16 / 05 / 2024

antalya imar komisyonu

antalya imar komisyonu

Antalya Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın, “5 yıl içinde yeni bir imar planı yapılmazsa, Antalya’nın sorunlarını çözemeyiz. Antalya son şansını kullanıyor” dedi.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

Antalya Muratpaşa'daki imar meselesi çözümüne ulaştı! Muhittin Böcek teşekkür etti!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa ilçesindeki Kırcami bölgesinde uzun zamandır devam eden imar meselesinin çözülmesine yönelik teşekkür etti.

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami'nin imar planı için oylama yapıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin imar plan çalışmaları için yaptığı referandumda 4 bin 527 ‘Evet’, 692 ‘Hayır’ oyu çıktı. 

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına sunulacak!

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına göre belli olacak. Halk oylamasının 2 Ocak'ta yapılacağı belirtildi.

Antalya Kemer'e imar müjdesi!

Antalya'nın Kemer Beldibi ilçesinde, imar planı projesinde son noktaya gelindi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu imar planlarında yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankara Beytepe'de inşaat alan artırımı İmar Komisyonu'nda onaylandı!

Başkent Ankara'da bulunan Beytepe Lodumlu’daki arsanın inşaat hakkının yükseltilmesine yönelik teklif Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Antalya'da imar planları iptal edilen mahalle sakinleri eylem yaptı!

Antalya'da Kırcami Mahallesi sakinleri imar planlarının iptal edildiği gerekçesiyle protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

Antalya'da İmar Yönetmeliği Taslağı için çalışma yapılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçe genelindeki imar sorunlarını çözmek için İmar Yönetmeliği Taslağı çalışması gerçekleştiriyor. 

Denizli'de İmar Komisyonu Başkanı, Belediye'nin projesini kendi şirketine aktardı iddiası!

Denizli’de CHP’li imar komisyonu başkanı, iddiaya göre 4 arkadaşıyla birlikte mimarlık ofisi kurup yasaya aykırı olmasına rağmen belediye projesini kendi grubuna aldı. 3 CHP’li Belediye Meclis üyesi “kamu yararı gözetilmiyor” diye partisinden istifa etti.

Türker Proje'nin imar komisyonu raporları onaylandı!

Türker Proje'nin Kartal arazisinin de yer aldığı alt bölgelere ilişkin söz konusu imar komisyonu raporları Meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündeminde!

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

antalya imar komisyonu Haberi

antalya imar komisyonu

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği(KONYSİAD) tarafından düzenlenen geleneksel kahvaltı toplantısının bu haftaki konuğu Antalya Mimarlar Odası Şube Başkanı Osman Aydın oldu. Konyaaltı sahilinden, Boğaçayı’na, Doğugarajı’ndan, Dokuma’ya kadar bir çok proje masaya yatırıldı. 

Antalya Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın, “5 yıl içinde yeni bir imar planı yapılmazsa, Antalya’nın sorunlarını çözemeyiz. Antalya son şansını kullanıyor. Planlama konyaaltı, yat limanı, şarampol, doğu garajı ve dokuma’dan çok daha önemlidir” dedi. 

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği(KONYSİAD) Başkanı Bora Terzioğlu’da KONYSİAD olarak Antalya’nın tarihe, topluma mal olmuş yerel ve evrensel değerlerinin korunup, tanıtılmasını ilke edindiklerini ve toplantıları belediye başkanlarından, oda başkanlarına kadar herkese açtıklarını söyledi.



Antalya’nın sınırları içinde hızla bir planlama yapması gerektiğini belirten Antalya Mimarlar Odası Şube Başkanı Osman Aydın,” 1/100.000’lik çevre planı 3 kez yargıdan döndü....