03 / 05 / 2024

Antalya Kırcami planı

Antalya Kırcami planı

Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi'nin Kırcami imar planları mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından oda başkanları, bu yargı sürecinin bir fırsat olarak değerlendirilmesini istedi.

Antalya Kırcami planlarına yargıdan iptal!

Antalya'nın Kırcami planlarına yönelik açılan davada yeni bir gelişme yaşandı. Büyükşehir ve Muratpaşa belediyeleri tarafından son aşamaya getirilen planlanlar iptal edildi.

40 yıllık imar sorunu çözülecek mi? 10 mahallenin kördüğümü için 'imar olsun da nasıl olursa olsun' deniyor!

Yaklaşık 27 bin nüfusu bulunan Antalya Kırcami'deki bölge halkı, imar sorunu için yerel seçimleri beklemeye başladı. Peki 40 yıllık imar sorunu çözülecek mi?

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Antalya Kırcami’nin imar planı sorunu çözüldü mü?

Antalya'da Muratpaşa ilçesinde bulunan Kırcami bölgesini de kapsayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının hazırlanacağı bildirildi. 

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami'nin imar planı için oylama yapıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin imar plan çalışmaları için yaptığı referandumda 4 bin 527 ‘Evet’, 692 ‘Hayır’ oyu çıktı. 

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına sunulacak!

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına göre belli olacak. Halk oylamasının 2 Ocak'ta yapılacağı belirtildi.

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Muratpaşa Kırcami’de ilk inşaat için ruhsat verildi!

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Kırcami bölgesinde hayata geçirilecek imar planları kapsamında ilk inşaatın ruhsatını yüklenici firmaya teslim etti. 

İstanbul depremi için 'Büyük İstanbul Planı' hazırlıyoruz!

Depreme karşı hazırlıklara başladıklarını söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, "Olası büyük İstanbul depremi için büyük İstanbul planı hazırlıyoruz." dedi.

Kırcami'nin imar planı için tarihi gün!

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami Planlaması ile inşaata esas ilk çapı, Kırcami Mahallesi sınırları içinde bulunan 13 bin 100 metrekarelik 28283 ada 1 parsel için verildiğini söyledi.

Muratpaşa Kırcami'nin imar planları meclis gündeminde!

Antalya Muratpaşa Belediye Meclisi, 481 futbol sahası büyüklüğünde bulunan Kırcami bölgesinin imar plan revizyonunu görüşmek için tek gündemle olağanüstü toplandı.

Muratpaşa Kırcami'nin imar planları için olağanüstü toplanıyor!

Antalya Muratpaşa Kırcami'nin imar planları için olağanüstü 13 Temmuz Cumartesi saat 10.00'da toplanıyor.

Antalya Kırcami'nin imar planı revizyonları kabul edildi!

Kırcami bölgesinin imar planı revizyonları Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı'nda kabul edildi.

Kırcami revizyon plan teklifi Büyükşehir'de!

Antalya Muratpaşa Belediyesi Muhtarlar Meclisi düzenlendi. Toplantıda Kırcami bölgesine ilişkin imar planlarına ilişkin konuşuldu.

Antalya Kırcami planı Haberi

Antalya Kırcami planı

Antalya'nın yılan hikayesine dönen Kırcami planları mahkeme tarafından iptal edildi. Meslek odaları prosedürlere uygun yeni bir planlama çağrısı yaptı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Antalya Şehir Plancıları Odası’nın başvurusuyla, Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinin yürüttüğü çalışmalarla hazırlanan imar planları iptal edildi ve mahkeme süresi gündeme geldi.

Harita Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ufuk Aydın, Kırcami planlarının meslek odalarının desteğiyle yapmasının daha sağlıklı olacağını belirtti. Aydın, “Başa dönen bu süreç bir fırsata dönüştürülmeli. Mahkeme gerekçeli kararı da dikkatle analiz edilmelidir. Planlama kararlı politikalarla yürütülmeli” çağrısı yaptı.

Ufuk Aydın, “Şehrin orta yerinde kalmış bu bölgenin nüfus projeksiyonu hesaplanırken ilçeyi baz almak yerine, kentin tamamı ile ilgili öngörü oluşturmak gerekir. Kırcami’nin halihazır haritası güncellenmeli, mülkiyet dokusu sadece tescilli tapular ile değil zemin kullanım analizi ile...