16 / 05 / 2024

antalya kış otelleri

antalya kış otelleri

Antalyalı turizmciler, kışın otellerin açık kalması için Avrupalı engelli turistleri ağırlamaya talip. Avrupalı ve İskandinav ülkesi vatandaşı 110 bin engelli turist kış döneminde başta İspanya, Mısır, Yunanistan, Tunus ve Türkiye'ye tatile geliyor.

40 yıllık imar sorunu çözülecek mi? 10 mahallenin kördüğümü için 'imar olsun da nasıl olursa olsun' deniyor!

Yaklaşık 27 bin nüfusu bulunan Antalya Kırcami'deki bölge halkı, imar sorunu için yerel seçimleri beklemeye başladı. Peki 40 yıllık imar sorunu çözülecek mi?

Son Dakika! Antalya'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi! 

Akdeniz'de Antalya kıyılarında 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği kaydedildi. 

Türk Hava Yolları'ndan KKTC için ucuz bilet kampanyası...

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul ve Antalya çıkışlı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) seferlerinde, vergiler hariç 449 liradan başlayan fiyatlar ile uçuş imkanı sağlayacak avantajlı biletleri satışa sunduğunu açıkladı. İşte haberin detayları...

Avrupalılar Antalya’ya akın ediyor! Otellerde boş yer kalmadı, Antalyalı emekliler otelleri kapattı!

AB ülkelerindeki doğal gaz maliyetlerinin yüksek olması ve TL’nin yabancı para birimleri karşısında değer kaybı nedeniyle Türkiye Avrupalıların çekim merkezi haline geldi. Özellikle Avrupalı emeklilerin kışı Türkiye’de geçirmek için Antalya’da otelleri kapattığı belirtiliyor.

Antalya Kırcami’nin imar planı sorunu çözüldü mü?

Antalya'da Muratpaşa ilçesinde bulunan Kırcami bölgesini de kapsayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının hazırlanacağı bildirildi. 

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami'nin imar planı için oylama yapıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin imar plan çalışmaları için yaptığı referandumda 4 bin 527 ‘Evet’, 692 ‘Hayır’ oyu çıktı. 

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına sunulacak!

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına göre belli olacak. Halk oylamasının 2 Ocak'ta yapılacağı belirtildi.

Turistlerin yeni gözdesi lüks villalar!

Tatil sezonu yaklaşıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle kalabalık otelleri tercih etmeyen turistler lüks villalar için rezervasyonlara başladı. Kişiye özel lüks villaların kiraları  günlük fiyatları 1100 lira ile 7 bin lira arasında değişiyor.

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Oteller banka takibinde! El değiştirmeler başlayabilir!

Salgının vurduğu sektörlerden olan turizmde kredi borçları artıyor. Bankalar, geçen yıl kredi borcu yüzde 17 artarak 6,7 milyar dolara ulaşan Antalya’daki otelleri takibe aldı. Sektör ise kredilerde yeniden yapılandırma istiyor. Yoksa otellerin el değiştirebileceği ifade ediliyor.

Helmann RoyalPort'a yurt içi ve yurt dışından yoğun talep!

Antalya kıyı bölgesinin doğal dokusuna uygun olarak keyifli, konforlu ve yenilikçi özellikler sunan Helmann RoyalPort projesinde yer alan 70 dairenin yüzde 90'ı kısa sürede satıldı

Antalya Kırcami'nin imar planı revizyonları kabul edildi!

Kırcami bölgesinin imar planı revizyonları Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı'nda kabul edildi.

2019'un ilk yarısında emlak piyasası nasıl geçti? 

Hürriyet Emlak, Emlak Endeksi verileri Anadolu'nun emlak piyasasının yükselen değeri olmaya devam ettiğini ortaya koydu. Antalya, Kırşehir ve Uşak’ta geçtiğimiz 6 ayda satılık konut fiyatlarındaki yukarı yönlü hareket dikkat çekti. 

antalya kış otelleri Haberi

antalya kış otelleri

Dünyanın değişik ülkelerine tatile giden 110 bin Avrupalı engelli turistin 20 bini Antalya bölgesinde Manavgat destinasyonunda tatil yapıyor. Bu rakamı düşük bulan turizmciler, bölgedeki 4 ve 5 yıldızlı otellerin başta asansörleri olmak üzere engelli turistlere göre dizaynlı olduğu, iyi çalışma ile bunun kış sezonunda 3 katına çıkarılabileceğini söylüyor. Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırtımcılan Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, gerek sağlık turizmi kaspamında gerekse engelli turizmini ağırlama potansiyeli bakımından dünyanın en kapsamlı konaklama tesislerine sahip olduklarını söyledi. Bölgeye yaklaşık 20 bin engelli turistin tatile geldiğini belirten Aydoğan, Türkiye'nin engelli turist ağırlama konaklama tesisi konforu bakımında İspanya, İtalya. Yunanistan. 

Mısır, Fransa ve Tııııus'dan ileri noktada olduğunu kaydetti. Bölgeye genelde kış döneminde başta Almanya, Hollanda, Belçika ve İskandinav ülkeleri Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya'dan engelli...