05 / 05 / 2024

Antalya Lara plajı liman projesi

Antalya Lara plajı liman projesi

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Lara Plajı'na yapılması planlanan kruvaziyer liman ve AVM projesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Antalya'da 10 şirketten 1 tanesi yabancılara ait! İlk sırada ise Ruslar geliyor...

Her sene milyonlarca turistin tatil yaptığı Antalya'da yabancılar hem konut hem de iş yeri satın almaya devam ediyor. Yabancılara konut ve iş yeri satışları o kadar çok arttı ki, 10 şirketten 1'i yabancılara ait.

Antalya'daki 5 konuttan 1'i yabancılara satıldı! Ruslar zirveye yerleşti! 

Türkiye'de bu sene yabancıların en fazla konut aldığı şehir olan Antalya'da, 48 bin 150 satıştan 10 bin 372'si yabancılara yapıldı. İşte detaylar...

Haziran'da Antalya'da yabancılara 906 konut satıldı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Haziran ayında yabancılara yapılan konut satışını değerlendirdi.

Antalya'daki Bambus Plajı ve Koyu'na kiralama talebi!

Antalya’da, denizden dubalarla iş makinesi getirip doğa harikası falezlere beton döken şirket, 6 yılın ardından Bambus Plajı ve Koyu’nu yeniden kiralamak için Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’na başvuruda bulundu.

Cavit Arı'dan Antalya’daki PTT Lara Eğitim ve Dinlenme Tesis Binası satışına tepki!

Antalya’da PTT Lara Eğitim ve Dinlenme Tesis Binası, 66 milyon 125 bin TL muhammen bedelle kapalı teklif açık artırma usulüyle PTT Genel Müdürlüğü tarafından satışa sunuldu. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, "PTT kamp yeri satış listesinden çıkarılmalı" diye konuştu. 

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündeminde!

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mehmet Nuri Ersoy'dan Antalya'da iki halk plajı müjdesi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy yaptığı açıklamada, Antalya'da kapsamlı 2 halk plajı açacaklarını müjdeleyerek, "Antalya Belek bölgesinde Belek ve Kadriye plajları açılacak. Bu plajlar çok daha modern ve çok büyük halk plajları olacak. Buna kıyı da müsait." diye konuştu.

Yabancılar geçen yıl en çok İstanbul ve Antalya'dan konut aldı!

Yabancılara 2019 yılında en çok konut satışı yapılan şehirler İstanbul, Antalya ve Ankara oldu. İstanbul ve Antalya'da yabancıların satın aldığı konut sayısı 29 bin 808'e çıktı.

Kaçakta sıra Antalya ve İzmir'de!

Kaçak yapılara geçit vermeyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Muğla’dan sonra Antalya ve İzmir’e odaklandı. Bakanlık, Antalya’da Kaş, Kalkan, Adrasan, İzmir’de Çeşme ve Urla mercek altına alacak.

Antalya'da yabancıya konut satışı rekor kıracak!

Antalya'da 2019 yılının ilk 9 ayında yabancılara yapılan konut satış adedi 2018 yılının aynı dönemine göre yüzde 19'luk artışla 6 bin 257'ye ulaştı...

Happy Moon’s Antalya Lara’da yeni şubesini açtı!

Happy Moon’s şube ağını genişletmeye devam ediyor. Happy Moon’s Antalya Lara’daki yeni şubesinde, 55 kişilik deneyimli ekibi ile müşterilerine hizmet veriyor…

Antalya Kervansaray Lara Otel 495 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Antalya 6. İcra Dairesi, Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Güzeloba Mahallesi, 27973 ada, 39 parsel ve 40 parselde yer alan otel icradan satışa çıkarıldı...

Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanı'na kesin koruma kararı!

Antalya ili, Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde bulunan Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Lara plajı liman projesi Haberi

Antalya Lara plajı liman projesi



CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Lara Plajı'na yapılması planlanan kurvaziyer liman ve AVM projesinin bölgeye olumsuz etkilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Budak sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Budak önergesinde "Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Lara Birlik Plajı'na yapılması planlanan kruvaziyer liman ve AVM projesinin bölgenin doğal yapısına büyük zarar vereceğini açıklamıştır." dedi. 

Projenin deniz ekosistemini bozacağı ve 4 kilometrekik sahil bandının ve doğal sit alanı olan Lara Kent Parkı'nın bir kısmının da elden çıkmasına neden olacağı uyarısında bulunan Kurulun, projenin iptal edilmesi çağrısında bulunduğunu da dile getiren Budak bu doğrulduta 4 soru sordu.

Budak'ın soruları

1- Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Lara Plajı'na yapılacak olan Antalya Yat ve Kruvaziyer Limanı Projesi'nin...