03 / 05 / 2024

antalya belören arkeolojik sit alanı

antalya belören arkeolojik sit alanı

Antalya Demre'ye bağlı Belören Mahallesi, Göynük mevkii sınırlarında yer alan sarnıç, kuyu, eski mezarlık alanı, zeytin işlikleri ve ahşap tahıl ambarları gibi taşınmaz kültür varlığı niteliğindeki yapıların içerisinde bulunduğu alan III. Derece Arkeoloji

Antalya kiralık ve satılık konut fiyat artışında dibi gördü! Ruslar ülkelerine döndü, konut piyasası altüst oldu!

2022 yılında savaştan kaçan Rusların gelişiyle kiralık ve satılık konut fiyat artışında Türkiye'nin zirvesini gören, Antalya, Rusların geri dönüşünün de etkisiyle bu Şubat ayında listenin dibine geriledi. İşte o rakamlar...

TOKİ Antalya projesi için son dakika müjdesi geldi! Hemen bu tarihe göz atın!

Dar gelirli aileleri konut sahibi yapmayı sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Antalya projesi için düğmeye bastı. İşte detaylar...

Milli Emlak'tan Antalya'da imarlı arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Arsa almak isteyenlerin yüzünü güldüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Antalya ili, Korkuteli ilçesi Yeşilyayla Mahallesi'nde yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı.

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören 1350 konut için inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

Antalya'nın 4 ilçesine 1.322 yeni konut müjdesi!

Antalya'nın Manavgat, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya ilçelerinde geçtiğimiz yaz meydana gelen yangında birçok yaşam alanı yanmış ve küle dönmüştü. Yangın sonrası hasar gören yapıların yerine yenileri inşa ediliyor.

Antalya'daki konutlar erken teslim edilecek!

Antalya'da meydana gelen yangınlar nedeniyle yıkılan ve hasar gören evler için yapılacak evler hakkında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, burada inşa edilecek evlerin bir yıl olmadan teslim edileceğini dile getirdi.

Sincan Belören Millet Bahçesi 2022'de hizmete açılacak!

Sincan Belören Millet Bahçesi'nde "Millet Bahçeleri İlk Fidanla Buluşuyor" etkinliğine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sincan Belören Millet Bahçesi'nin önümüzdeki yıl hizmete açılacağını söyledi. 

Kuzeybatı Ankara ve Belören imar planları iptal edildi!

ŞPO Ankara Şubesi’nin açtığı davayla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2018'de hazırladığı bir imar planı daha iptal edildi. 

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi 2 ayda tamamlanacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Meltem Bulvarı üzerinde süren alt yapı çalışmalarını inceledi. Devam eden çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Böcek, Meltem etabında hayata geçirilen çalışmaların 2 ay içinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Isparta, Antalya ve Burdur'da bazı yerler sit alanı ilan edildi!

 Isparta, Antalya ve Burdur illerinde yer alan bazı bölgeler, 1 ile 3. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi.

Antalya Serik Kültür Merkezi inşaatı yükseliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı süren Serik Kongre ve Kültür Merkezi Projesi yükseliyor.

Antalya Serik Kültür Merkezi inşaatı yükseliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren Serik Kongre ve Kültür Merkezi Projesi'nin inşaatı devam ediyor.

Antalya'da müteahhidin öldürülmesi davası!

Antalya'da Fatih Mehmet Şirazi'yi evinin otoparkında silahla öldüren sanık Talat Örgü, "tasarlayarak öldürme" suçundan hakim karşısına çıkarıldı. Dava, sanığın tutukluluğunun devamına karar verilerek başka bir tarih ertelendi...

antalya belören arkeolojik sit alanı Haberi

antalya belören arkeolojik sit alanı

ANTALYA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU

KARAR

Toplantı Tarihi ve No    : 17.07.2014/87                                                 Toplantı Yeri

Karar Tarihi ve No        : 17.07.2014/2862                                              ANTALYA

Antalya İli, Demre İlçesi, Belören Mahallesi, Göynük mevkii sınırlarında yer alan sarnıç, kuyu, eski mezarlık alanı, zeytin işlikleri ve ahşap tahıl ambarları gibi taşınmaz kültür varlığı niteliğindeki yapıların içerisinde bulunduğu alanın kararımız eki 1/25.000 ölçekli haritada sınırlarının belirlendiği şekilde III. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi.