25 / 07 / 2024

antalya çevre yatırımları

antalya çevre yatırımları

Kemer’de çöp toplama işi Kemer Belediyesi’ne, depolama ve imha işlemi ise Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Kemer Belediye Başkanı Gül, Büyükşehir Belediyesi’nin görevini yapmadığını, bu nedenle çevre kirliliği yaşandığını söyledi.

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı! İstanbul, Antalya ve Ankara gözde oldu!

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2022 yılı ilk üç aylık dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de  gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. İşte o veriler...

Yabancıların gayrimenkul yatırımlarının yüzde 22,1'i vatandaşlık için!

Ülke genelindeki vatandaşlık edinimi için yabancı yatırımında İstanbul, Antalya ve Ankara ilk üçe yerleşirken, Megakent İstanbul’daki yabancı yatırımlarında da Esenyurt, Beylikdüzü ve Başakşehir ilk üçte bulunuyor.

Murat Kurum'dan Konya yatırımları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'nın geleceğini inşa ettiklerini belirtti. Kurum, "Kentsel dönüşümden sosyal konutlara, millet bahçelerinden çevre yatırımlarımıza, sokak sağlıklaştırma projelerinden tarihi meydanlarımızı yenilemeye, yeni projeler üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Tapu ve kadastro yatırımları için 136 milyon TL kaynak ayrıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2021 yılındaki yatırımları için toplamda 135 milyon 965 bin lira ayrıldı.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar'da değişiklik!

Türkiye'nin rekabetçi konumunu güçlendirmek ve çevreye saygılı üretimleri desteklemek için Ar-Ge ve çevre yatırımlarına sağlanan faiz desteğinin üst limiti 1 milyon liradan 1,8 milyon TL'ye çıkarıldı.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar'da değişiklik!

Türkiye'nin rekabetçi konumunu güçlendirmek ve çevreye saygılı üretimleri desteklemek amacıyla Ar-Ge ve çevre yatırımlarına sağlanan faiz desteğinin üst limiti 1 milyon liradan 1,8 milyon liraya çıkarıldı.

Konaklama yatırımlarında İstanbul ve Antalya'nın ağırlığı sürüyor!

Türkiye Otelciler Birliği'nin (TÜROB) tarafından yapılan araştırmaya göre, konaklama sektörü yatırımlarında 9 ayda proje sayısında düşüş olurken, yatırım tutarı yüzde 7,5 oranında arttı

Yeni otel yatırımları ile 2 bin 397 ek istihdam sağlanacak!

Konaklama yatırımlarında yılın ilk 4 ayında proje sayısında düşüş yaşanırken, toplam yatırım tutarı TL bazında artış gösterdi. Antalya, İstanbul ve Muğla, en fazla yatırım talebi gören ilk üç il oldu.

Turizm yatırımlarının satışı ve kiralanması için başvurular 5 Aralık'ta bitiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkı süreleri ile kira sözleşmelerinin uzatılması ve bu taşınmazların satışına ilişkin başvuruların 5 Aralık'ta sona erdiğini açıkladı.

Antalya otel yatırımlarına doydu!

Cornelia Diamod Genel Müdürü Zafer Alkaya, turizm sektöründen ve Antalya bölgesindeki yatırımlardan bahsetti.  Alkaya, ''Antalya’nın yeni yatırıma ihtiyacı yok. Sadece Antalya’da 600 kadar 5 yıldızlı otel var'' diye konuştu.

Kayseri yatırımları hız kesmeyecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı Yahyalı Mitingi’nde Kayseri ve Yahyalı’ya yapılan yatırımları masaya yatırıldı

Mehmet Özhaseki Beyoğlu'ndaki gayrimenkul yatırımlarını yerinde inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan birlikte gayrimenkul yatırımlarını yerinde inceledi.

Antalya Kepez'e yeni yatırımlar geliyor!

Kepez Belediyesi, Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsü kazanan köylere semt spor sahası, muhtar evi, alt ve üst yapı yatırımları yapmak için gerekli çalışmalara başladı.

antalya çevre yatırımları Haberi

antalya çevre yatırımları


Kemer’de, Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği’nin (GATAB) kapatılmasının ardından, çöp toplama işi Kemer Belediyesi’ne, depolama ve imha işlemi ise Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Büyükşehir Belediyesi’nin görevini yapmadığını, bu nedenle çevre kirliliği yaşandığını söyledi.


Büyükşehir Yasası kapsamında GATAB’ın kapanmasıyla Kemer’de altyapı hizmetleri, Antalya Su ve Atık İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (ASAT) devredildi. Çöp toplama işi Kemer Belediyesi’ne, imha ve depolama işi ise Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. İlçedeki çöpleri toplayarak depolama ve ayrıştırma fabrikasına boşaltan Kemer Belediyesi, çöplerin imha edilmemesi nedeniyle yer sorunu yaşıyor. Ormanlık alan içindeki depolama alanından çevreye yayılan kötü koku, tepkilere neden oldu.


’BİR AN ÖNCE ADIM ATILMALI’

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, çöp toplama işini en iyi şekilde yerine getirdiklerini söyledi. Çöp imha görevinin...