04 / 05 / 2024

Antalya Beydağları Sahil Milli Parkı iletişim

Antalya Beydağları Sahil Milli Parkı iletişim

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre bugün bazı basın yayın kuruluşlarında ve internet medyasında yayınlamış olan Antalya Beydağları Sahil Milli Parkı’na HES için verilen ÇED onayı gerçeği yansıtmamaktadır...

Yazlıklarda haftalık kira bedelleri 15 bin TL'den başlıyor! İşte en gözde tatil yerlerindeki rakamlar! 

Yaza sayılı günler kala yazlık kiralamaları da başladı. Balıkesir’den Antalya’ya uzanan sahil kısmında yazlıkların haftalık kira bedelleri 15 bin TL'den başlıyor. İşte o rakamlar...

Emlakçılar Odası uyarıda bulundu! Arsa payı konut alırken dikkatli olun!

Antalya Emlakçılar Odası, müteahhitlerden arsa payı karşılığı konut almak isteyenleri risklere karşı uyardı. 

Kiracılar isyan bayrağını çekti: Kara kara düşünüyoruz!

Antalya Kiracılar Dayanışması Platformu Kurucusu Cengiz Kul yaptığı açıklamada kiracıların giderek artan kira bedelleri için isyan bayrağını çektiğini belirterek, halkın seçimde tepkisini göstereceğini dile getirdi.

Mağdur kiracılar bir araya geldi: Kira krizi çözülmeli, ev sahipleriyle kiracılar karşı karşıya gelmemeli!

Antalya Kiracılar Dayanışması Platformu kurucuları ve üyeleri Attalos Meydanı’nda kira krizine tepklerini dile getirdi. Mağdur kiracılar, kira sorununun çözülmesi gerektiğine, ev sahipleriyle kiracıların karşı karşıya kalmaması gerektiğine dikkat çekti. İşte mağdur kiracıların yaptığı o açıklama...

Emlak sektöründeki dolandırıcılara dikkat! Başınız ağrıyabilir!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen emlak sektöründe sık sık dolandırıcılık vakalarının yaşandığını dile getiren Antalya Emlakçılar ve İş Takipçiler Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, emlakçıları uyardı.

Yabancı yatırımcılar en çok Antalya'dan konut alıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışları, ocak-ekim döneminde 30 bin 599 olurken, Antalya, 11 bin 303 konut ile en çok satış yapılan şehir oldu.

Kiracılar fahiş zamlara karşı çözüm için Ankara’ya yürüyüş başlattı! 

Antalya Kiracılar Platformu’nun toplam 14 üyesinin, Antalya başta olacak şekilde birçok kentte gerçekleşen fahiş kira artışları, tahliye taahhütnameleri ile asgari ücret seviyesindeki kira fiyatlarına çözüm bulunması için Ankara’ya yürüyüş başlattığı bildirildi.

Konut kira fiyatlarındaki artıştan mağdur olan kiracılar rotayı Ankara'ya çevirdi! Antalya'dan Meclis'e yürüyorlar...

Antalya'da artan konut kira fiyatları nedeniyle mağdur olan yüzlerce kişi tarafından kurulan 'Kiracılar Dayanışması Platformu'nun 16 üyesi, hazırladıkları 36 maddelik dosyayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) siyasi partilere sunmak için yola çıktı.

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Plajlarda yeni vurgun! Paranızı geri almak mümkün ama....

Denize girmek isteyen vatandaşlar sahil boyunca açılan özel plajlarla karşı karşıya geliyor. Bu plajlarda denize girmek isteyen vatandaşlardan “harcama limiti” adı altında bir ücret talep ediliyor. Uzmanlar ise ödenen paranın geri alınabileceğini belirtiyor. 

Antalya'da konut yüzde 551 arttı! Ruslar ve Ukraynalılar'ın yeni durağı Mersin oldu!

Yabancıların ülkemizde en çok konut satın aldıkları bölgelerin başında gelen Antalya'da konut fiyatları uçtu. Yüzde 551 artan fiyatlar karşısında Ruslar ve Ukraynalılar, Mersin'e yönelmeye başladı. İşte detaylar...

Ev fiyatları artık yabancılar için bile pahalı! Konut fiyatları düşecek mi? 

İki senede ev fiyatlarının yüzde 500’ün üzerinde yükseldiği Antalya, yabancılar için de cazibesini kaybediyor. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Antalya Beydağları Sahil Milli Parkı iletişim Haberi

Antalya Beydağları Sahil Milli Parkı iletişim

Bugün bazı basın yayın kuruluşlarında ve internet medyasında yayınlamış olan “Antalya'nın Kemer İlçesi'nde, Beydağları Sahil Milli Parkı'nda yer alan Kesme Boğazı'nda yapımı planlanan HES projesine bakanlıktan onay çıktı” haberleri gerçekleri yansıtmamaktadır. Söz konusu haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur:


1-Antalya İli Kemer İlçesi Ağva Çayı üzerinde Ege Yenilenebilir Enerji Üretim Sanayi tarafından yapılması planlanan “ Kesme Regülatörü ve HES projesi ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Başvuru Dosyası Bakanlığımıza 30.05.2013 tarihinde sunulmuştur.


2- Sunulan dosyada Orman Genel Müdürlüğü Antalya Bölge Müdürlüğü “Projenin yapılmasında Teknik Ormancılık çalışmaları açısından sakıncalı olmadığı, endemik türlerin sular altında kalmayacağı” ifadeleri yer almıştır.


3- ÇED kapsamında bakanlığımıza her türlü dosya başvuru yapabilir ve bu dosyalar bakanlık tarafından incelemeye alınabilir. Bakanlığımızın bu dosyaları incelemek üzerine kabul etmesi...