16 / 05 / 2024

Antalya Boğaçayı değişiklik

Antalya Boğaçayı değişiklik

Antalya’nın çılgın projesi olarak adlandırılan Boğaçayı Projesi’nde küçük değişiklikler yapıldı. Değişiklik ile birlikte marinadan vazgeçildi.

BOTAŞ açıkladı! Doğalgazda mart tarifesinde değişiklik yapılmadı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğalgazın ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgazın satış tarifesinde bir değişiklik yapılmadığını duyurdu. 

Ücretsiz ve indirimli toplu taşıma kartları için yeni değişiklik...

Ücretsiz ve indirimli seyahat kartları için Resmi Gazete’de 2 yeni değişiklik yürürlüğe girdiği açıklandı. Buna göre yönetmelikte yer alan yürütme yetkisi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na verildi. İşte haberin ayrıntıları...

Merkez Bankası açıkladı: Kredi kartı azami faizinde değişiklik yok!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) internet sitesinde kredi kartı azami faiz oranlarına ilişkin basın duyurusu yayınlandı. Bu kapsamda TCMB değişiklik olmayacağını duyurdu.

Botaş'tan doğal gaz açıklaması! 1 Aralıktan itibaren fiyatlarda değişiklik yapılmayacak!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada, 1 Aralık'tan itibaren geçerli olan doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını belirtti.

Mirasçılar dikkat! Miras konusunda çığır açacak değişiklik yapıldı!

Çiftçi Kayıt Sisteminde “intikali gerçekleşmemiz yani henüz mirasçılara paylaşılmamış tarım arazileri” ile ilgili çığır açacak bir değişiklik yapıldı. Dünya gazetesi Köşe Yazarı Mine Ataman ise bugünkü köşesinde bu değişikliği ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte detaylar...

TCDD iade işlemi ve bilet değişiklik sürelerini değiştirdi: İade işleminde kesinti yüzde 35'e kadar yükseldi!

Demir yolu yolcu taşımacılığı çerçevesindeki gişe ve diğer satış kanalı işlemlerinde iade, bilet değişiklik ve açığa alma sürelerinde düzenleme yapıldı. İşte detaylar...

Hyundai Bayon’un mayıs ayı fiyatlarında büyük değişiklik! Hyundai Bayon’a hatırı sayılır bir zam yapıldı!

Hyundai Bayon'un 2023 yılı mayıs ayı fiyatlarında büyük bir değişiklik yaşandı. Hyundai Bayon'un yeni fiyatına hatırı sayılır bir zam yapılırken, yeni fiyatları görenler gözlerine inanamadı. İşte 10 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Bayram öncesi ikinci el araba fiyatlarında değişiklik! İşte yeni tarih için detaylar!

Bayram öncesi ikinci el araba fiyatları da değişiklik göstermeye başladı. Araba alacakların dikkatine, sizler için yeni bir tarih açıklandı. Peki bu açıklanan tarihte son durum belli olacak mı?

EYT’de prime takılanlar için iki önemli değişiklik! TBMM gündeminde!

Yaşanan deprem sebebiyle şu anlık gündemde yer almayan EYT kanun düzenlemesi, şubat ayı sona ermeden TBMM'de görüşülmesi için hazırlık yapılıyor. Vatandaşlar kademeli prim şartına yönelik değişiklik yapılıp yapılmayacağını sorguluyor. İşte detaylar!

TESK, Perakende Yasası'nda değişiklik istedi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, piyasada fiyat istikrarının sağlanabilmesi ve esnafın korunması için çağrıda bulundu ve Perakende Yasası'nda değişiklik yapılmasını istedi.

Bedelli askerlikte şaşırtan değişiklik! Herkes bunu bekliyordu!

Bedelli askerlik hakkında yeni bir değişiklik meydana geldi. İşte bedelli askerlik hakkındaki detaylar!

Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik için teklif verildi!

İyi Parti Antalya Millet Vekili Hasan Subaşı Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Kanun Teklifi verdi.

Merkez Bankası'nda şok eden değişiklik! 1 dolara bile dokunamayacaklar

Merkez Bankası'yla Ocak ayında gidilen flaş değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Merkez Bankası, bünyesinde bulundurduğu yabancı merkez bankalarının dövizlerine dokunamayacak.

Antalya Boğaçayı değişiklik Haberi

Antalya Boğaçayı değişiklik

Antalya’nın çılgın projesi olarak adlandırılan Boğaçayı Projesi’nde küçük değişiklikler yapıldı. Değişiklik ile birlikte marinadan vazgeçildi.


Amerika merkezli uluslararası mimarlık ve tasarım ofisi Perkins Will tarafından hazırlanan projenin temel kavramları sürdürülebilirlik, esneklik, ekonomik canlılık ve çevreye duyarlı kalkınma olarak belirlenmişti.Menderes Türel’in “Bir dünya projesine imza atmak için çalışıyoruz” dediği projeye STK’lardan bazı itirazlar gelmişti. Bu itirazları da değerlendiren Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Boğaçayı’na yapılacak olan marinadan vazgeçtiği ifade edildi.Buna göre Konyaaltı sahili yeniden halkın kullanımına açık kalacak.


927 kilometrekarelik bir alanda planlanan ve 6 etapta gerçekleştirilmesi hedeflenen Antalya’nın çılgın projesi Boğaçayı Projesi’nde değişikliğe gidildiği ifade edildi.


Türkiye’nin en büyük projelerinden bir tanesi olan Boğaçayı Projesi’nde STK’lar ile gerçekleştirdikleri görüşmeler sonucunda bazı değişiklikler yapıldı. Başta İnşaat Mühendileri Odası olmak üzere, akademisyenler ve uzmanlar ile yapılan...