05 / 05 / 2024

Antalya Lara AVM projesi

Antalya Lara AVM projesi

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Lara Plajı'na yapılması planlanan kruvaziyer liman ve AVM projesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Antalya Migros AVM 10 yıllığına kiraya verilecek! Yıllık kira bedeli dudak uçuklattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Konyaaltı’nda yer alan Migros AVM’yi 10 seneliğine kiraya vermek için ihaleye çıktı. Söz konusu alışveriş merkezi için ilk yıl kira bedeli 270 milyon Türk Lirası artı KDV şeklinde açıklanırken kiralama ihalesi 29 Şubat tarihinde yapılacak.

Antalya'da 10 şirketten 1 tanesi yabancılara ait! İlk sırada ise Ruslar geliyor...

Her sene milyonlarca turistin tatil yaptığı Antalya'da yabancılar hem konut hem de iş yeri satın almaya devam ediyor. Yabancılara konut ve iş yeri satışları o kadar çok arttı ki, 10 şirketten 1'i yabancılara ait.

Yeni binalarda elektrikli şarj ünitesi zorunlu! Bina ve AVM'lerde kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı?

Türkiye’de elektrikli araçlara olan talep yılın ilk 9 ayında, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 862,8 arttı. Peki bina ve AVM otoparklarında kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı? İşte o rakamlar...

Antalya'daki 5 konuttan 1'i yabancılara satıldı! Ruslar zirveye yerleşti! 

Türkiye'de bu sene yabancıların en fazla konut aldığı şehir olan Antalya'da, 48 bin 150 satıştan 10 bin 372'si yabancılara yapıldı. İşte detaylar...

Aksu Belediyesi Antalya'da AVM yaptıracak! İhalesi 23 Şubat'ta!

Antalya ili Aksu Belediye Başkanlığı, Antalya Aksu Kemerağzı Mahallesinde alışveriş merkezi inşa ettirecek. Söz konusu işin ihalesi 23 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Haziran'da Antalya'da yabancılara 906 konut satıldı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Haziran ayında yabancılara yapılan konut satışını değerlendirdi.

Cavit Arı'dan Antalya’daki PTT Lara Eğitim ve Dinlenme Tesis Binası satışına tepki!

Antalya’da PTT Lara Eğitim ve Dinlenme Tesis Binası, 66 milyon 125 bin TL muhammen bedelle kapalı teklif açık artırma usulüyle PTT Genel Müdürlüğü tarafından satışa sunuldu. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, "PTT kamp yeri satış listesinden çıkarılmalı" diye konuştu. 

Happy Moon’s Antalya Lara’da yeni şubesini açtı!

Happy Moon’s şube ağını genişletmeye devam ediyor. Happy Moon’s Antalya Lara’daki yeni şubesinde, 55 kişilik deneyimli ekibi ile müşterilerine hizmet veriyor…

Antalya Lara kıyı bandına SİT alanı kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya Lara kıyı bandı ‘Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescil edildi.

Antalya'da yabancılara 595 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Antalya'da mayıs ayında yabancılara 595 konut satışı gerçekleştirildi. Antalya, yabancılara 854 konutun satıldığı İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer alıyor.

Antalya Lara'da planlanan kruvaziyer liman ve AVM projesi mecliste!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Lara Plajı'na yapılması planlanan kruvaziyer liman ve AVM projesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Deepo Outlet Center ile Mall Of Antalya AVM 2017 değerleme raporu!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Deepo Outlet Center ile Mall Of Antalya AVM'nin 2017 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

Agora Antalya AVM bugün açılıyor!

Agora Antalya Alışveriş ve Eğlence Merkezi, bugün Antalya'da açılıyor.  Adını antik çağdaki çarşı, pazar, ticaret yeri anlamına gelen 'Agora'dan alan AVM, Antalyalılar ile bugün buluşacak. 

Antalya Lara AVM projesi Haberi

Antalya Lara AVM projesi



CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Lara Plajı'na yapılması planlanan kurvaziyer liman ve AVM projesinin bölgeye olumsuz etkilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Budak sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Budak önergesinde "Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Lara Birlik Plajı'na yapılması planlanan kruvaziyer liman ve AVM projesinin bölgenin doğal yapısına büyük zarar vereceğini açıklamıştır." dedi. 

Projenin deniz ekosistemini bozacağı ve 4 kilometrekik sahil bandının ve doğal sit alanı olan Lara Kent Parkı'nın bir kısmının da elden çıkmasına neden olacağı uyarısında bulunan Kurulun, projenin iptal edilmesi çağrısında bulunduğunu da dile getiren Budak bu doğrulduta 4 soru sordu.

Budak'ın soruları

1- Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Lara Plajı'na yapılacak olan Antalya Yat ve Kruvaziyer Limanı Projesi'nin...