona ulaştı. 

İlk kez ev alacaklara 15 bin TL hibe!

Devlet tarafından ilk evini almak isteyen vatandaşlara geri ödemesiz 15 bin TL'ye kadar hibe veriliyor. Peki, geri ödemesiz hibe desteğinden yararlanmanın şartları neler? Başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar…

Garanti BBVA'dan ilk evini alana 300 TL bonus!

Garanti BBVA ilk evini almak için konut kredisi kullanan müşterilerine ev hediyesi olarak 300 TL bonus veriyor. Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, vatandaşların ev ihtiyaçlarına katkıda bulunduklarını söyledi.

Krediyle ev almak yerine 350 TL'ye kendi evini inşa etti!

Krediyle ev almak yerine kendi evini inşa etti. Kira vermek istemeyen Michelle, hayatında radikal bir karar aldı. Sadece 350 TL'ye mal ettiği evini görenler hayretler içinde kaldı.

ICBC kampanyalı konut kredisi faiz oranları!

ICBC Bank ilk evini almak isteyen müşterilerine özel kampanyalı Yeni Evim Konut Kredisi ürünü kapsamında yüzde 1.92 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. 

İlk evini alana 20 bin lira katkı!

İlk evini almak için bankada hesap açarak birikim yapanlara yapılan devlet katkısı artıyor. Yapılan azami yardım 15 bin liradan 20 bin liraya çıkıyor..

annemin evini almak için kredi çekebilir miyim Haberi

annemin evini almak için kredi çekebilir miyim

Annemin evini kredi ile alabilir miyim?

Konut kredisi ile bankalar, mesken sahibi olmak isteyen kimselerin uzun vadede düşük faiz oranları ile nakit ihtiyacı karşılanıyor.Ancak, konut kredisi her başvuran kişiye kullanıdırılmıyor.


Konut kredisi verilecek kimselerde aranan özellikler bankadan bankaya değişmek ile birlikte genel olarak aradıkları bazı ortak koşullar bulunuyor.


Bu nedenle bir bankanın onay vermediği konut kredisi başvurusuna diğer bir banka onay verebiliyor. Kredi kullandırılacak kimselerde aranan ortak şart, kişinin kredi geçmişinin temiz olması. Ayrıca kredi kullanılacak meskenin de ekspertiz tarafından onaylanması.


Peki, konut kredisi akraba arasında yapılan satışlarda kullanılabiliyor mu? Siz de "Annemin evini kredi ile alabilir miyim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bankalar, aile içinde ve akrabalar arasında yapılan konut devirlerinde kredi kullandırmıyor. Bunun nedeni ise aslında nakit paraya ihtiyacı olan kimsenin ihtiyaç kredisini değil...