03 / 05 / 2024

Antalya Bababurnu Deniz Feneri son durum

Antalya Bababurnu Deniz Feneri son durum

Ulaştırma Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından 2009 yılında ihale ile kiralanan 1. Derecede Doğal SİT Alanı Falezlerde bulunan Bababurnu Deniz Feneri bir kez daha Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun gündeminde.

Antalya'da depremle ilgili hızlı çalışma yapılmalı: Deniz fayları ve binaların risk durumları bilinmiyor!

Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Antalya’nın ulaşım, göç, deprem ve kentsel dönüşüm gibi önemli konularına ilişkin konuştu ve deprem için hızlı bir çalışma yapılarak veri toplanması gerektiğini söyledi. 

Kandilli Rasathanesi Müdürü Özener, Antalya ve Alanya için tsunami uyarısı yaptı!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Antalya ve Alanya bölgesi için tsunami uyarısı yaptı. Prof. Dr. Özener, “Bir deprem olduğu zaman kesinlikle deniz kıyısından uzaklaşarak yüksek bölgelere çıkmakta fayda var” ifadelerini kullandı.

Rus ve Ukraynalılar akın etti! Antalya'da kiralar 130 bine çıktı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkenin vatandaşları yaşamak için Antalya'ya gelmeye başladı. Bu göçle birlikte Antalya'da, deniz kenarındaki lüks dairelerin aylık kirası, 100 bin liranın üzerine çıktı. 

Patara Deniz Feneri restore edilecek!

Antalya'da bulunan Patara Deniz Feneri restore edilecek. Projenin onaylanmasının ardından, valilik ihaleye çıkarılacak.

Antalya'nın 2040 yılına kadar 952 bin yeni konuta ihtiyacı var!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Antalya'nın 2040 yılına kadar 952 bin yeni konuta ihtiyacı olduğunu söyledi..

Antalya'da 8 milyon yapı kentsel dönüşüm bekliyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Antalya'daki kentsel dönüüm çalışmaları değerlendirdi. 

Antalya’da 80 bin konut yenilenmeli!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Antalya’da bulunan 130 bin binadan 80 bininin ya yenilenmesi ya da yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini açıkladı.

Deniz Karataş yeni imar yönetmeliğini değerlendirdi!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ni değerlendirdi.

Deniz Karataş'tan binalar için Enerji Kimlik Belgesi uyarısı!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Enerji Kimlik Belgesi süresinin uzatılması için yaptıkları çalışmanın sonuç vermesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

Antalya'da emlak piyasası canlandı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Antalya'da gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. Karataş, ''Geçtiğimiz yılda turizm ve tarım sektörlerinde yaşanan sıkıntılardan sonra elimizde kalan son kale inşaat sektörüdür'' diye konuştu.

Bababurnu Deniz Feneri'nin inşaat ruhsatı iptal edildi!

Antalya 3. İdare Mahkemesi, Bababurnu Deniz Feneri’nin bulunduğu alanın ticari işletmeye dönüştürülmesini içeren planları ve kafe-restoran yapımına olanak veren inşaat ruhsatını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Kentsel dönüşüm Antalya için fırsat!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin’e ziyarette bulundu. Temsilciler, inşaat sektrörü hakkında konuştu.

Deniz Karataş'tan site içi evler için uyarı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANTMUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, ‘site içi evler’ için uyarılarda bulundu. Karataş, sektöründe uzun süredir eğilimin, site içi evlerde olduğunu belirtti.

Antalya Bababurnu Deniz Feneri son durum Haberi

Antalya Bababurnu Deniz Feneri son durum


Resmi Kurum Alanı olarak ihale yapıldıktan sonra Ticari Alana dönüştürülmek istendiğinde Muratpaşa Belediyesi Meclisi tarafından reddedilen Bababurnu Deniz Feneri’nin cafe-restoran olması için 7 yıl sonra tekrar gündeme geldi.


RUHSAT İPTAL EDİLDİ

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından resmi kurum alanı olan fenerin bulunduğu 13145 ada 3 parselde mevcut halinin korunarak ticari faaliyetin yapılabileceğine yönelik hazırlanan projeyi onayladı ve imar planlarına plan notuna ekledi. Muratpaşa Belediyesi’nden inşaat ruhsatı alan yüklenici firma, mevcutta bulunan müştemilatı yıkarak yerine emsali yüksek bir yapı inşaatına başladı. Kamuoyunda tepkilerin oluşması üzerine belediye tarafından inşaatı ruhsatı iptal edildi.


KOMİSYON GÜNDEMİNDE

Kamuoyu etkisi ve belediyenin de imar plan notuna yaptığı itiraz üzerine Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu üyeleri Bababurnu Deniz Feneri’ne giderek yerinde inceleme yaptı. İnşaatın...